Sunday, November 30, 2014

Sorry.

Assalamualaikum

Pejam celik pejam celik esok dah masok 01/12. Maknanya kejap lagi dah kena berangkat ke rumah sewa! wuu

Sory lepas ni aku dah tak dapat nak aktif blogging lagi. Jangan rindu rindu kat aku tau. Nanti bulu mata aku jatuh banyak pulak. HAHAHA

Kalau aku TERmenang Giveaway/Segmen. tolong inform kat Facebook/Twitter aku ye. Ok TQ ^-^
https://www.facebook.com/nadiaheyqa
https://twitter.com/nadyyalalola

Doakan kerja baru aku ni dipermudahkan  dan diberi ketenangkan hati. Amin :)

Sekian.
Read More »

Saturday, November 29, 2014

The Liebster Award #19 - Cik Mimie

Assalamualaikum
Thanks tag Cik Mimie :)

1-Dalam sehari berapa entry korang update dalam blog?
Tengok keadaan. Sehari sampai 5 entry pon bole. tuupon banyak selitkan Segmen/GA. HAHAHA

2-Biasa korang online blog dekat mana? *cth : pejabat, rumah, cafe
Sudah semestinya dirumah :)

3-Sudah berapa lama korang terlibat dalam dunia blogging ni?
4tahun 8bulan 4minggu ^-^

4-Kenapa pilih untuk menjadi seorang blogger?
Permulaan nya kononnya nak meluahkan semata-mata. Yela time tu tak matang.
soo sekarang nak nampak matang kononnya, soo share la resepi. Hee

5-Nyatakan kebaikan dan keburukan berblogging.
Kebaikannya dapat ramai kawan.
Keburukannya membuatkan lupa akan sekeliling! HAHA

6-Berikan 3 ciri-ciri blog yang korang suka singgah.
 Ringan
 Takde lagu
 Takde bunga berguguran, salji dan seangkatannya 

7-Korang lebih suka komen entry atau tinggalkan jejak dekat shoutbox?
Dua dua suka. HAHAHA

8-Apa pendapat korang tentang blog Cik Mimie?
Ok je. Cantek. siap ada bunga ros gituu ^-^

9-Perlu ke Cik Mimie ubah mana-mana bahagian dalam blog Cik Mimie?
Takperlu. 

10-Ada tak apa-apa yang korang nak bagitahu dekat Cik Mimie?
Rindu Cik Mimie! Hee

11-Soalan Cik Mimie susah ke senang?
Senang sangat! Hoho

 Harini penuh entry Liebster Award je kan? HAHAHA. nak habeskan harini jugok. esok dan akan datang takdapat update dohh. maybe lepasni dah busy. wuuu. Rindu rindukanlah diriku >< Kbye!
Read More »

The Liebster Award #18 - Kak Wana

Assalamualaikum
Thanks tag Kak Wana :)

1. Karakter anda macamana?
Pemalu dan pendiam.

2. Tabiat korang yang orang lain rasa pelik tapi bagi anda biasa-biasa saja? 
Nak cerita sesuatu yang lawak kat orang tapi kejenya gelak je. tapi tetap nak cerita jugak. last last bercakap sambil ketawa. last last orang tuu tak paham kite cerita. HAHAHA. *pelik tak? :p*

3. Bila kali terakhir korang shopping? Beli apa?
2 Hari lepas. Shoping barang untuk dibawa ke rumah sewa nanti T-T

4. Bila kali terakhir anda melancong? Di mana?
Bulan 12 taun lepas. Melancong ke Utara (Kedah,Perlis dan Langkawi).

5. Jika diberi peluang untuk bertukar jadi 'seseorang', nak jadi siapa dan kenapa?
takde la.. jadi diri sendiri je da cukup. walauponn pelik sekalipon . HAHAHA

6. Mana lagi penting. Duit, ic atau hand phone?
IC laa~ kang takde IC tak pasal pasal kena halau kuar dari MALAYSIA ni. kekeke

7. Tiba-tiba anda tersesat di dalam hutan kemudian terjumpa simpang, yang satu jalan pergi ke rumah misteri yang nampak menyeramkan dan satu jalan lagi terus masuk ke dalam hutan yang dikatakan ada tombiruo(penunggu hutan). Anda pilih jalan yang mana? Kenapa?
Rumah Misteri kott. kang terus taktahu apa akan jadi. Pegi rumah misteri rasa lebih selamat kot. HAHAHA

