Wednesday, May 24, 2017

Hobi Sampingan : Shoping Online www.lelong.com.my xD

Assalamualaikum


Bila dah kerja ni. biasa laa kan hobinya tetap ada shoping online sajaa. Instagram, Lazada, Shopee, 11streets. benda ni jelaa paling suka. next month try tak shoping online langsung sebab nak raya. harap menjadi lee. HAHAHA

Sebenarnya nak cerita pasal lain ni. HAHAHA ada ke yang kat sini yang sama minat dengan aku ek, minat warna kuning serba semua sebolehnya. HAHAHA ada ke? dan sebenarnya sebelum ni minat pink. sejak,sejak kerja sini aku jadi benci warna pink. entaaa laa sebab jemu kot. sebab ada officemate aku sorang nih. melampau minat pink sampai desktop, system dia warna pink. sejak tuulaaa taksuka. ngadap computer dia mesti pening. sampaikan nak carik menu start tak jumpa. terukk kannn? xD

So jadinya terus tukar minat warna lain. HAHAHA jadinyaa adalah minggu lepas ni ada pegi shoping mall. sekali ternampak kedai jam. aku apalagi memang pantang nampak jam. memang jam yang aku pilih mula mula tuu memang cantik laa. sekali ternampak pulak jam warna kuning. padahal jam warna kuning tuu biasa je kott. disebabkan warna kuning terbeli. wuuuuu

lepastuu besoknya pulak menghadap pulak shoping online kat Lelong ni. okay ni da kali kedua shoping sini. pada aku okay la, cepat dan terbaiklaaa. dan tetiba terasa nak beli casing hanponee baru. sekali ternampak casing tuu warna pink. ehhh cantik pulak. HAHAHA dannn scroll kebawah lagi. ehhhhh KUNING! dan opcrseee laa pilih kuning. HAHAHAH beginii laaa kisahnyaaa. harganya pulak RM29.50. berbaloi laa. casing nya sesuai untuk sejenis orang yang suka baling baling handpone ni xD




Cantik tak? cantik tak? hehe. untuk kalini supplier nya lambat respond pulak. pastuuu supplier nya asyik mintak maaf je tauuu. mulaaa dah PM kat lamanweb Lelong. pastuuu sambung mintak maaf lagi kat Email. pastuu dah hantar parcel nya. siap masukkan sekali surat kata maaf. alahai. padahal aku okayy je kot. :)

tudiaaaaa surat nya ~

Sekiannnn.

Tuesday, May 23, 2017

Bila Internet Kau Lambat -.-

Assalamualaikum

Image result for internet is down gif

Alahai. bilaa internet lambat, nak update entry pon malas lahai. nak kata kuota habis memang tak mungkin terjadi lels. sebab nya bulan ni tade masa lagi nak layan drama. so kuota tak luak pon. sobsob


Tak luak mana kan? entah laa. dari 2 bulan lepas memang ada niat nak tukar internet lain je. alahaii. korang guna internet apa je?promote la kat aku skit. yang penting bole bawa kemana jua. ceewahh ><

Bye!

Thursday, May 18, 2017

Bila Kawan Kau Beria Surprise Birthday kau xD

Assalamualaikum
Related image
Keadaan Office busy dann kununnyaa kusyuk buat kerja. tetap nak tahu keadaan sekeliling. HAHAHA Well, macam biasa. setiap bulan bilaa nak celebrate birthday sesiapa(officemates) kann dieorang akan bisik-bisik nak celebrate bla,bla cmtuu laa. walaupon kununyaa mata kusyuk ngadap computer. still bole nampak dieorang sibuk bisik-bisik. cewahhh. time tuu aku dah cuak dan dah agak dieorang nak celebrate birthday aku dan officemate india sorang tuu, namanya Varan. cumaa tulaa taktahu bilaa. HAHAHA

Bilaa waktuu lunch, aku bawak bekal so makan kat office je. yang kawan aku yang berapa kerat tuu makan luar. dan biasa nya dieorang keluar makan sekejap je. sekali aku tengok jam. dah setengah jam dieorang makan luar. Naluri berkata mesti kejap lagiii dieorang nak celebrate birthday aku ni. tak lama tuu. NADIAAAA. VARANNNN !! Happy Birthday!! aku cepat,cepat cakap. "dah agakkkk dah!! tak menjadilaa surprise! HAHAHAHA" lepastuuuu kawan aku says "alaaaaaaa lain kali dah tahu ponn, buat buatlaa terkejot ke apaaaa.ni mukaaa biasa jaaa" HAHAHAHA

Kamilah BFF's sentiasa bersama walaupon ada sorang perangai annoying kan >.< 

Officemates :)

Terlebih cahaya pulak. HAHAHA flawless laa pulak ><

Kembar bulan dan tahun. KAHH! Happy birthday Varan ;)

Done.
mehhh tanya soalan.

Wednesday, May 17, 2017

Segmen BLOGLIST Jun-September 2017

Assalamualaikum

Segmen BLOGLIST Jun-September 2017.

Tag 2 atau lebih kawan-kawan (wajib) untuk join segmen. Pastikan diaorang tau yang diaorang ditag. 


Done!

Tuesday, May 16, 2017

Senarai Pemenang Bertuah Birthday Giveaway By Cik Nadyya

Assalamualaikum

Related image
Alhamdulilah. sorry kepada korang sebab pengumuman lambat sikit. nak pilih ponnn pening jugak ni walaupon yang join pon tak ramai sangat kan. yela, bagi masa tak sampai seminggu kan. haha 5 May - 10 May. apa apa pon terima kasih yang sudi join. yang tak berjaya jangan bersedih ye. boleh cuba yang akan datang ;)

Tunai/topup RM10
Pemenang: No.18
Pemenang: No. 11


Review Blog
Pemenang: No.4
Pemenang: No.15


Bloglist
Pemenang: No.19
Pemenang: No.14
Pemenang: No.13
Pemenang: No.21
Pemenang: No.16

...SENARAI PESERTA...

Sila berikan maklumat anda sebelom 20 May 2017 yee! kepada mereka yang menang Review Blog dan Bloglist just bagi Url Penyertaan dan No. Peserta ok :)


Sila comment di entry INI sahaja. 
*Jangan risau aku takkan publish*


Nama:
No. fon:
Url Penyertaan:
No. Peserta:

Tahniah semua. terima kasih :)

Sunday, May 14, 2017

14/05/17 - MrDakgalbi + Birthday Surprise Bouquet Flowers :)

Assalamualaikum

Related image

Sebenarnya dah lama teringin nak makan kat Mr.Dakgalbi. akhirnyaaa sampai juaa. daripada minggu lepas rancang, sekali minggu ni berjaya laa tunaikan. BHAHAHA. so disebabkan aku dan BFF takde kereta. so naik UBER laa. sebelom Uber tuu sampai. sekali tetiba terima birthday surprise bouquet flowers. Alahai. Alahai. apa yang boleh aku katakan. surprise dieorang memang menjadi laa kann xD

Image may contain: one or more people
Taraaaaa! ni namanya Surprise Bouquet Coklat! HAHAHA ni from BFF - Ira/Nana/Mimi

Akhirnyaa di tunggu,tunggu tiba juaa. sampai di Sutera Mall,Skudai JB. Opcrse terus carik Mr.Dakgalbi kann xD

Image may contain: 1 person

Related image
Kiteorang pilih set RM64. 1 ramen + 2 Cheese + Friend Rice tapi ada tambahan 2 ramen dan cheese ring keliling :)

Image may contain: food

Kat sini dia siap masakkan tau. tengok laa senduk nya tuu. HAHA. tengah syok, syok tengok orang tuu masak. sekali tetiba muncul laa En Tunang dengan Surprise Bouquet Flowers. alahai. alahai. pandai nya dieorang ni. yela, En Tunang aku spesen tak reti tipu dan terlalu jujur. ponn dah pandai drama. HAHAHAHA thankssss koranggg!

Image may contain: flower
taraaaaa! from En Tunang ;)

Image may contain: food

No automatic alt text available.

Apa itu Mr.Dakgalbi? ramen. atau kata lain makanan korea. terbaikkkk. tapi pada aku kan. Samyang lagi sedap laa. HAHAHA. Kalau Mr.Dakgalbi tambah lagi pedas memang terbaik sangat laa. hehe bila dah makan sedap,kenyang dan licin. kita sambung makan icecream pulak kat Baskin Robbin. yeahh!


Alhamdulilah :)

Friday, May 12, 2017

11/05/2017 ♥

Assalamualaikum


Disebabkan semalam terlampau penat dan tak larat. tunda ke harini. padahal tak OT pon. maybe sebab asyik tido lewat jaa 2,3 harini. alahaii. datang office ponn mata macam panda. KAH!! 

11/05/2017 - Happy Birthday to me! alahai.pejam celik, pejam celik dah 25 tahun. terasa baru habis sekolah. tak terasa pape pon. ni pon sampai sekarang tak matang jugak. HAHAHA. Impian still sama seperti tahun lepas. tak ada yang berubah apa pon. yang penting, berharap apa dirancangkan dipermudahkan. ameen.


11/05/2017 - selain itu, masa birthday aku ni tepat 3 bulan aku bertunang. cewahh. mulaanyaaa memang aku lupa, sekali En Tunang da bagitahu awal-awal masa birthday aku 3 bulan tunang. heee. sebenarnyaa aku tunang 11/02/2017. selepas Tahun Baru Cina. biasa laa kan sebelum Tahun Baru Cina kan bonussss. kiteorang apalagi. HAHAHA sebenarnya tak dirancang pon. begituu la kisahnya. xD

Pelamin tunang bertemakan warna pearch. amik pelamin paling murah sekali je ni :)

Kbye!

Thursday, May 11, 2017

TAMAT - Birthday Giveaway By Cik Nadyya #Second Giveaway!

Assalamualaikum


TAMAT - Birthday Giveaway by Cik Nadya. Inshaallah akan umumkan pemenang dalam masa terdekat ni :)

Happy Birthday to Me xD
Kbye.

Wednesday, May 10, 2017

Birthday Giveaway By Cik Nadyya #Second Giveaway!

Assalamualaikum


Sempena birthday saya yang akan datang (11 may 2017) dengan ini saya melancarkan giveaway sempena birthday saya yang ke-25. alahaiii sekejapnyaa masa berlalu. Sebenarnya giveaway ni tak dirancang pon. selain itu, sempena 7 tahun saya berblog. tak sangka laa dah sejauh ini. walaupon kekadang macam chipmore. kejap ada, kejap takde. HAHAHA. dengann ini jugaa mengucapkan beribuan terima kasihh kepada followers yang tersayangi dan mereka yang sangup follow semua entry - entry saya yang serba merepek dan sayu ini. dengan ucapannn syahdu, mehh la join giveaway saya ini dan meramaikan lagi.

Dengan ini, saya merasmikan Birthday Giveaway By Cik Nadyya bermula pada hari ini, 05 May sehingga 10 May 12.55Malam iaitu selama seminggu :)

SYARAT GIVEAWAY :
1- Blogger warganegara Malaysia.
2- FOLLOW blog Cik Nadyya
3- FOLLOW instagram @nadyashafiqa__
4- Buat entry bertajuk: Birthday Giveaway By Cik Nadyya #Second Giveaway!
4- Copy banner atas dan backlink ke entry ini.
5- Ucapan buat Cik Nadyya sempena hari lahirnya. *Tak paksa. seikhlas hati. HAHA*
6- Dah siap? tinggal link entry anda dan comment di entry ini.

Hadiah
Tunai/topup RM10 - 2 pemenang
Bloglist - 5 pemenang
Review Blog - 2 pemenang


Tamat: 10 May 12.55PM waktu Malaysia.

Wordless Wednesday: Perempuan #18

Assalamualaikum


Image may contain: text

Siapa macamni? Okay kita geng! xD Part makan je K. HAHAHA Kbye!

Tuesday, May 9, 2017

Bila kau terlampau busy kerja.

Assalamualaikum

Image result for tumblr girl busy

Tengah busy buat kerja tetiba bini boss call. macam biasa laa kan, bini bos yang kira gaji,OT dan bla,bla. bila aku OT terlampau banyak. so cuti aku jadi banyak dan kat office tuu cuti aku paling banyak. time tu aku dah pelik semacam tetiba dia call. dia jarang nak cakap dengan aku. paling paling selalu nya dia akan call senior aku jaa.

"Dia: Nadia, cuti u ni banyak sangat. u nak i BURN cuti u or u nak cuti?"

"Aku: *arghhhhhh* cuti,cuti."

"Dia: confirm ehhh? kalau tak i burn je."

"Aku: *ehhh penat penat kitee ot, bolee nak burn camtuuu je. grrrr* confirm. tapi bulan 8 laa i cuti."

"Dia: Ok. Nadia bila u nak kawen meyhh?"

"Aku: *gelak berdekah* tahun depannn."

"Dia: *gelak* u naik sana(KL) or dia turun sini(JB)?"
Bila bercinta satu syarikat tapi lain cawangan. giniii laa jadinyaa.

"Aku: mestilah dia turun sini. >,<"

End.

Note: Internet terlampau lambat macam siput berjalan -.-

Saturday, May 6, 2017

Wordless Saturday #7

Assalamualaikum


Siapa rasa macam ni. kita GENG! yehh. memang setiap 2,3 kali sebulan akan rasa begini. HAHAHA bilaa kawan baik kau kat office sehobi dengan kau. kau akan rasa geramm. hishh nak beli jugak. gini laa jadinya. BHAHA. Aku shoping online memang pos ke office senang. tade kena bebel dengan ibu sebab shoping je kan. Opsss. sampai kan posmen cam kau dan kawan kau je. HAHAHA penah laa posmen tegur aku bila aku amek parcel buat muka takde perasaan "awak dah nape masam je muka? kann awak dapat hadiahh tu. awak beli tudung raya kann?" aku gelak jelaaa. bukan untuk raya ponn. memang hobi beli tudung jaa xD bukan main lagi abam posmen ni tengok lagii aku beli apaa kan. Alahaii. Kbye!

Senarai Peserta Birthday Giveaway By Cik Nadyya

Assalamualaikum

Image result for tumblr beauty view

Jom semak ;)

13-http://hadiahbintangjatuh.blogspot.my/2017/05/birthday-giveaway-by-cik-nadyya-second.html
14-http://kasihkuamani.blogspot.my/2017/05/birthday-giveaway-by-cik-nadyya-second.html
15-http://chanchueshahida.blogspot.my/2017/05/birthday-giveaway-by-cik-nadyya-second.html
16-http://meinnameisthazrina.blogspot.my/2017/05/birthday-giveaway-by-cik-nadyya-second.html
17-http://theaaisy.blogspot.my/2017/05/birthday-giveaway-by-cik-nadyya-second.html
18-http://myraaaaawr.blogspot.my/2017/05/birthday-giveaway-by-cik-nadyya-second.html
19-http://cikash.blogspot.com/2017/05/birthday-giveaway-by-cik-nadyya-second.html
20-http://masturanasarudin.blogspot.com/2017/05/birthday-giveaway-by-cik-nadyya-second.html
21-https://aunilieyana.blogspot.my/2017/05/birthday-giveaway-by-cik-nadyya-second.html
22-http://tarotthefool.blogspot.my/2017/05/birthday-giveaway-by-cik-nadyya-second.html
23-http://queensyanis.blogspot.my/2017/05/birthday-giveaway-by-cik-nadyya-second.html
24-NEXT?

Terima kasih join. sila check jika link blog tak tersenarai sila inform yee :)

Thursday, May 4, 2017

Samyang Tetap Dihati xD

Assalamualaikum


HAHAHAHA. Heaven gilaaaa dapat samyang 3 bungkus ni. adalah orang tuu baik sangat bagi kita samyang sampai 3 bungkus. padahal gurau jaaa. KAHH! memang ada mintak. tapi gurau sebenarnyaa xD boleee laaa hadiah sempena birthday kita tak lama lagi kan. makanan fav dan tak penah jemu walaupon rasanyaa pedas macam hapee kan. Iloveyouuu >< 

Wednesday, May 3, 2017

Shellout Bacang Corner

Assalamualaikum
Bila geng kuat makan sentiasa bersama >,<

macam biasa laa. awal bulan kan. bila duit melimpah-limpah dan kiteorang balik dari keje, OT sekejap dan terus pegi ketempat shellout. yang penting, booking dulu. kang menangis pulak dah pegi jauh,jauh sekali takde tempat pulak kan. HAHAHA dari tempat kerja ke tempat shellout ni tak sampai setengah jam kot,kot. yang aku tahu tup,tup dah sampai tempatnyaaa xD

tudiaaa serendah RM18 jee.

tudiaaa menu nya, macam macam ada. 


okayy, pada mulanyaa kiteorang booking Merdekaset100. sekali katanya ada seafood tak cukup. soo kiteorang pilih 2 merdekaset50. nampak tak? jadilah 100 jugak kann? KAH!! yang makan 4 orang je. tapi gaya nya macam makan 6 orang jaa. HAHAHA. bayang kan laa. makan,makan, dan makan sampai tak larat nak bangun. HAHAHAHAHA alahai.
 

Bacang Corner
Waze : Bacang Corner Warung Che Nad
Open Daily (Except Monday) 5:30pm - 11:00pm 
Call: 017-7642521 | Featured in Kosmo! & BestFM
Facebook: www.facebook.com/bacang.corner/
Instagram: https://www.instagram.com/bacangcorner/

Monday, May 1, 2017

Hello May!

Assalamualaikum

Image result for tumblr welcome may

Hello May!! dan Happy Labor Day semuaaaa xD banyak-banyak bulan, bulan ni paling aku sukaaaaa. sebabnya bulan ni, bulan sempena birthdayyy aku. yeppppyyyyy. aku makin tua >,<  dan tak lupa juaa, please says hai untuk kerja yang semakin banyak. semoga always tabah ye Nadyya. Chayokkk! xD

Disebabkan harini hari Labor day. tetiba rasa nak cerita pasal kerja aku ni :) seriusss. setiap bulan kerja aku memang ada deadline. so takkan ada kerja relex and berkaitannya. setiap bulan akan ada perasaan tak tenang, tak tenang hanya sebab kerja. well, walaupon kerja aku wajib OT tapi tak dapat claim OT. ekceli, memang terasa sedih. tapi aku rasa best dengan kerja yang aku ada sekarang ni.

Sebabnyaaa walaupon kerja aku kejar deadline, suasana kerja aku sentiasa cool. why? Aku dapat bos sangat memahami walaupon kekadang bos aku sangat annoying hanya sebab suka buat kerja last min dan tergesa gesa. tapi dia memahami walaupon suruh kiteorang OT "kenapa u nak OT sampai kul 7.30 malam ye? paling paling your all ot sejam cukup. kalau i jadi u, mesti i takleh buat kerja. time tuu i dah rasa letih." 

Dan aku memang seorang suka gelak dan senyum. bila kat office aku memang tak reti hipokrit. nak cover cover dengan perangai aku tuu. dan yang aku ingat sampai sekarang. "i pening laa macammana Atikah*senior* buat kerja ni. bla,bla,bla" time nih memang bos aku tension sangat. dan dia pon pandang aku. sebab aku senyap je dan time tuu aku senyum. dan bos says " Heyy. U boleh senyummm eh???? dalaaaa u keluar laaa" dah keluar bilik bos bukan nak rasa bersalah ke apaa. aku terus gelak berdekahhhh. nampakkk tak?dan tak sampai 5 min bos panggil masuk bilik dia. dan buat muka biasa je. sebabnyaaa bos aku memang dah paham sangat dengan aku, bila dia buat muka tension. dan hobi aku akan senyumm.

selain itu, bos aku nih memang memahami sangat, time aku tak suka ke, dan bla,bla. dia akan tahu. dan bos aku nih cina lelaki ye. HAHA. dan officemates aku kebanyakkan sekepala. sempoi. walaupon selalu bertekak sebab kerja. tak lama tu okay je. nampak kan? walaupon gaji kerja kat sini rendah. tapi bilaa nak pergi kerja banyakkk senyum je kan. dan sebab tu laa aku jadi sayanggggg sangat nak tukar kerja. alahai. Kbye. 

Adidas UEFA Champions League Arena Edition Giveaway

Assalamualaikum


Syarat Syarat Penyertaan (Blogpost)
  • Buat entry berkenaan dengan Giveaway ini dan tajuk entry adalah seperti berikut "Adidas UEFA Champions League Arena Edition Giveaway"
  • Letakkan banner Giveaway ini di entry korang dan linkkan balik ke entry ini.
  • Follow blog www.arepnakbebel.com dan facebook fanpage arepnakbebel
  • Pastikan korang komen dan letakkan link entry giveaway yang korang buat di mana mana entry blog arepnakbebel untuk maklum balas dari pihak admin. 

Syarat Syarat Penyertaan (Instagram)
  • Follow instagram lqmnzkria dan post banner giveaway ini di instagram korang dengan hashtag #Giveawaybyluqmanzakaria #EUFAChampionsLeague #adidasbodycaremy
Hadiah giveaway :-
(5x Eau De Toilette (EDT) & 5x Deo Body Spray)
2x Pemenang akan dipilih untuk penyertaan di Instagram
3x pemenang akan dipilih untuk penyertaan di blog


Setiap pemenang akan menerima 1x EDT dan 1x Deo Body Spray. Giveaway ini akan berlangsung sehingga 5 mei 2017. Aku harap giveaway ini akan mendapat sambutan dari korang semua. Sesiapa pon boleh join. Kalau tak pakai untuk diri sendiri pon boleh bagi dekat yang tersayang. gituhh!

Friday, April 28, 2017

Editing Blog #10

Assalamualaikum

Related image

Tudiaaa~ bila mata selalu jemu inilah jadinyaa. HAHAHA editing blog versi putih,putih melati xD semalam dengan rajinnya balik keje malam OT tuu terus menghadap code,code jadah kat blog ni. HAHAHA padahal tak banyak pon bertukar kottt. Semalam ada ke orang cubaa masuk blog aku tapi tak dapat? HAHAHA mesti takde kan? K. K.

Yang pentingg yang rajinnya siap tambah Tab Menu. Tab menu paling malas aku menghadappp tau. dannn dengan rajinnya lagi siap update balik yang kat About Me tuu. HAHAHA kalau rajin stalk laaa ehhh. *Confirm takde sape yang sudi kann -.-' dannn baru perasannnn dah 7 tahun aku BERblog. cewaaaahhh. lama kottt. dan tahun lepasss paling malas update entryyy. KAHHH! sebab laptop rosak! HAHAHAH niii ponnn gunaaa laptop ayah. Alahaiiii~

Editing kali nihh putih,putih melati + rainbow mungkinnn. HAHAHAH kononnn nak screenshot untuk view blog sebelommm ni. tapiiii terlupaaa deyhhhh. okayyylaaa cukuplaa sampai sini. daaaaaa~ Kbye!

Tuesday, April 25, 2017

Wordless Tuesday #11

Assalamualaikum

HAHAHA. tengok nih, teringat something. time tu, tetiba senior carik pasal dan nampakkan kesalahan kite je. balik keje. tahan,tahan TERnangis juaa. time tuu kucing gesel gesel dan says "meow". time tuhh rasa terharu sangat. kucing memahami! xD

Mood : demam alahai. Kbye!

Bandung Souvenirs Giveaway by Nafas Baru

Assalamualaikum


Hadiah-hadiah yang ditawarkan:

1. Beg + Key Chain – 10 Pemenang
2. Fridge Magnet – 10 Pemenang
3. Key Chain – 10 Pemenang


Insya Allah, tidak ada ruginya anda menyertai giveaway ini. Anda hanya perlu mengikuti syarat-syarat mudah di bawah.

1. Follow blog ini.
2. Subscribe YouTube channel : Nims Productions
3. Buat satu entry bertajuk “Bandung Souvenirs Giveaway by Nafas Baru”. Copy banner di atas dan link ke entry ini.
4. Tinggalkan link entry anda di bawah post ini. Kalau tak keberatan sila nyatakan anda follower ke berapa dan nama akaun yang digunakan untuk subscribe YouTube supaya senang untuk disemak. (bagi follower dan subscriber baru) 

OPTIONAL: Follow Instagram - @nafasbaru_

Itu sahaja. Mudah kan syaratnya? Pemenang akan dipilih secara random. Giveaway ini akan tamat pada 18 Mei 2017 jam 11.59 malam. Saya akan usahakan pemenangnya secepat mungkin. Sebarang penambahan akan diberitahu, sekiranya ada.

Saturday, April 22, 2017

Please stay strong, Okayy?

Assalamualaikum

Image result for keep calm and stay strong tumblr

3 hari berlalu, busy sangat sampai tak sempat update entry. Dah start ot balik malam mulai isnin kelmarin. Hmm memang penat sangat walaupon setakat OT 2 jam je. jadi penat sangat kalau ot tak bayar guna duit. tapi bayar cuti je. jadinyaaa aku banyak hutang dengan bos. bilaaa aku nak cuti, bos says "keje bole siap ke kalau cuti ni?" kau rasaaaaaaaaa? baik OT tak payah bayar cuti kannn! Hmmmmmm

Iya, keje aku memang ada DEADLINE. setiap 3 bulan sekali ada deadline gst. dan setiap 6 bulan sekali pon ada. itu memang banyak gilaaa company. itu deadline untuk account 12 months. fuhhh.penat. penat. ramai orang says "dah tahu ot tak dapat claim. kenapa nak ot jugakk?" bila orang cakap camni, seriuuuuuusss memang sakit hati sangatttttt. kadang moods aku okay. aku akan explain segalanyaaa. tapi jawapannya still sama "tak payah la ot!" hmmm.

Bila kerja Accountant, memang sejak azali lagi, wajib kejar deadline. well, ini laa hakikatnya -.- bukan setakat kejar deadline, tapi kejar client jugak. ada satu time kite buat account, tetiba kita tak cukup masa. dan tak lama tu, client tuu kena penalty. effectnya pada kita. setiap pekerjaan mesti ada cabarannya. seperti aku jugak. client kena penalty berpuluh, puluh ribu disebabkan kita. tahun pertama kerja seriusss aku rasa down sangat. sekarang mungkin dah rasa tabah mungkinn. HAHAHAHA mungkinnn je >.<

dan disebabkan kerja jugak. aku penah gaduh dengan family disebabkan kerja je K. Hmm sebab deadline suka kacau cuti hari raya aku. aku ingat sampai sekarang. aku dah apply cuti awal. bilaa pikir kerja. terus aku cancel cuti tuu. dan aku balik raya sehari sebelum. mesti laa family aku jadi marah kan. dahnya anak sulung, perempuan pulak tuu. tapi takde tolong untuk persediaan nak raya. deadline ni akan kacau hari raya setiap tahun okay. alahai. moga tabah dan tabah laa.hahaha

Sebenarnya nak bagitahu, bahagia nyaaaa dapat cuti 3 hari. sempena Hari Pertabalan Agong. rehat secukupnyaa. selamat bercuti semua ;)

Mood : sekarang mood hadap drama korean: The Legend Of Blue Sea. Seriussss sweet. ada Lee Min Hoo. mesti dah ramai tengok dulu kan. takpe laa feeling lambat sangat kan xD Kbye!

Wednesday, April 19, 2017

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my

Assalamualaikum

Assalamualaikum. Dengan rasa rendah hati Fiza menjemput semua pembaca blog Ourmemoria.my untuk sama-sama memeriahkan Giveaway yang dianjurkan sendiri oleh Fiza.
Copy dan klik banner untuk penyertaan
Giveaway Dior Miniature Perfume Mini bermula pada hari ini 18 April hingga 1 Mei 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput untuk menyertainya.
Dior Miniature Perfume Mini Set mengandungi:
5 ml EDT Dolce Vita, 
5 ml EDP Miss Dior, 
5 ml EDT J'adore,
 5 ml EDT Midnight Poison,
 5 ml EDT Dior Addict
Ada 5 jenis Dior Miniature Perfume untuk dimenangi dan hanya 5 pemenang yang akan dipilih. Jemput semua blogger untuk memeriahkan giveaway ini.
COPYRIGHT 2017 by CikNadyya