Monday, October 22, 2012

Kalau Aku Tahu Sakitnya Mencintai Kamu !

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Zzzzzz~ Malam tadi saye mimpi saye da nak kawin ! Anyway, time tuh tengah mengelabah saat nak di nikah kan. . Belom sampai saat nak dinikahkan saye dah terjaga dulu. . . Uwaaaaaaaa~ Baru nak tahu siapakah En.Jodoh saye tuuu.. Ehe, Napelaaa saye selalu mimpi macam tuuu ekk? Nampak sangat mimpi saye tuhh suka berdengkian dengan saye kann, HAHA :P Wahaii haty bersabarlaa sayang . . Kenapa ekk sekarang saye sukar nak bagi hati kat sesape. .Dan sekarang macam saye ni dah takde perasaan je. Kekadang saye confues sangat dengan hati saye. Adekah saye dah takpercaya kan cinta ?Emmm,Entahlaa. . Suka? Saye bole minat lagi kat sesape.. Benda uhh wajib la, HAHA *Gatai kan?* Macam si Purple ajak saye couple. . Saye terus pandang die, dalam haty selalu berkata , saye minat die, bukan cinta kat die ! Maafkan saye :'(




























 NotaKaki: Maaf Entri kali ini tersangat pendek, Tak tahu nak citer pasal pe, ehe.
Ok tak blog saye ni? Font blog saye nampak jelas takk? Lagu dalam blog ni khas tuk korang. Bila saye tengok videoclip lagu nii,,memang tocingg sangatsangat laa.. Uwaaaaa :D
Read More »

Friday, October 19, 2012

Suka tak beerti Cinta !

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ  
Oke, Harini start cuti mix-sem + cuti Raya AidilAdha ! Yehhhh . . . Tapi dapat cuti seminggu je,,, uwaaaa tak bestnyaa. . . Kalau bole macam taknak je balik hostel . . Sangatsangat menyakitkan haty jekk >.< Kenapa?? Nanti ehh saye cerita. . ehehe. . Semalam balik rumah naek bas . .Fuh, memang tersangat penat la kan. . Macam biasa la kan . Sampai2 rumah , Tanya ibu masak pe . . Adek terus cakap . Harini lauk special . . Saye apelagi terus pegi ke dapur. . Ade lauk Sotong Goreng bersalut Tepung dan Ayam Masak BlackPaper , sedap sangatsangat ^^, Oke, harini giliran saye pulak masak . . Tadi saye masak Ayam Masak Lemak dan Udang Goreng Kunyit . . Saye rasa tadi masak macam banyak sangat kekurangan . . Rupanya kurang pedas . Haha , Oke, sebelum masak adek macam takcaya je saye yang masak kan . adek saye cakap , Hah? Akak masak? Haha. Saye ape lagi . .Eh ? Aku pun nak ade ciri-ciri isteri yang baek tau :P *Nampak sangat kegedikan aku sudah menjelma kan?haha* Saye tahu mesti korang mesti da bosan kan saye cerita pasal Purple je kan ? Oke, untuk kali ini saye tak teringin dan takde hati nak cerita pasal dia :D

Saye taktahu la kan . Saye memang tak suka sesangat kat dieorang dan selalu berfikiran negatif pasal dieorang aka A,B, C ( kawan serumah ) dieorang sebilik . . dieorang junior saye tauu. . Dari mula die masuk saye tak suka laa, sem lepas la kan dieorang masuk sini. . Hati saye macam berkata-kata yang dieorang tuh berpura-pura baek dengan saye . .Saye da cuba buang perasaan negatif saye . Ia tetap ade perasaan negatif sampailah sem ni ! Tapi sem ni lagi la kuat mengatakan dieorang double2 'baek' . .Minggu lepas lagilaa, asal saye pandang dieorang saye menyampah tahap gaban la . . Bayangkan la , Masa sem lepas . Setiap kelas wajib ikot pegi kem , sampai saye harap dan harap dieorang tak pegi sama dengan saye. . saye kem untuk trip pertama. Tengok2 dieorang trip kedua. . Lega sangatsangat tauu ^^, Kelmarin kawan sebilik aka mytwin cakap Nad, dah bace lom 'surat cinta' kat depan? saye dengan tak sedap hati nya saye pegi depan tengok 'surat cinta' itu. . Tengok2 surat itu pemberian daripada dieorang . Surat 2 memang menyakitkan hati , dieorang tak puas hati dengan kiteorang (1 rumah la ) kutuk habis-habisan . dieorang kate dieorang da tak tahan jadi plastik lagi . . Eleh dieorang tak puas hati cakap kat surat.. Nape tak cakap depan2. . Nampak sangat penakot ! Baru sem 2 da berlagak . . Mytwin terus marah2 la kat dalam bilik . Mcm dieorang dengar je kan. HAHA, saye lak hanya mampu senyum je. Patotla selama ni hati saye selalu pikir negatif pasal dieorang je. Rupanya memang betul dieorang 2 banyak sangat 'muka' haha.