8. Jika ada modal berniaga, bisnes apa yang korang nak buat?
Opcrse la nak buat bisnes Jubah/ Shawl ^-^

9. Pernah nampak burung hantu secara 'real' tak?
Takpena. Huu

10. Hadiah impian anda dalam hidup?
Dapat tiket free pergi dan balik ke Korea! kekeke

11. Pernah tak korang berkorban untuk orang lain semata-mata nak tengok dia bahagia dan anda pula menderita dalam diam?
Macam pernah! Semoga dia benar - benar 'bahagia' laa. HAHAHA

 Done :)
Read More »

The Liebster Award #17 - Kak Farrah

Assalamualaikum
Auto tag dari Kak Farrah! kekeke thanks kak ^-^

1-Jika boleh pilih mana-mana tempat di dunia ni untuk tinggal dan settle down (and bring along someone with you), anda akan pilih,...Mengapa?
Sudah semestinya Korea! yehhhh ^-^ dan akan pilih tinggal bersama Family! Family is everything ;)

2-Tempat kegemaran anda [restoran/kafe] apabila makan di luar.
 KFC
 Pizzahut
 Kedai Makan Rambah - Sangat suka makan mee goreng nya. sangat sedap + banyak!

3-3 orang [tidak kisah siapapun] yang anda akan jemput untuk makan malam bersama anda. Mengapa?
Takpenah terpikir sebelom ni. dan pening nak carik jawapan! kekeke
 Ibu
 Ayah
 Future Husband mungkin! Hee

4-Satu makanan yang anda pretend suka (tetapi sebenarnya tidak!) semata-mata untuk jaga hati orang lain or simply nak nampak cool! Hahahah!
Rasanya takde laa :)

5-Filem 'romantic comedy' kegemaran anda?
Cinta Halal :)

6-Filem/TV Show dalam koleksi anda yang paling banyak ditonton. 
Secret Garden (Korean drama)

7-Bad mood. Apa yang boleh buat anda kembali senyum?
Dengar lagu kottt ^-^

8-Orang pertama yang anda akan cari jika perlukan bantuan atau teman bicara.
my BFF hisyam. bila dia rasa nak bercerita dia carik aku, dan begitu jugak aku. maybe sebab kami sekepala. masing - masing kutuk sesama sendiri. HAHAHA. Walaupon die lebih muda dari aku. dia sangat matured. Seorang kawan yang sangat baik. *Hope takde sesape yang terasa*

9-Perkara paling 'adventurous' yang pernah anda lakukan.
Jalan dibara api! fuhh >< (Aktiviti KEM masa kat kolej)

10-Satu skill/kemahiran yang anda ingin kuasai. Mengapa?
Teringin sebenarnya nak amek lesen. tapi keyakinan agak kelaut setelah nampak excident dengan depan mata ><

11-Satu benda/tool/gadget milik anda yang rosak atau perlu dibaiki.
Handpone Blackberry. Kadang tetiba mati. Alahai.

Done :)

Read More »

Friday, November 28, 2014

The Liebster Award #16 - Nur As

Assalamualaikum
Thanks tag Nur As ^-^

1-Sekarang pukul berapa?
Sekarang pukul 06.43PM 

2-Hari ni dah update blog ke belum?
Sudah. Tadi pagi doh update entry Wordless Friday

3-Dah makan?
Alhamdulilah dah tengahari dan petang tadi. kekeke

4-Dah solat?
Alhamdulilah dah :)

5-Dah minum air suam / putih / jernih harini?
sudah jugak. Baru minum 3 cawan kott . Huu

6-Dah ucap alhamdulillah untuk harini?
Sudah Alhamdulilah :)

7-Kalau diberi dua pilihan : kereta atau rumah, mana yang korang nak?
Rumah la. nak ade kereta macam tak logik. lesen pon takde. HAHAHA

8-Korang dah isi belum linkies ni? Tekan sini / menu tab. [baru letak tau]
Sudah. No.4. nak bagi hadiah ke?HAHAHA

9-Dalam banyak-banyak aktiviti DIY, korang rasa teman patut buat apa lagi? Yang simple dan bajet yang bersesuaian buat penganggur ni.
Tempat letak bawang ke Lada ke. baru la ada semangat nak masak gitu. hehehe

