Saturday, April 26, 2014

Setelah Sebulan . .

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Setelah sebulan tak update entri baru harini baru sempat nak update! HAHAHA bz melampau kan :p Kali terakhir aku update entri pasal umur blog aku ke 4tahun kan. Alololo cian awak blog sebab dapat owner yang tersangat bz melampau!Heeee

Ok, sebenarnya banyak benda nak cerita. Tapi setakat ni cuma cerita skit jela. Kang cerita semuanya berjelaa jela sampai esok pon lom tentu habis nak taipnyaa. HAHAHA. Dalam masa sebulan ni je macam macam masalah muncul. Memang betol betol dugaan. Selama aku hidup tak penah susah. untuk kali ini duduk rumah sewa dengan membe betol betol terasa hidop susah sangattt -_-

Dalam masa sebulan laa aku keje, tapi tetap tak dapat gaji. nak dekat pertengahan bulan baru dapat gaji. dan akak serumah marah marah mintak duit sewa dan siap ugut nak halau kiteorang kuar dari rumah tuu. Nak tak nak dalam pukul 12malam kawan aku kata nak bank in duit sewa tuu, aku ok la bagi duit. 

Besoknya kawan aku balik, and then dia kata kena pukau. duit aku, handpone aku habes lesapp macam tuu je. Tapi aku pelik laa, kalau betol dia kena pukau kenapa cinciin emas yang dia salu pakai tetap ade kat jari dia, dan ic, lesen moto, kad2 bank dia tetap ade. Memang aku jadi was was dan tak caya dia terus. Setahu aku kalau orang kene pukau habis semua hilang. Alahaii. takpe aku tetap diam.

Lepas seminggu tuu, Gelang aku pulak hilang. Aku memang ingat, sebelom tido gelang emas aku ade lagi taw. Aku memang terasa pagi tuu macam tangan aku kekok tapi disebabkan aku bangun lewat memang tergesa gesa laa pegi keje time tuu. Da sampai tempat keje baru perasan gelang da tkde. Hati aku terus tak tenang. itu laa satu satu nya gelang emas yang ibu bagi. ibu cakap gelang tuu mahal. susah ibu nak dapatkan. ibu beli pon guna duit pusaka. Yaa Allah memang meremang laa.. 

aku terus call kawan aku, bila call dia, dia kata kat bengkel moto. Aku tahu selama ni dia takde duit. dia takkan mintak duit kat emak dia. time gelang aku hilang dia ade kat bengkel. aku jadi cuak. dia jumpa aku, dia kate emak dia bagi duit RM30 tapi macam mana dalam RM30 tuu bole betolkan moto tuu? dan malam tuu jugak dia belanja makan. dia bayar guna RM50. ishhh bertambah mencurigakan. Lepas apa yang terjadi ni family aku terus tak bagi kerja kat JB lagi. suruh berhenti keje. Family terus menyalahkan kawan aku. Hmmm -_-

Nota Kaki : Cukuplaa sampai disini saja omelan ku, ada masa lagi aku update lagi. Semoga Allah memberi hidayah kepada insan yang mengambil barangII aku. dan semoga aku tetap tabah dengan setiap dugaanNYA. Aminn :)
Read More »
COPYRIGHT 2017 by CikNadyya