Saturday, June 24, 2017

Selamat datang Syawal !

Assalamualaikum

Image may contain: night and text

pejam, celik, pejam, celik. esokkk dah rayaaa. >.< Rasa kejapp je masa berlaluu. korang rasa  takkk? HAHAHA. Baruu sempat nak update entry. busyyy keje haihhh. balik kampung pon semalam. dari apply cuti 4 hari terus jadi sehari jaaa. HAHAHAHA

Dah malam raya nihh ponn tak terasa lagi mood raya. alahaii. taktahuu laa mood raya sembunyi celah manaaa ni. HAHAHAHA apa apa ponn nak says SELAMAT HARI RAYA koranggg!rayaaaa ni korang raya mana? Aku macam biasa, setiap tahun beraya kat Johor jaaa. tak tahu laaa tahun depan kan. hikhik

Kbye! sambung kemas rumah lagik xD
Read More »

Tuesday, June 20, 2017

GIVEAWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU

Assalamualaikum


goodluck :)
Read More »

Saturday, June 17, 2017

ThrowBack Semalam : Makan Sampai Nak Termuntahhh XD

Assalamualaikum


Bila dapat housemate sejenis pantang nampak makanan. ginii laa jadi nya. "Nadya, bila kita nak berbuka luar ni?" aku cepat,cepat cakap "lols. bukan hari hari ke kita makan luar?hahah" biasalaa kan. bilaa dah hari hari ot balik malam. opcrse la berbuka luar kan? kan? walaupon setakat makan kat depan rumah je pon.haha dia pon cakap "tak nak yang tu. tak best. nak yang  special punya. bole update status whatsapp! haha" pehhh demand gilaaa kan? padahal mengidam The  Manhattan Fish Market Malaysia. haha.

Dan semalam. Ot sampai pukul 7.30p.m berbuka siap siap minum air kat office. lepas solat maghrib terus bertolak The Manhattan Fish Market Aeon Tebrau,Johor. datang,datang terus ramai gilaa orang beratur. jadi nya setengah jam laa beratur terus order. hikhik

MFM Raya Promo Flyer 210mm(w) x 297mm(h) A4 4 FA-02
Okay. aku dan housemate pilih set ni. aku pilih yang atas kott. nasi, ketam, sotong dan lala kot. haha

MFM Raya Promo Flyer 210mm(w) x 297mm(h) A4 4 FA-01
dan dapat set ni sekali. bagi aku aiskrim dan sup brocoli sedappp. salad dia macam takle masok laa. rasanya lain skit. haha

taraaa. gambar realiti nyaaa. pada aku ikan, nasi goreng dan sotong memang terbaik laa. nampak jaa skit kan? makan 2 orang rasa nak termuntah jaa sebab kenyang sangat. hahaha

cukuplaa. Kbye!
Read More »

Friday, June 16, 2017

wordless Friday #17 : Seorang Dilema dan Senduuu

Assalamualaikum

Image result for tumblr girl busy
mooood busy sangat. Dah nak raya lagi kerja banyak. alahai. setiap tahun akan macam ni. deadline betol,betol time rayaaa. hari hari balik malam ot, hujung minggu pon ot. wuwuwu serius gilaa penat. dannn selalunya akan apply cuti awal dan akhirnya cancel cuti tuu sebab kerja. bila balik kampung ibuayah akan bebel. "harap je ada anak perempuan tapi tak tolong. bla,bla" sedihhh kot. dilema sangat. bila kerja dikelilingi melayu. bila kita cuti. nanti adalah mulut mulut nya. "kerja tak siap bla,bla" betol betol dilema pekerja accountant ni. chayokkkk untuk hari mendatang sehingga next week okay! xD
Read More »

Sunday, June 11, 2017

Segmen: Jom Tambah Follower by Shahirah Army

Assalamualaikum


BLOG ID : 5772913740343602926

Due date segmen: 11.6.2017 - 29.6.2017
Read More »

Tuesday, June 6, 2017

Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By FarahGlanzDotCom

Assalamualaikum


"Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By FarahGlanzDotCom"


Apa itu SGshop Malaysia?

SGshop merupakan satu laman web shopping online antarabangsa dari China ke Malaysia dengan harga yang murah. SGshop ditubuhkan pada bulan Ogos 2011 dan sebuah syarikat tempatan yang berdaftar serta pakar dalam logistik supaya boleh menerima produk yang dikehendaki untuk dibeli dari laman web e-dagang China. Selain itu, pihak SGshop juga bekerjasama dengan pelbagai pihak bank untuk memastikan bahawa proses pembayaran selamat dan cekap.

