Monday, May 1, 2017

Hello May!

Assalamualaikum

Image result for tumblr welcome may

Hello May!! dan Happy Labor Day semuaaaa xD banyak-banyak bulan, bulan ni paling aku sukaaaaa. sebabnya bulan ni, bulan sempena birthdayyy aku. yeppppyyyyy. aku makin tua >,<  dan tak lupa juaa, please says hai untuk kerja yang semakin banyak. semoga always tabah ye Nadyya. Chayokkk! xD

Disebabkan harini hari Labor day. tetiba rasa nak cerita pasal kerja aku ni :) seriusss. setiap bulan kerja aku memang ada deadline. so takkan ada kerja relex and berkaitannya. setiap bulan akan ada perasaan tak tenang, tak tenang hanya sebab kerja. well, walaupon kerja aku wajib OT tapi tak dapat claim OT. ekceli, memang terasa sedih. tapi aku rasa best dengan kerja yang aku ada sekarang ni.

Sebabnyaaa walaupon kerja aku kejar deadline, suasana kerja aku sentiasa cool. why? Aku dapat bos sangat memahami walaupon kekadang bos aku sangat annoying hanya sebab suka buat kerja last min dan tergesa gesa. tapi dia memahami walaupon suruh kiteorang OT "kenapa u nak OT sampai kul 7.30 malam ye? paling paling your all ot sejam cukup. kalau i jadi u, mesti i takleh buat kerja. time tuu i dah rasa letih." 

Dan aku memang seorang suka gelak dan senyum. bila kat office aku memang tak reti hipokrit. nak cover cover dengan perangai aku tuu. dan yang aku ingat sampai sekarang. "i pening laa macammana Atikah*senior* buat kerja ni. bla,bla,bla" time nih memang bos aku tension sangat. dan dia pon pandang aku. sebab aku senyap je dan time tuu aku senyum. dan bos says " Heyy. U boleh senyummm eh???? dalaaaa u keluar laaa" dah keluar bilik bos bukan nak rasa bersalah ke apaa. aku terus gelak berdekahhhh. nampakkk tak?dan tak sampai 5 min bos panggil masuk bilik dia. dan buat muka biasa je. sebabnyaaa bos aku memang dah paham sangat dengan aku, bila dia buat muka tension. dan hobi aku akan senyumm.

selain itu, bos aku nih memang memahami sangat, time aku tak suka ke, dan bla,bla. dia akan tahu. dan bos aku nih cina lelaki ye. HAHA. dan officemates aku kebanyakkan sekepala. sempoi. walaupon selalu bertekak sebab kerja. tak lama tu okay je. nampak kan? walaupon gaji kerja kat sini rendah. tapi bilaa nak pergi kerja banyakkk senyum je kan. dan sebab tu laa aku jadi sayanggggg sangat nak tukar kerja. alahai. Kbye. 

8 comments:

  1. Alhamdulillah lah dapat office mate dan bos yang macam tu. Nak kerja pon best hahahha..

    ReplyDelete
  2. Persekitaran tu main peranan juga kan...kalau gaji besar...setiap kali pergi kerja macam diugut dengan parang pun tak seronok juga..

    ReplyDelete
  3. Hi Neddy, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@my.zalora.com I couldn't find your email so I am leaving a comment to u. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)

    ReplyDelete
  4. best laa kat tempat keja sume sekepala.. boss pun okay.. huhu

    ReplyDelete
  5. Bila tempat kerja best, kita pun jadi selesa nak bekerja kan :) Kejap je dah May, tak lama lagi nak puasa dah.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya