Saturday, December 15, 2012

Novel !




Ade sesapa ke nak dermakan novel dia untuk saye?? Haha, Perasan kan? Ok! Sekarang saye tersangat bosann tauu.. I need a novel one? Pleaseee ! Haha *Ayat English terabur kan? :P* Sebenarnya saye baruu habes bace novel Gelora Jiwa - Aisya Sofea . Bila satu novel dah habis bace . Mesti nakk lagi bace novel yang baru. . Nak beli. Tak mampu ! Maklumlaa cuticuti duduk rumah. Memang takdek la duit kannn ^^, Yela, cuti kejap je, takkan nak kerja kann?? Duduk rumah belajar masak lagi bagus !Harituu first time kot belajaq buad kek walaupon hanye setakat Kek Batik je punn. Pastuu kek nye takberapa nak jadi, sebab cokelatnye cair! Ayah terus cakap . "Takpe ! First time buat memang macam tuu =)" *Ayah selalu menyenangi hati saye* Sebenarnya saya nak bagitahu bahawa saye baruu jek kemaskini belog kesayangan saye ni. Oke takk? Cantek tak ? comel tak ? Kemas ke tidakk ye?? font dekat entri saye ni oke tak? ke menyakitkan mata korang ? Silaa comment dengan kadar segera okeee ! Hahaha =)

Novel Gelora Jiwa ni best tauu ! Tapi rasanya ceritanya macam tak logik je tauu! Rasanya, Alam realiti takkan ade orang yang berani buad 'sekejam' macam tuu >.< Oke, saye cerita tauu. Tapi saye pendekkan tauu !

Intan Azureen sudah bertunang dengan sepupunya, Hanif Azman sejak dia belajar di universiti . Pertunangan itu atas dasar perjanjian arwah ayah Intan Azureen dan Maklongnya. Sekarang bila Intan Azureen da kerja umurnya dalam linkungan 26 kot. Intan Azureen mengenali seseorang namenya Hanif Ashman. Secara tidak langsung Intan Azureen jadik sayang sangat kat Hanif Ashman. Mulamula Intan Azureen jadik bersalah dekat tunangnye. Tapi bila die pikir balik Intan Azureen dengan Hanif Azman takpenah berhubung! Kali terakhir dieorang berjumpa pun masa dieorang sekola rendah. Dan selepas itu, Intan Azureen dan Hanif Ashman bercinta. Taklama kemudian, Maklong Intan Azureen muncul dan berbincang nak teruskan perkahwinan Intan Azureen dan Hanif Azman. Hanif Ashman tahu Intan Azureen sudah bertunang dan bakal berkahwin tak lama lagi. Intan Azureen takleh terima yang bakal kawin dengan die ,Hanif Azman bukan Hanif Ashman ! Taklame selepas itu, Intan Azureen dapat tahu Hanif Ashman adelah abang sepupu die iaitu anak maklong yang sulong yang menghilangkan diri. Selepas itu, Hanif Ashman membuat keputusan untuk memutuskan hubungan dengan Intan Azureen. Sebab Hanif Ashman tak sangup merosakkan hubungan tunang adeknya. Semakin dekat dengan perkahwinannye, Intan Azureen jadik makin takut. Lastlast minit, Maklong dapat tahu Intan Azureen ade lelaki lain. Lelaki laen iaitu Hanif Ashman! Dan akhirnye Hanif Ashman mengaku die mencintai Intan Azureen Dan nak kawin dengan nye. Akhirnya Hanif Azman mengalah dan akhirnye Intan Azureen dan Hanif Ashman kawin :D

Nota Kaki : Sebenarnya novel Gelora Jiwa - Aisya Sofea milik Sepupu Kesayangan saya, Hehe. Tapi dia dah balik Kedah. Sedih weyh ~ Enta . Bila lagi dapat jumpa dia lagi kann ! Kekadang saye pelik tauu.. Sepupu paling jauh dengan saye la sepupu palingpaling rapat dengan saye. Sepupu2 yang dekat2 ni. Takdela rapat sangat. Huhu :')
Read More »

Tuesday, December 11, 2012

No Title -..-

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ









































Nota Kaki : Maaf ya untuk harini tiada entri untuk saya sampaikan untuk korang ! Hahaha . Dengan gambar-gambar yang ada je ni mampu terluah dari apa yang ingin saya katakan kepada awak wahai Future Husband ^^,
Read More »

Sunday, December 9, 2012

Susahnya jadi orang tengah kan !