10-Kalau gigi korang sakit, korang buat apa?
kumur air garam. huuu

11-Agak-agak kalau teman nak buat business, korang nak support tak?
Mestilaa Nadyya support madus kite nih. kekeke

12-Korang rasa teman ni jahat tak?
Takla. baik je. hehe

13-Korang rasa teman ni macam mana orangnya? 
Penuh misteri! kekeke

15-Last, apa yang melayakkan teman untuk masuk bloglist korang?
Kan da masok dalam bloglist? HAHAHA. Ok, Rajin jenggah blog ni ^-^

 Baru perasan soalan nya macam banyak je kan. KAHKAH. Ok sorry jawapan banyak merepek  Kbye!
Read More »

Wordless Friday #9

Assalamualaikum

 ^-^
Read More »

Thursday, November 27, 2014

First Giveaway by Kamamimi

Assalamualaikum


First Giveaway by Kamamimi

Jom lah join bagi meriah. 50 + + pemenang dicari!

Ditaja oleh :
Kamamimi | Nur As | Kasut Kusut | NaD Dea | Mohd Noor Shawal | BudakVanilla | Syahirah  Valiant | Cik N.A | Kemanyerla | Mrs. A | Norihan bt Yusuf | Allene | Chocake watie's kitchen | Iola | Budak | Frau Lisa | Nurashikin ZA |


23 November 2014 - 23 Disember 2014

** Jom ramai - ramai join Giveaway ni. Nadyya tag semua yang baca entry ni. Kekeke. Kbye!
Read More »

1st Anniversary Giveaway Mind Meld

Assalamualaikum
*klik banner untuk join*
Senarai hadiah akan diumumkan pada 4 Disember 2014.
Pengumuman pemenang pada 29 atau 30 Disember 2014.


Tamat : 27 Disember 2014
Read More »

The Liebster Award #16 - Yaya Ismail

Assalamualaikum
Thanks tag Yaya Ismail :)

1. Apa maksud nama korang ?
Nadiah Kesetian, Pemurah dan Mulia. Shafiqa Penyayang.

2. Lebih rapat dengan mak , ayah atau dua2 sekali ?
Dulu masa sekola rapat dengan ayah. ayah cikgu kan. memang skit,skit ayah! hee dan dulu ibu keje. salu jumpa tiap pagi je. memang jarang bercakap. dan sangat takot dengan ibu. wuu
sekarang je dah rapat dengan ibu. ibu dah tak keje kan. kalau cakap pasal kawan laki pon leh kamching. hee. 

3. Tengah kerja or study lagi ?
OTW keje. Semoga dipermudahkan ^-^

4. Minat lagu apa ?
Banyak! tapi sekarang suka play lagu Bukan Yang Pertama - Ari ft D'project setiap hari pasti akan repeat repeat lagu ni. Hee. Minat lagu ni setelah baca entry INI di blog Kak Farrah ^-^

5. Tengah single ke , taken ke , married ke , duda ke , janda ke , ? hehehe
Sangat rumit! kekeke

6. Minat sukan apa ?
Badminton kott. tetiba terasa da lama gila tak main badminton. wuu. 

7. Hadiah yang bermakna bagi korang ?
Dapat hadiah novel dari blogger - blogger dan si bambam, dannn dapat shawl dari si bambam ;)

8. Ada tak adik beradik korang yang tengah sakit teruk sekarang ? kalau ada, yaya doakan moga Allah sembuh segala penyakit yang dihidapinya .Aamin
Tiada. alhamdulilah. tapi anak sedara ada yang sakit jantung berlubang. semoga dipermudahkan dapat dia dibedah dengan segera. dan semoga diberikan kesembuhan la. amin :)

9. Kata kata semangat yang korang pegang sampai sekarang ?

10. Kalau korang jadi pemimpin negara, apa perubahan yang korang nak buat pada negara kita ni ?
Soalan ni susa la. wuuu dan takpena terpikir pon. huu sorry ye yaya -.-'

11. Last sekali, satu atau banyak nasihat untuk yaya ni ? hihi
Semoga tabah untuk harini dan hari-hari mendatang. chayok!chayok! Yaya kuat kan :)

Done! Takde soalan. takde tag. Hee Kbye!
Read More »

Wednesday, November 26, 2014

Segmen BuatWanita.Blogspot.Com Mencari Bloglist 2015

Assalamualaikum


Segmen BuatWanita.Blogspot.Com Mencari Bloglist Jan-Jun 2015 kini bermula. Penyertaan dibuka mulai hari ini sehingga 30 Disember 2014.

