Sunday, December 29, 2013

Wordless Sunday

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Nota Kaki : Sebesar mana kesalahan dia, sebesar mana dia cuba menyakitkan hati kita. Kita tetap memaafkannya. Kita tetap merindui nya :)
Read More »

Friday, December 20, 2013

Dia

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



Hai awak dan awak ! Harini adek kesayanganku balik! niat hati nak ajak adik pi POPULAR! apalagi kann carik novel laa. sekarang POPULAR ade promosi kan sampai bulan depan. Rugi laa haih kalo tak pegi. bole beli novel banyak banyak :D

Teringat pulak haritu, lepas makan tengahari mesti carik pencuci mulut kononnya. carik dan carik. Ternampak pulak satu tupperware ! salu nya kalau buad kek batik memang letak kat tupperware tuu la. terus terasa rindu sangat nak buat kek batik katanyaa.




Memang sejak akhir akhir ni duk melayan Whatsapp je. sekali malam tuu terasa nak whatsapp dengan Afi kann? Duk tanya da makan , sekali dia kate rindu nak makan kek batik saya. fuhhh sapa yang tak terharu nya kann? dah orang yang kita sayang cakap rindu kat makanan buatan kita nii kann sape tak bahagianya kan??  >.<



Nota kaki : Teringat pulakk masa first time jumpa dia, siap bekalkan kek batik untuk dia. #Tipu la kalau aku kata da lupakan dia. Sampai sekarang dia tetap dihati aku. Kbai !
Read More »

Tuesday, December 17, 2013

Wordless Tuesday

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ




Nota Kaki : Semuanya hanya untuk awak sorang ^_^
Read More »

Friday, December 13, 2013

Sampai Hati Awak !

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Hai awak awak! Terpaksa update entri ringkas dan padat! kenapa? Ok Ok . Nak cerita cerita sedih ni *Ish ayat ponn da tak betol! HAHAHA >.<*

Laptop kesayangan aka My Hubby rosak!! uwaaa. soooo sad ! Jadi lepas ni agak jarang la nak update entri selalu. ini pon update guna laptop ayah taw. Sorry taww. Ingat daku dalam doamu. hikhik

Gini la muka saya sekarang. buruk kan? hikhik


Hubby ni, sampai hati awakk kan. saya takde pon nak menjahanamkan awak. Nape awak rosak? awak tak cian kat saya ke? ish ish ish. semoga cepat sembuh taw hubby! tata :*

Mood : nak novel ! Nak novel ! Nak novel ! Kbai
Read More »

Wednesday, December 11, 2013

Jodoh Pasti Bertemu

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


11/12/13 cantikkan tarikh harini ? Memang sesuai la nak buad majlis kahwin ni. Hikhik. Gerenti harini ramai buat majlis kawin kan? Saya kononnya ponn nak kawin jugak harini tapii masalah nya kan Calon Suami belaja lagi kann?HAHAHAHA *Ish ish perasan betoi kau ni Nadya, entah dia nak ke tak kawin dengan kau ni? -_-*

Ok, abaikan sekejap pasal kawin ni, sejak akhir akhir ni asyik terdengar je lagu Jodoh Pasti Bertemu - Afgan. Ok lagu ni best sangat. Korang pernah denga tak lagu ni? Ni lagu tema cerita Ku Cinta Kau Seorang tv3 setiap hari Selasa pukul 9 Malam.



Cer tengok pelakon perempuan tuu ada mirip Nia Ramadhani kann? HAHAHA dahh, tertukar topik pulak haihh. Lagu tuu kan menggingatkan saya pada someone yang bergelar Z. Sape lagi kan Calon Suami laa. Ceh ceh ceh. Nampakk tak perasan lebih kan saya ni? -_-

Ingat lagi masa OTW balik dari bercuti, kerja saya tidow je, terus termimpi kan dia. Saya ingat real la, selalu buat macam tuu kalau rindu kan dia "Nak mesej ke? kalau mesej dia mesti tak balas, call lagi la. Enta angkat ke tidakk -_-" #yela orang busy dengan study degree kan, memang sibuk je memanjang. Kekadang sibuk says sorry coz takdapat angkat saya call nii. HAHAHA -_- Em, Masa bercuti memang tak ingat dia langsung. And then terus termimpi tuu. 

Jika aku bukan jalanmu,Ku berhenti mengharapkanmu,Jika aku memang tercipta untukmu,Ku kan memilikimu, jodoh pasti bertemu.

