Sunday, December 28, 2014

Black + White

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Tukar theme blog again! nampak tak? nampak tak? HAHAHA

kali ni bertukar kembali black + white ^-^

Aku rasa jiwa aku memang dipenuhi dengan theme black + white kott! kekeke

dann aku rasa blog aku dah sama dengan blog kak HSB! Heee sorry kak ><

Nama blog ni pon dah bertukar jugak kan? hehe

sebenarnya nak amek nama blog ni dengan tajuk novel ke, tapi tengok tengok tajuk novel semua jiwang jiwang sangat.

soo reka la nama blog sendiri kan. hehehe

tapi header blog aku ni, aku buat gaya font seperti tajuk novel. heheh menjadi tak ? ;p

Cukup laa sampai disini.

Kbye!
Read More »

Saturday, December 27, 2014

Simple GA: Friendship fridge magnet

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

*klik banner untuk join*
HADIAH: 
Fridge Magnet x 5 pemenang.
* Hadiah akan bertambah jika sambutan menggalakkan

TAMAT : 31 DISEMBER 2014
Read More »

Postcards Giveaway from Czech & Germany

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

*klik banner untuk join*

Mangsa tag ;
http://ana-mizu.blogspot.com/
http://www.schanazri.com/
http://duniazumal.blogspot.com/

 Yeh! tetap support giveaway akak kesayangan kiteeee! muahhhzzzz ^-^
Read More »

#1 GIVEAWAY FROM LANGKAWI BY MISS YANA

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

*klik banner untuk join*

Hadiah - Hadiah

1 x T- Shirt

3 x Fridge Magnet

5 x Keychain

TARIKH PENTING

GIVEAWAY BERLANGSUNG
25/12/2014 - 25/01/2015

FULL UPDATE LIST PESERTA 
12/01/2015 *Pas abis final exam, akn diupdate skit2..*

UMUM PEMENANG 
27/02/2015

TARIKH POST HADIAH
06/02/2015
Read More »

Search Keyword #5

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Setiap kali balik. memang wajib bukak laman Nuffnang. sekali bukak la keyword.

semua berkenan cinta. HAHAHA, aku rasa da lama tak update entry cintan cintun. adoii

dala, nak masak dulu dan makan, nanti sambung blogwalking lagi.

tatatititutu ^-^
Read More »

Kosong !

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Hye! Hye!

rindunyaaaa T-T

Sebenarnya dari semalam dah sampai rumah. tapiiiii

sampai sampai rumah, makan, mandi terus tido!

Sedara datang pon tak turun, kepala sakit sangattt. wuuu

Masa gi keje semalam, hujan lebat betol. tuuyang kene hujan skitt, terus sakit kepala. 

Alhamdulilah, setakat ni tak sampai demam. tuuyang gi keje 'semangat' je. semangatttt la sangat! HAHAHAHA.

Entry seterusnya inshaallah aku membebel lagi. 

tatatititutu ^-^
Read More »

Wednesday, December 24, 2014

Wordless Wednesday ^-^

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Yeh! Minggu ni balik!!!
Tak sabarnya!!!
Minggu ni penuh dugaan. Alahai...
Kbye!
Read More »

Saturday, December 13, 2014

Alahai. Alahai.

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Minggu ni aku tersangat busy. tak sempat nak blogwalking sangat. alahai. soo sory -.-

Dan minggu depan pon aku takdapat nak balik. soo blog ni semakin sunyi la gamaknya. sorry again.

Korang nak tahu tak, setiap kali balik keje, aku pasti akan bosan. soo konon-kononnya nak selak jela Novel Encik Sayang dan Miss Sweetheart. sekali terbaca hingga da nak habis. tapi tak habis lagi. sayangggg! sebabnya novel ni best wooo.

Sorry takdapat nak preview novel ni. tapi novel ni sangat sweet. membuatkan aku senyum sorang-sorang. naseb takde orang nampak! HAHAHA.

Heroin ni telah diminati oleh dua orang laki yang handsome.tapi terpakse kawen dengan insan yang dia taksuka, handsome iaitu encik sayang!

heroiin ini iaitu miss sweetheart tak suka encik sayang sebabnya en sayang penah TERlanggar miss sweetheart. sejak tuula encik sayang jatuh haty kat miss sweetheart. tapi sebaliknya miss sweetheart tak suka encik sayang sebab en sayang ni tergedik gedik. dan miss sweetheart mengatakan en sayang ni playboy!

Begini la kisahnya. aku baru baca sampai part dimana dieorang kawen. seterusnya maybe minggu depan kott. adoii sayangnya nak habeskan baca! hahaha. aku sangat berkenan satu ayat ni tau. dan ayat ini sangattt fakta kotttt! heee

"Salah satu cara untuk seorang lelaki menunjukkan rasa suka dia kepada seorang perempuan adalah dengan cara mengusik dan menyakat perempuan itu"

Nampak tak?HAHAHA. kebanyakkan laa. lainlah laki tuu playboy ke. memang tak nampak la. hoho

Selepas baca novel ni, terus tido dan tibatiba TERmimpi kononnya aku telah diminati oleh dua orang laki handsome! part ni yang takleh bla! HAHAHAHA. tibatiba Afi(EXboipreng kesayangan) muncul!! aku rasa mimpi ni sangat pelik! adakah sebab nya aku terlalu pikir kata-katanya time call ritu? dia duk tanya aku ada mimpi dia tak. sebab apa dia tanya gitu.. aaaaa biarlah rahsia . HAHAHAHA

 Nak tanya ni, korang blogging guna handfone. korang guna app apa ye? nak cuba guna laa. silaa bagitahu ye. tatatititutu
Read More »

Friday, December 12, 2014

Search Keyword #4

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


HAHAHA! Kalini bertemakan 'quote'

Mesti beliau ni rindu nak baca entry aku berkaitan Quote kan? HAHAHA sorrylaa, baru perasan da lama tak update entry pasal quote ;)

Yang takle bla lagi. ada jugak insan yang search 'Ada yang lain di hatimu' HAHAHA

Adakah yang search ni EXboipreng aku? HAHAHA

 Mengarot kan? HAHAHA. Korang tolonglah klik iklan 8Share dan Mysponsor II :) nak beli handpone ni. nak harapkan duit gaji keje macam takcukup. macam macam pikir. dengan sewa uma nya, duit minyak, duit makan lagi, dengan ditolak dengan socso lagi.fuhhh. dahnya blackberry aku dah coma terus. haihh naseb ada handpone ayah -.-' dalaa Kbye!
Read More »

Wordless Friday #10

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Inshaallah :')
Read More »

Sunday, December 7, 2014

Tukar Theme Again!

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Walaupon agak busy, tetap nak edit blog! Kekeke

Terasa blog aku berat. semalam memang format terus semua code jadah.

Tapi tak edit keseluruhan sebab malas! HAHAHA

sebab-sebab lain, aku mudah jemu. walaupon sekarang da jarang hadap blog kan.

bertukar kembali theme pink! Iaitu warna kegemaran aku!

Kalau sakit mata bagitahu. next week aku akan godeh code lagi. kalau rajin la :P

Sila ulas theme blog aku sekarang ni. mana tahu makin berat ke, menyakitkan mata korang ke? font takbape jelas ke? aku akan usaha untuk godeh code. inshaallah :)

 Sebentar lagi nak balik rumah sewa. not blogging,blogging! inshaallah jumpa jumaat nanti or sabtu nanti. kekeke. kalau rindu sangat tengok je blog ni ok? ceh ceh macam ada orang rindu je. Kbye!
Read More »

Saturday, December 6, 2014

[Giveaway] Hello from Canada

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

http://herlifemanual007.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
[Klik Banner]
HADIAH FROM CANADA
** Untuk 10 pemenang **

Apakah URL blog Doodles of Life?

TAMAT : 21 DISEMBER 2014

 Done! Meh meh support :)
Read More »

Setelah 5 Hari Bekerja

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Masa ahad petang sampai la jugak rumah sewa akak sedara jauh aku tuu. Tapi duduk situ sementara je. sebelom akhir bulan ni kiteorang pindah la. tapi masalahnya rumah sewa pon takdapat lagi tau.? fuhh rumah kat JB memang mahal mahal. gaya hidup dah macam kat KL je. haihh pening dibuatnya tauu ><

Nak dijadikan cerita, Akak sedara jauh cakap malam tuu nak kuar makan dengan pakwenya. soo dia ajak laa aku sekali. nak cakap taknak pegi, tak terkeluar lak suara. HAHAHA. lepastuu macam seram lak. kena tinggal kat rumah sorang sorang. tak biasa kot. soo petang tuu da nak dekat maghrib. letak je barang kat bilik. terus mandi dan keluar laa. mula mula pakwenya bawak gi ICT JB tau. ala-ala ICT shah alam tuu. memang cantek gilaa! baru tahu kat JB ada tempat secantik macamni. HAHAHA tapi sorry aku tak amek gamba.
Credit : Mama Niza

Hari Pertama dan Kedua
Masa nak pegi keje tuu memang aku rasa cuak gilaa, kat situ aku tak kenal sapa-sapa kan. sedara jauh aku pon, aku mana la kenal sangat kan. first time jumpa kan. soo memang time tuu malu laa. dah masok office. lepastuu kawan sekerja says ''Kat office ni, keje bahagian audit kekurangan orang. Awak tukar bahagian audit ye? boleh?" *Hadoi. gilaa tol. basic akaun je aku dah lupa. apa lagi amek audit.akuuuuu takkkk nak!!!* dan aku jawap "Bole. tapi saya taktahu bahagian audit tuu. takpenah belaja bahagian audit" *Nampak tak? hati dan mulut tak seiring. HAHAHA* dia says "Takpe. nanti Mira ajar"

Belajar bahagian audit. dan diajar oleh sedara jauh aku.

Bila dah diajar bahagian audit. serius la. aku memang takleh masok otak part audit ni. terasa susa gilaa. dahnya akaun ni takbape minat. apalagi audit T-T fuhh aku rasa time tu nak bhenti keje sekarang korang tahu tak? wuuu T-T


Hari Ketiga, Keempat dan Keelima
Hari Ketiga baru aku dapat bersemuka dengan bos aku tau. Handsome gila! HAHAHA. tapi cina la. Ekceli, bos aku baik tau. Dia panggil aku masok biliknya kan. tanya la aku duduk mana, keje ok tak, dan aku ada cakap la, yang aku ni tak tahu langsung part audit. pastuu bos aku cakap laa. suruh pekerjanya yang lain ajar basic basic akaun je dulu. lepastuu memang aku rasa lega gila.

Hari ketiga - Keelima aku rasa ok la.. tak rasa tertekan pon. just tolong kawan sekerja aku buat filling. huu. time tuu baru aku rasa ada geng la. sama umur kan. yang lain umur semua atas aku. tapi yang sama umur aku keje secretary bos la. :)


Cukupla sampai sini. Lain kali aku cerita lagi ;)

 Kalau korang nak tahu, rumah sewa aku sekarang belakang ofice je. soo pegi keje jalan kaki jela. tapi takdela dekat sangat. Jalan kaki. 5min sampai la kot. Heee Kbye!
Read More »

Friday, December 5, 2014

- No Title -

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Selepas 5 hari! Yeh! fuhh rindunya nak bloging! Balik kerja kul 5lebih terus balik. dan baru sampai rumah ni. pehhh macam jauh nauu. kalau ikotkan. sejam setengah dah sampai. tapi singgah R & R lagi, dengan jem lagi. soo perjalanan macam pegi Melaka pulek ><

Sampai rumah ni. aku terus capai laptop aku kat beg keje ayah. yela, aku keje ni, ayah aku terus amek laptop aku ni. wuuu T-T dan aku apalagi terus bukak belog ni! pehh ada 89 comments kot. thanks korang :')

Setiap kali balik keje serius bosan gilaa. salu hadap dinding je tau. Korang bole bayangkan tak? HAHAHAHA.

Cuma nak tanya ni. Korang rindu aku tak? lalala.

 Esok aku cerita keadaan aku kat sana selama 5 hari. mesti korang nak tahu kan? kan? ;) Kbye!
Read More »
COPYRIGHT 2017 by CikNadyya