Klik link dibawah banner untuk join! Jom semua, kita join :)

Semua yang join akan tersenarai dalam bloglist BuatWanita.Blogspot.Com untuk bulan Januari 2015 hingga bulan Jun 2015.

Pemenang bertuah akan menerima hadiah sponsor dari LittlePuteri.Blogspot.Com

Thank you for your support! 
Read More »

CPUV Nuffnang #34 #35 #36

Assalamualaikum

Alhamdulilah ^-^

On Going
Altel Digital Campaign
Mah Sing - Avenue Street
Mi Sedaap Cup Noodles
INTI 2015 Cycle 1 Degree
CLINIQUE SONIC SYSTEM

Nota Merepek : Baru buat watermark blog ni. Comel tak? jenuh harituu kononnya merajinkan tangan buat watermark ni. kekeke Sangat berkenan watermark di blog Kak HSB dan Kak Scha. Hee ^-^
Read More »

Wordless Wednesday #13 Redha

Assalamualaikum


Iya, aku cuba untuk redha :')
Read More »

Tuesday, November 25, 2014

Birthday Giveaway by Yana Pink Blossom

Assalamualaikum
Birthday Giveaway by Yana Pink Blossom secara rasminya dilancarkan hari ni. Giveaway ini adalah bersempena dengan sambutan hari lahir Yana pada 17 November ni. Alhamdulillah, masih berpeluang untuk menyambut hari lahir pada tahun ni...Insyaallah. 

Giveaway ini akan berlangsung sepanjang bulan November sahaja iaitu pada 1 November 2014 (12.01 am) hingga 30 November 2014 (11.59 pm). Jadi semua bloggerista yang cantik, manis, kachak dan hensem...Yana sukacita menjemput korang untuk join GA ni yer. Bagi menghargai penaja-penaja yang baik hati untuk menaja hadiah-hadiah GA ni, so...korang kena lah ikut syarat di bawah yer :-

SENARAI HADIAH :

Mystery Gift x 1 Top Referral [Yana Afi]
Blog Review x 2 dan Bloglist x 3 [Syira Lokman]
Kain Telekung Sulam x 1 [Hasrul Hassan]
1 Mineral Eye Colour Mary Kay + 1 Free Facial dan 1 Lip Applicator Mary Kay + 1 Free Facial
[Sofuriah Hashim]
Topup RM5 x 2 [Syahira Nadia]
Topup RM5 x 1 [Izwani Eliyana]
Barangan Kosmetik x 1 [Love Lissa]
Shawl x 1 [Amy Shah]
Blog Review & Bloglist x 3 [Wadhihah Hadi]
Novel + Autograf Penulis Eksklusif x 2 [Anies] 

Nak join? Klik Birthday Giveaway by Yana Pink Blossom.

Good Luck!!!
Read More »

Giveaway kerusiburok: Ole-Ole Phuket!

Assalamualaikum
hai semua blogger! 

seperti yang korang semua maklum, kerusiburok akan bercuti ke Phuket awal Disember ni
baca entri kerusiburok ke : PHUKET (intro)

jadi, kerusiburok bercadang nak bagi ole-ole dari Phuket kepada blogger2 sekalian.

bermula 25 Nove 2014 hingga 3 Dec 2014
KLIK banner di atas untuk sertai.
OLE-OLE utama akan diberi kepada 3 pemenang bertuah. 
tapi kalau ramai yang join segmen giveaway ni, 
saya akan tambah 7 lagi ole-ole untuk blogger bertuah! 
hehehe

3 x Ole-Ole Utama = T-shirt kenangan dari Phuket
(sebab tu conduct giveaway awal-awal, nanti pemenang boleh dapat saiz baju yang betul hehe)

JOM SERTAI! Mana tahu korang bertuah! Klik Banner kat atas tu ye untuk syarat yang simple :)

jom join ramai-ramai. ajak blogger lain sekali yer! 

di samping bersegmen, boleh jugak kita berblogwalking dan berkenalan! hehehe

babai.
Read More »
COPYRIGHT 2017 by CikNadyya