Okay, jika u all nak menjadi salah seorang pemenang bertuah ini sila ikuti syarat-syarat seperti berikut:-

Syarat-syarat:-

  1. Terbuka kepada semua blogger 
  2. Copy code HTML di kotak bawah dan paste di blog anda dan tulis entri bertajuk "Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By FarahGlanzDotCom"
  3. Follow Blog:FarahGlanzDotCom | IG:FarahGlanzDotCom | FB: FarahGlanzDotCom
  4. Like Fan Page SGShop Malaysia dan IG: SGshopMalaysia
  5. Nyatakan barang yang ingin dibeli dengan nilai RM100 Shopping Credit tersebut 
  6. Hantar penyertaaan berserta link blog anda di ruang komen di bawah. 

Tarikh Tutup
26 Mei 2017 - 09 Jun 2017
*Senarai pemenang akan diumumkan pada 12 Jun 2017 menerusi random.org

HADIAH :
10 x RM100 Shopping Credit SGshop Malaysia


Info:-Bagi pemenang yang bertuah nanti pastikan anda telah mendaftar akaun dengan SGshop Malaysia bagi memudahkan RM100 shopping credit SGshop Malaysia dikreditkan terus ke akaun anda nanti yer.. All the best and Good Luck!

Korean Barbecue Barbecue Barbecue Stove Disc Disc Smokeless + Pan Pan Korean Household Outdoor Shipping
The Pot Roast Stove Cooker Pan Korean Stone Smokeless Pan Army Hot Pot

Total : RM 92.82

^_^
Read More »

Sunday, June 4, 2017

Aktiviti Hujung Minggu : Settlekan Bayar PTPTN Discount 15%

Assalamualaikum♥ 

Related image

Hai. Selamat berhujung minggu! disebabkan harini tak keje dan mood kelaut jaa. so hadap laptop laa. tetiba teringat tak bayar lagi hutang PTPTN kan. aku penah belajar kolej swasta tahun 2010 dulu. itu pon tak habes belajar. bukan setakat tak habes belajar. 1 sem tuu pon tak habes. main larik jaa. dan sebelom aku berhenti belajar aku memang dah mohon PTPTN. so walaupon aku tak penah sentuh pon duit PTPTN tuu pon tetap kena bayar. itu pon selepas dapat surat amaran kali ketiga baru nak bayar. sebenarnya bukan sebab surat amaran tu aku nak bayar. tapii sebab nak kawin laa. kononnya nak buat loan. nak kawen nanti mesti laa nak beli kereta kan.kan.


Tuuuudiaaa. Disebabkan aku larik. RM4000 untuk 1 sem. sebenarnya tadelaa larik sangat. aku ada bagitahu pensyarah aku jugak. kalau aku kene bayar 6 sem? haiyaaaa menangis weyhhh. ni nak bayar RM4000 ponn tepuu mana nak carik duit RM4000 tuu. HAHAHA Naseb laaa kan bayar full dapat discount 15% so dapat RM 3479.70. ni bayar pon tak semua gunaa duit aku. HAHA 60% duit kawen + 40% duit ibuayah. Naseb laa kan dapat ibuayah dan tunang yang memahami. cewahhhh 

Okay. En PTPTN bagitahu 15haribulan berikutnyaa baru senarai hitam akan clearkan. yeh! semoga selesaikan dengan mudahnya ye. 

KBYE!
Read More »

Thursday, June 1, 2017

Wordless Thursday #8 : Apply Cuti Raya Puasa

Assalamualaikum


Alahai. awal kan aku apply cuti kan? setiap tahun gini. bos semua nak cepat. gaji taknak lak bagi awal. EHH? sebenarnya salah tulis. lupaa isnin tu memang cuti. so total aku cuti cuma 3 hari je. 3 hari je weyhh. bukan main, cuti raya cina dapat cuti seminggu. ni raya kita cuma dapat cuti 3 hari. haihh keje banyak gilaaa kot. tuponnn kalau bole nak cuti 2 hari. KAHKAH! ketawa dalam tangisan ke tuuu? hmmm T__T

Kbye!
Read More »
COPYRIGHT 2017 by CikNadyya