Pada malam tuu tido awal, Dia call saya, saya terus terjaga. Saya ni kalau orang laen call banyak kali belom tentu saya terjaga. Dia baru call sekali sepantas kilat terus saya terjaga. Tersangat ajaib! HAHAHA. Saya agak pelik jugak, petang tuu mimpi dia, malam tuu dia call saya. Besar kekuasaan Allah. Saya Sayang Dia, Dia Sayang Saya. Saya Percaya Dia, Dia Percaya Saya. Istilah kami No Couple, Yes Bercinta Lepas Nikah. Semoga Allah permudahkan :)

Cantekk la kad kawin ni O.o


Nota Kaki : Kita hanya mampu merancang, Allah yang menentukan. Kbai!
Read More »

Tuesday, December 3, 2013

Nampak sangat saya carik nahas kan ? -_-

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Bangun bangun pagi kepala da sakit. Mata pulak kuyu je! Haihh, Naseb nasib -,- Tuulaa yang pegi tidow lewat sangat apesaii? Kann penyakit da singgah. Takpe takpe, tengok Be Careful With My Heart nanti mesti penyakit tuu pulang laa. HAHAHAHA 

Sebab apa tido lambat ? Selalu nya sebelom tido saya akan minum teh-o dengan biskut. Tapi malam tadi makan roti dengan Kopi. Macam mana laa mata nak ngantok kan? yang pi minom kopi pasai apa. HAHAHA. Nampak sangat saya carik nahas kan ? -_-

Credit: Google

Disebabkan takleh tidoo, konon kononnya nak buad mata cepat ngantukkan. Soo apalagi baca novel terbaru Herna Diana iaitu Mr London Ms Langkawi. Novel ni bestt! Tapi novel ni sebijik macam novel Cinta 3 Suku. Tapi beza sikit kottt. Takpe takpe nanti saya ngah rajin saya Review ok? Syok syok baca novel ni. Mata jadi tak ngantokk and then dapat menghabiskan baca novel. Pehh Laju betoii kan? Mana tak nya tidoo ponn kul 4 kann? Ni pon kepala dah pening pening lalat tau? >.<

"Macamlah bagus sangat Kota London dia tu," ejek Liyana penuh jengkel.
"Memang bagus pun," jawab Aidid dengan nada yang menyakitkan hati.
"Apa yang bagus sangat? Apa yang London ada, Malaysia tak ada? Cer cite… cer cite." Liyana melawan kata-kata Aidid.
"Yang bagusnya, kat London tu tak ada mulut mak nenek macam kau!"

Nota Kaki : Maybe ini entri terakhir sebelom pegi bercuti. Bagus jugak baca Novel Mr London Ms Langkawi sampai habis. Dapat jugak mempelajari lebih mendalam tentang Langkawi. Walaupon pena pegi Langkawi sekali, tahu la sikit sikit. Semua tempat tempat yang ada dalam novel ni memang pena pegi. Nak ajak ibu ayah pegi lagi laa. Lagi lagi kat Gunung Mat Chinchang. Iaitu naek kereta cable. Dulu naek ponn ibu tak bagi tengok bawah. Sangat indah ok? #Nak pegi bercuti kat Utara memang tujuan nak pegi Langkawi kan! #InsyaAllah lepas balik dari bercuti saya Review Novel ni ok? :D
Read More »

Sunday, December 1, 2013

Kawin

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Hai Disember! Kejap je kan da masuk penghujung tahun. Tahun depan da 2014! Maknanya umur saya semakin meningkat! Haihhh. Tak sangka tak sangka. 

Cakap bab kawin ni, Tahun ni, memang ramai la kawan sama umur kawen. Kebanyakkan habes belaja terus kawen. Tengah belaja pon ada, yang da keje pon ade jugak. Bak pepatah ibu saya "Dah jodoh kan"

Bila da ramai kawan kawan da kawin. Mula la ramai membe bertanya "Nad bila nak kawin?" Terpaksa jawap ayat yang sama "Belom ade jodoh lagi -_-" Sedih kan? Sapa yang tak nak kawin kan? Tapi selalu terpikir target kawen umo 23, tapi dari sekarang ade lagi 2tahun. Kalaulah jodoh awal, Alhamdulilah :)

credit : Google

Pernah jugak kenal kan 'dia' pada ibu dan ayah. Ibu ayah terima dia. Enta dari mana silapnya terputus jugak. Setiap kali ibu tanya pasal dia, saya mesti jawap iyekan je. Walauponn hakikatnya kami tidak 'berkawan' lagi. Terpaksa jaga haty diri sendiri ni weyhh. "Maybe dia bukan jodoh terbaik untukku dan maybe saya bukan jodoh terbaik untuknya, Aku redha" 

Bila sebut Kawin mesti ada je mulut mulut berkata "Gatal la tuu!" Habes couple tuu bukan gatal ke? Huhh. siap cakap couple tuu sweet lagi. Saya bukan nak kate sape sape. Saya ponn pena couple jugak and then putus. Sebab apa? Allah tak redha. dari couple baek Nikah terus. Semuanya pahala. Nak Kaya Kawenlah InsyaAllah Rezeki Melimpah Limpah, Aamin ^^,

Nota Kaki : Sekarang duk melayan Novel Mr London Ms Langkawi. Serius asyik gelak dan senyum sorang sorang. Kalau tengokk Be Careful With My Heart ponn same. senyum sorang sorang. Sampaii ayah perasan tau. Maluu haihhh -_-
Read More »
COPYRIGHT 2017 by CikNadyya