Saturday, July 15, 2017

Wordless Saturday #8

Assalamualaikum


Rasa lamanya tak menghadap blog kan xD laptop rosak! uwaaaaa Kbye!

Saturday, June 24, 2017

Selamat datang Syawal !

Assalamualaikum

Image may contain: night and text

pejam, celik, pejam, celik. esokkk dah rayaaa. >.< Rasa kejapp je masa berlaluu. korang rasa  takkk? HAHAHA. Baruu sempat nak update entry. busyyy keje haihhh. balik kampung pon semalam. dari apply cuti 4 hari terus jadi sehari jaaa. HAHAHAHA

Dah malam raya nihh ponn tak terasa lagi mood raya. alahaii. taktahuu laa mood raya sembunyi celah manaaa ni. HAHAHAHA apa apa ponn nak says SELAMAT HARI RAYA koranggg!rayaaaa ni korang raya mana? Aku macam biasa, setiap tahun beraya kat Johor jaaa. tak tahu laaa tahun depan kan. hikhik

Kbye! sambung kemas rumah lagik xD

Tuesday, June 20, 2017

GIVEAWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU

Assalamualaikum


goodluck :)

Saturday, June 17, 2017

ThrowBack Semalam : Makan Sampai Nak Termuntahhh XD

Assalamualaikum


Bila dapat housemate sejenis pantang nampak makanan. ginii laa jadi nya. "Nadya, bila kita nak berbuka luar ni?" aku cepat,cepat cakap "lols. bukan hari hari ke kita makan luar?hahah" biasalaa kan. bilaa dah hari hari ot balik malam. opcrse la berbuka luar kan? kan? walaupon setakat makan kat depan rumah je pon.haha dia pon cakap "tak nak yang tu. tak best. nak yang  special punya. bole update status whatsapp! haha" pehhh demand gilaaa kan? padahal mengidam The  Manhattan Fish Market Malaysia. haha.

Dan semalam. Ot sampai pukul 7.30p.m berbuka siap siap minum air kat office. lepas solat maghrib terus bertolak The Manhattan Fish Market Aeon Tebrau,Johor. datang,datang terus ramai gilaa orang beratur. jadi nya setengah jam laa beratur terus order. hikhik

MFM Raya Promo Flyer 210mm(w) x 297mm(h) A4 4 FA-02
Okay. aku dan housemate pilih set ni. aku pilih yang atas kott. nasi, ketam, sotong dan lala kot. haha

MFM Raya Promo Flyer 210mm(w) x 297mm(h) A4 4 FA-01
dan dapat set ni sekali. bagi aku aiskrim dan sup brocoli sedappp. salad dia macam takle masok laa. rasanya lain skit. haha

taraaa. gambar realiti nyaaa. pada aku ikan, nasi goreng dan sotong memang terbaik laa. nampak jaa skit kan? makan 2 orang rasa nak termuntah jaa sebab kenyang sangat. hahaha

cukuplaa. Kbye!

Friday, June 16, 2017

wordless Friday #17 : Seorang Dilema dan Senduuu

Assalamualaikum

Image result for tumblr girl busy
mooood busy sangat. Dah nak raya lagi kerja banyak. alahai. setiap tahun akan macam ni. deadline betol,betol time rayaaa. hari hari balik malam ot, hujung minggu pon ot. wuwuwu serius gilaa penat. dannn selalunya akan apply cuti awal dan akhirnya cancel cuti tuu sebab kerja. bila balik kampung ibuayah akan bebel. "harap je ada anak perempuan tapi tak tolong. bla,bla" sedihhh kot. dilema sangat. bila kerja dikelilingi melayu. bila kita cuti. nanti adalah mulut mulut nya. "kerja tak siap bla,bla" betol betol dilema pekerja accountant ni. chayokkkk untuk hari mendatang sehingga next week okay! xD

Sunday, June 11, 2017

Segmen: Jom Tambah Follower by Shahirah Army

Assalamualaikum


BLOG ID : 5772913740343602926

Due date segmen: 11.6.2017 - 29.6.2017

Tuesday, June 6, 2017

Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By FarahGlanzDotCom

Assalamualaikum


"Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By FarahGlanzDotCom"


Apa itu SGshop Malaysia?

SGshop merupakan satu laman web shopping online antarabangsa dari China ke Malaysia dengan harga yang murah. SGshop ditubuhkan pada bulan Ogos 2011 dan sebuah syarikat tempatan yang berdaftar serta pakar dalam logistik supaya boleh menerima produk yang dikehendaki untuk dibeli dari laman web e-dagang China. Selain itu, pihak SGshop juga bekerjasama dengan pelbagai pihak bank untuk memastikan bahawa proses pembayaran selamat dan cekap.

Okay, jika u all nak menjadi salah seorang pemenang bertuah ini sila ikuti syarat-syarat seperti berikut:-

Syarat-syarat:-

  1. Terbuka kepada semua blogger 
  2. Copy code HTML di kotak bawah dan paste di blog anda dan tulis entri bertajuk "Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By FarahGlanzDotCom"
  3. Follow Blog:FarahGlanzDotCom | IG:FarahGlanzDotCom | FB: FarahGlanzDotCom
  4. Like Fan Page SGShop Malaysia dan IG: SGshopMalaysia
  5. Nyatakan barang yang ingin dibeli dengan nilai RM100 Shopping Credit tersebut 
  6. Hantar penyertaaan berserta link blog anda di ruang komen di bawah. 

Tarikh Tutup
26 Mei 2017 - 09 Jun 2017
*Senarai pemenang akan diumumkan pada 12 Jun 2017 menerusi random.org

HADIAH :
10 x RM100 Shopping Credit SGshop Malaysia


Info:-Bagi pemenang yang bertuah nanti pastikan anda telah mendaftar akaun dengan SGshop Malaysia bagi memudahkan RM100 shopping credit SGshop Malaysia dikreditkan terus ke akaun anda nanti yer.. All the best and Good Luck!

Korean Barbecue Barbecue Barbecue Stove Disc Disc Smokeless + Pan Pan Korean Household Outdoor Shipping
The Pot Roast Stove Cooker Pan Korean Stone Smokeless Pan Army Hot Pot

Total : RM 92.82

^_^

Sunday, June 4, 2017

Aktiviti Hujung Minggu : Settlekan Bayar PTPTN Discount 15%

Assalamualaikum♥ 

Related image

Hai. Selamat berhujung minggu! disebabkan harini tak keje dan mood kelaut jaa. so hadap laptop laa. tetiba teringat tak bayar lagi hutang PTPTN kan. aku penah belajar kolej swasta tahun 2010 dulu. itu pon tak habes belajar. bukan setakat tak habes belajar. 1 sem tuu pon tak habes. main larik jaa. dan sebelom aku berhenti belajar aku memang dah mohon PTPTN. so walaupon aku tak penah sentuh pon duit PTPTN tuu pon tetap kena bayar. itu pon selepas dapat surat amaran kali ketiga baru nak bayar. sebenarnya bukan sebab surat amaran tu aku nak bayar. tapii sebab nak kawin laa. kononnya nak buat loan. nak kawen nanti mesti laa nak beli kereta kan.kan.


Tuuuudiaaa. Disebabkan aku larik. RM4000 untuk 1 sem. sebenarnya tadelaa larik sangat. aku ada bagitahu pensyarah aku jugak. kalau aku kene bayar 6 sem? haiyaaaa menangis weyhhh. ni nak bayar RM4000 ponn tepuu mana nak carik duit RM4000 tuu. HAHAHA Naseb laaa kan bayar full dapat discount 15% so dapat RM 3479.70. ni bayar pon tak semua gunaa duit aku. HAHA 60% duit kawen + 40% duit ibuayah. Naseb laa kan dapat ibuayah dan tunang yang memahami. cewahhhh 

Okay. En PTPTN bagitahu 15haribulan berikutnyaa baru senarai hitam akan clearkan. yeh! semoga selesaikan dengan mudahnya ye. 

KBYE!

Thursday, June 1, 2017

Wordless Thursday #8 : Apply Cuti Raya Puasa

Assalamualaikum


Alahai. awal kan aku apply cuti kan? setiap tahun gini. bos semua nak cepat. gaji taknak lak bagi awal. EHH? sebenarnya salah tulis. lupaa isnin tu memang cuti. so total aku cuti cuma 3 hari je. 3 hari je weyhh. bukan main, cuti raya cina dapat cuti seminggu. ni raya kita cuma dapat cuti 3 hari. haihh keje banyak gilaaa kot. tuponnn kalau bole nak cuti 2 hari. KAHKAH! ketawa dalam tangisan ke tuuu? hmmm T__T

Kbye!