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Akhirnyaa berakhir jugak sem 3 yang agak2 menGILAkan kepala ni,haha dan akhirnya saye dapat cuti sem. . Yehhh!!! Sukasuka =^.^= Sebelum cuti , membe saye bagitahu, untuk sem depan takde pelajar baru . Maknenye untuk sem depan dalam kelas saye hanye 2 orang saja. . Wow ! Mesti BEST kan tengok muka budak yang sama je. Hakhak. Untuk sem depan adelah sem terakhir bagi saye . Dan sem depan saye amek coz Asas Perakaunan(patotnya amek mase sem1 tapi saye melompat). . Membe2 saye cakap senang . Hope senang la kann walauponn saye taksuka subject tuu.. hehe. Ok, 06/12 aritu ade presentation! Fuhh, bayangkanla sebelom present, selama 2 hari taktidoo lena. Tidoo kul4 pagi.. Saye rasa time tuulaa saye paling lewat tidur. Pegi kolej otak saye memang blur. Orang cakap pe2. Tak paham2. .Haha >.<  Naseb baek time present oke je kann. Tapi ade jugak kesalahan. Itu projek akhir berkumpulan tapi ade yang saye buad salah pergiraan. Tuulaa buad tengah2 pagi dan buad time ngantuk lagi. Memang lain la jadinya. Haha :P Naseb baek time present tak banyak lecturer saye tanya kann.. Kalau tak, Entah pe2 je jawapan saye bagi nanti kannn -..-' Harituu kann akak sepupu saye kawen kan . Soo suda tentula saye balik rumah 3,4 hari kan.. Bila saye balik hostel . Saye tengok Geng-geng saye gaduh ! Yang sorang Roomatte saye , Yang sorang Classmate saye. Dua2 rapat dengan saye. .Bayangkan la da nak habes sem bole pulak gaduh. Saye yang taktahu pe2.. Last2 saye jadi yang tengahh ! dua2 belah saye baek . Saye taknak la pilih2 kasih kan. Hehe. Untuk sem depan saye taktahu la macam mane, Masing2 nak berpecah ! Yang si roomate saye lak selalu perli yang si classmate saye tuu sayang sangat kat saye. Tuu saye tahuu laa.. Haha . Susahnye jadi orang tengah kann >.<

Disebabkan masa Accounting Day. Masing-masing memberi kerjasama. Lecturer saye ajak pegi main boling. Niat hati saye memang taknak pegi la. Yela, takpernah main kan. Tapi da main. Memang best la. Rase macam nak main dan main je tauu. . Main boling ni rupanya ade penyampaian hadiah tauu. . Tak sangka kann first time main boling tapi dapat no.5 ! Yela, saye rasa saye lontar bola uhh macam pelik je tauu.. macam2 gaya! Haha :P No.1,2,3 suda semestinya budak laki kann. . Walaupon takdapat hadiah terasa bangga la gakk kann.. haha :P Selepas sesi penyampaian hadiah, Lect bagi kami masa untuk jalan2 kat shoping mall ituu. . Pegi jalan2 bukan dapat beli apa-apa. Dahnya takde duit. Haha. Pastuu bila saye jalan-jalan kan saye ternampak Badan Cemerlang ! Wow. . Novel memang banyak ar.. Eee~ Rambang mata saye tauu. . Tapi saye masok kejap je. Kang masuk lama-lama kat situ terus habis lak duit kann.. Tak makan la jawapnya . Dahnya harituu takmakan tengahari . Sampai hostel pun malam tauu. . Memang penat gilaa la >.< Besoknya bangun tidurr.. Pehh, Sakit gila Tangan dan badan belakang!! Sampai harini still sakit. . Seksa wooo >.< Harap kesakitan ni cepat sembuh .. Anyway, Saye taksabar nak jalan-jalan bersama sepupu kesayangan saye! Baru sehari duduk rumah ni punn da terasa bosan sesangat ! Haha

Read More »
COPYRIGHT 2017 by CikNadyya