Tuesday, May 30, 2017

SGshop RM1000 FREE Shopping Credit Giveaway

Assalamualaikum

10 Pemenang X RM100 Shopping Credit

Untuk menyertai giveaway ini, anda perlu memenuhi syarat-syarat paling mudah yang saya nyatakan dibawah ni. Saya tak suka giveaway banyak sangat peraturan kena ikut, sebab itu saya akan permudahkan penyertaan anda untuk berpeluang memenangi RM100 Free Shopping Credit di SGshop Malaysia.


Syarat-Syarat Penyertaan:

1-WAJIB register akaun anda di SGshop Malaysia
2-Like Fan Page SGshop Malaysia
3-Copy banner giveaway diatas dan buat satu entry bertajuk "SGshop RM1000 FREE Shopping Credit Giveaway"
4-Senaraikan Minimum 1 Produk yang anda teringin sangat beli jika anda menang RM100 Free Shopping Credit itu nanti. (lihat contoh entry sini)
5-Copy URL entry penyertaan diatas dan pastekan dibahagian komen dibawah.
Tempoh giveaway ini bermula 17 Mei hingga 31 Mei 2017, senarai nama pemenang akan diumukan pada 1 Jun 2017 jam8 pagi.

Mudahkan?

Korean Barbecue Barbecue Barbecue Stove Disc Disc Smokeless + Pan Pan Korean Household Outdoor Shipping
The Pot Roast Stove Cooker Pan Korean Stone Smokeless Pan Army Hot Pot

Total : RM 92.82

Thanks :)

Wednesday, May 24, 2017

Hobi Sampingan : Shoping Online www.lelong.com.my xD

Assalamualaikum


Bila dah kerja ni. biasa laa kan hobinya tetap ada shoping online sajaa. Instagram, Lazada, Shopee, 11streets. benda ni jelaa paling suka. next month try tak shoping online langsung sebab nak raya. harap menjadi lee. HAHAHA

Sebenarnya nak cerita pasal lain ni. HAHAHA ada ke yang kat sini yang sama minat dengan aku ek, minat warna kuning serba semua sebolehnya. HAHAHA ada ke? dan sebenarnya sebelum ni minat pink. sejak,sejak kerja sini aku jadi benci warna pink. entaaa laa sebab jemu kot. sebab ada officemate aku sorang nih. melampau minat pink sampai desktop, system dia warna pink. sejak tuulaaa taksuka. ngadap computer dia mesti pening. sampaikan nak carik menu start tak jumpa. terukk kannn? xD

So jadinya terus tukar minat warna lain. HAHAHA jadinyaa adalah minggu lepas ni ada pegi shoping mall. sekali ternampak kedai jam. aku apalagi memang pantang nampak jam. memang jam yang aku pilih mula mula tuu memang cantik laa. sekali ternampak pulak jam warna kuning. padahal jam warna kuning tuu biasa je kott. disebabkan warna kuning terbeli. wuuuuu

lepastuu besoknya pulak menghadap pulak shoping online kat Lelong ni. okay ni da kali kedua shoping sini. pada aku okay la, cepat dan terbaiklaaa. dan tetiba terasa nak beli casing hanponee baru. sekali ternampak casing tuu warna pink. ehhh cantik pulak. HAHAHA dannn scroll kebawah lagi. ehhhhh KUNING! dan opcrseee laa pilih kuning. HAHAHAH beginii laaa kisahnyaaa. harganya pulak RM29.50. berbaloi laa. casing nya sesuai untuk sejenis orang yang suka baling baling handpone ni xD




Cantik tak? cantik tak? hehe. untuk kalini supplier nya lambat respond pulak. pastuuu supplier nya asyik mintak maaf je tauuu. mulaaa dah PM kat lamanweb Lelong. pastuuu sambung mintak maaf lagi kat Email. pastuu dah hantar parcel nya. siap masukkan sekali surat kata maaf. alahai. padahal aku okayy je kot. :)

tudiaaaaa surat nya ~

Sekiannnn.

Tuesday, May 23, 2017

Bila Internet Kau Lambat -.-

Assalamualaikum

Image result for internet is down gif

Alahai. bilaa internet lambat, nak update entry pon malas lahai. nak kata kuota habis memang tak mungkin terjadi lels. sebab nya bulan ni tade masa lagi nak layan drama. so kuota tak luak pon. sobsob


Tak luak mana kan? entah laa. dari 2 bulan lepas memang ada niat nak tukar internet lain je. alahaii. korang guna internet apa je?promote la kat aku skit. yang penting bole bawa kemana jua. ceewahh ><

Bye!

Thursday, May 18, 2017

Bila Kawan Kau Beria Surprise Birthday kau xD

Assalamualaikum
Related image
Keadaan Office busy dann kununnyaa kusyuk buat kerja. tetap nak tahu keadaan sekeliling. HAHAHA Well, macam biasa. setiap bulan bilaa nak celebrate birthday sesiapa(officemates) kann dieorang akan bisik-bisik nak celebrate bla,bla cmtuu laa. walaupon kununyaa mata kusyuk ngadap computer. still bole nampak dieorang sibuk bisik-bisik. cewahhh. time tuu aku dah cuak dan dah agak dieorang nak celebrate birthday aku dan officemate india sorang tuu, namanya Varan. cumaa tulaa taktahu bilaa. HAHAHA

Bilaa waktuu lunch, aku bawak bekal so makan kat office je. yang kawan aku yang berapa kerat tuu makan luar. dan biasa nya dieorang keluar makan sekejap je. sekali aku tengok jam. dah setengah jam dieorang makan luar. Naluri berkata mesti kejap lagiii dieorang nak celebrate birthday aku ni. tak lama tuu. NADIAAAA. VARANNNN !! Happy Birthday!! aku cepat,cepat cakap. "dah agakkkk dah!! tak menjadilaa surprise! HAHAHAHA" lepastuuuu kawan aku says "alaaaaaaa lain kali dah tahu ponn, buat buatlaa terkejot ke apaaaa.ni mukaaa biasa jaaa" HAHAHAHA

Kamilah BFF's sentiasa bersama walaupon ada sorang perangai annoying kan >.< 

Officemates :)

Terlebih cahaya pulak. HAHAHA flawless laa pulak ><

Kembar bulan dan tahun. KAHH! Happy birthday Varan ;)

Done.
mehhh tanya soalan.

Wednesday, May 17, 2017

Segmen BLOGLIST Jun-September 2017

Assalamualaikum

Segmen BLOGLIST Jun-September 2017.

Tag 2 atau lebih kawan-kawan (wajib) untuk join segmen. Pastikan diaorang tau yang diaorang ditag. 


Done!

Tuesday, May 16, 2017

Senarai Pemenang Bertuah Birthday Giveaway By Cik Nadyya

Assalamualaikum

Related image
Alhamdulilah. sorry kepada korang sebab pengumuman lambat sikit. nak pilih ponnn pening jugak ni walaupon yang join pon tak ramai sangat kan. yela, bagi masa tak sampai seminggu kan. haha 5 May - 10 May. apa apa pon terima kasih yang sudi join. yang tak berjaya jangan bersedih ye. boleh cuba yang akan datang ;)

Tunai/topup RM10
Pemenang: No.18
Pemenang: No. 11


Review Blog
Pemenang: No.4
Pemenang: No.15


Bloglist
Pemenang: No.19
Pemenang: No.14
Pemenang: No.13
Pemenang: No.21
Pemenang: No.16

...SENARAI PESERTA...

Sila berikan maklumat anda sebelom 20 May 2017 yee! kepada mereka yang menang Review Blog dan Bloglist just bagi Url Penyertaan dan No. Peserta ok :)


Sila comment di entry INI sahaja. 
*Jangan risau aku takkan publish*


Nama:
No. fon:
Url Penyertaan:
No. Peserta:

Tahniah semua. terima kasih :)

Sunday, May 14, 2017

14/05/17 - MrDakgalbi + Birthday Surprise Bouquet Flowers :)

Assalamualaikum

Related image

Sebenarnya dah lama teringin nak makan kat Mr.Dakgalbi. akhirnyaaa sampai juaa. daripada minggu lepas rancang, sekali minggu ni berjaya laa tunaikan. BHAHAHA. so disebabkan aku dan BFF takde kereta. so naik UBER laa. sebelom Uber tuu sampai. sekali tetiba terima birthday surprise bouquet flowers. Alahai. Alahai. apa yang boleh aku katakan. surprise dieorang memang menjadi laa kann xD

Image may contain: one or more people
Taraaaaa! ni namanya Surprise Bouquet Coklat! HAHAHA ni from BFF - Ira/Nana/Mimi

Akhirnyaa di tunggu,tunggu tiba juaa. sampai di Sutera Mall,Skudai JB. Opcrse terus carik Mr.Dakgalbi kann xD

Image may contain: 1 person

Related image
Kiteorang pilih set RM64. 1 ramen + 2 Cheese + Friend Rice tapi ada tambahan 2 ramen dan cheese ring keliling :)

Image may contain: food

Kat sini dia siap masakkan tau. tengok laa senduk nya tuu. HAHA. tengah syok, syok tengok orang tuu masak. sekali tetiba muncul laa En Tunang dengan Surprise Bouquet Flowers. alahai. alahai. pandai nya dieorang ni. yela, En Tunang aku spesen tak reti tipu dan terlalu jujur. ponn dah pandai drama. HAHAHAHA thankssss koranggg!

Image may contain: flower
taraaaaa! from En Tunang ;)

Image may contain: food

No automatic alt text available.

Apa itu Mr.Dakgalbi? ramen. atau kata lain makanan korea. terbaikkkk. tapi pada aku kan. Samyang lagi sedap laa. HAHAHA. Kalau Mr.Dakgalbi tambah lagi pedas memang terbaik sangat laa. hehe bila dah makan sedap,kenyang dan licin. kita sambung makan icecream pulak kat Baskin Robbin. yeahh!


Alhamdulilah :)

Friday, May 12, 2017

11/05/2017 ♥

Assalamualaikum


Disebabkan semalam terlampau penat dan tak larat. tunda ke harini. padahal tak OT pon. maybe sebab asyik tido lewat jaa 2,3 harini. alahaii. datang office ponn mata macam panda. KAH!! 

11/05/2017 - Happy Birthday to me! alahai.pejam celik, pejam celik dah 25 tahun. terasa baru habis sekolah. tak terasa pape pon. ni pon sampai sekarang tak matang jugak. HAHAHA. Impian still sama seperti tahun lepas. tak ada yang berubah apa pon. yang penting, berharap apa dirancangkan dipermudahkan. ameen.


11/05/2017 - selain itu, masa birthday aku ni tepat 3 bulan aku bertunang. cewahh. mulaanyaaa memang aku lupa, sekali En Tunang da bagitahu awal-awal masa birthday aku 3 bulan tunang. heee. sebenarnyaa aku tunang 11/02/2017. selepas Tahun Baru Cina. biasa laa kan sebelum Tahun Baru Cina kan bonussss. kiteorang apalagi. HAHAHA sebenarnya tak dirancang pon. begituu la kisahnya. xD

Pelamin tunang bertemakan warna pearch. amik pelamin paling murah sekali je ni :)

Kbye!

Thursday, May 11, 2017

TAMAT - Birthday Giveaway By Cik Nadyya #Second Giveaway!

Assalamualaikum


TAMAT - Birthday Giveaway by Cik Nadya. Inshaallah akan umumkan pemenang dalam masa terdekat ni :)

Happy Birthday to Me xD
Kbye.

Wednesday, May 10, 2017

Birthday Giveaway By Cik Nadyya #Second Giveaway!

Assalamualaikum


Sempena birthday saya yang akan datang (11 may 2017) dengan ini saya melancarkan giveaway sempena birthday saya yang ke-25. alahaiii sekejapnyaa masa berlalu. Sebenarnya giveaway ni tak dirancang pon. selain itu, sempena 7 tahun saya berblog. tak sangka laa dah sejauh ini. walaupon kekadang macam chipmore. kejap ada, kejap takde. HAHAHA. dengann ini jugaa mengucapkan beribuan terima kasihh kepada followers yang tersayangi dan mereka yang sangup follow semua entry - entry saya yang serba merepek dan sayu ini. dengan ucapannn syahdu, mehh la join giveaway saya ini dan meramaikan lagi.

Dengan ini, saya merasmikan Birthday Giveaway By Cik Nadyya bermula pada hari ini, 05 May sehingga 10 May 12.55Malam iaitu selama seminggu :)

SYARAT GIVEAWAY :
1- Blogger warganegara Malaysia.
2- FOLLOW blog Cik Nadyya
3- FOLLOW instagram @nadyashafiqa__
4- Buat entry bertajuk: Birthday Giveaway By Cik Nadyya #Second Giveaway!
4- Copy banner atas dan backlink ke entry ini.
5- Ucapan buat Cik Nadyya sempena hari lahirnya. *Tak paksa. seikhlas hati. HAHA*
6- Dah siap? tinggal link entry anda dan comment di entry ini.

Hadiah
Tunai/topup RM10 - 2 pemenang
Bloglist - 5 pemenang
Review Blog - 2 pemenang


Tamat: 10 May 12.55PM waktu Malaysia.

Wordless Wednesday: Perempuan #18

Assalamualaikum


Image may contain: text

Siapa macamni? Okay kita geng! xD Part makan je K. HAHAHA Kbye!
COPYRIGHT 2017 by CikNadyya