p/s : Geram betol kat someone uh , Ade someone cuba usha saye tapi die 2 ade girlpren tauu.. Girlpren die dah nya 1 kolej dengan saye.. Gila betol mamat uh, dah ade awek buad cara ade awek . .Pastue yang takleh bla . . suka sangat panggil 'awak' lepas tuh senyum . Ingat lawa sangat la tuh,haha. Saye tak suka tol lau orang gelarkan saye PERAMPAS tauu.. Yang takleh bla , kalau saye terserempak geng die, mesti geng die pandangkan saye je.. eee pelik betol laa.. Bayangkan . sejak akhir ni asyik terserempak die dan geng die je.. Menyemak betol laa !!!
Read More »

Friday, October 5, 2012

Diam bkn beerti aku bhenti mcintaimu

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Salam Jumaat semuaaa !! Ok2, saye dirumah ni, Rabu petang saye balik sini. Bila pensyarah cakap khamis die takde dan kemungkinan khamis takde kelas. Saye apelagi mesej ibu la . Nak balik aritu jugak, haha. Nampak tak ? Nampak sangat saye ni gelojoh kan?Hehe. Tapi Ibu cakap belum tahu bole ambik aritu jugak. . Disebabkan kelas saye sampai tengahari je, membe2 ajak stay kolej sampai petang. . Seperti biasa la , kiteorang akan lepak libry. . Mase masok libry seperti biasa saye akan mcari insan2 yang saye kenal kann. Tengok2 , eh ade Purple laa, cepat2 saye duduk sebelah budak laki classmate saye *Ape motif* taknak die perasan . Tapi rasanye die da nampak saye masuk libry , haha. Sebab masa saye duduk sebelah budak classmate saye , die macam nampak someone dan mencari-cari lagi. . Rupa-rupanya, petang 2 Purple ade kelas kat libry kalau tak , takde maknenya Purple uh nak jejak libry 2,Haha. . Bila da kul4 lebih kelas Purple balik . . dan taklame kemudian, membe2 saye lak balik, dan time 2 ibu mesej , ‘kiteorang otw nak pegi sana’ kelam kabut dibuadnya. . Ingatkan takjadi balik hari rabu uh, haha. Nak taknak tpaksa balik hostel naek teksi. Baju tak kemas lagi kan >.<

Dah masuk bulan oktober, maknenye??? Taklame lagi Purple akan cuti sem. . Tapi taktahu sem depan jumpa die lagi ke tak >,< Semalam punn die cakap , Awak. .Bole tak awak bagi barang yang bole simpan buad kenangan ? Saye hanya mampu cakap, Tengokla dulu yee . Emm, penah tauu saye jumpa die kejap, saye memang tak perasan wane baju die dan saye same. . Die cakap , Eh ! Baju kite same la *senyum* sukabetul die. Haha. Ok2, sejak akhir2 ni, kalau saye masuk kelas. Balik hostel mesti pening je. Pastue, nak dekat setiap pagi saye bangun lambat. . Dulu saye takpenah la bangun lambat . Sekarang nak dekat setiap hari kot bangun lambat.. Masa tue dalam kelas, Da siap latihan kan, so borak2 la dengan membe2. . Pastue pensyarah pegi tempat kiteorang, Pastue macam mane ekk pensyarah saye cakap . . Markah tuk awak semua saye bagi sama rata . Tapi kalau Nadya saye bagi markah istimewa sikit *Nampak sangat pensyarah aku ni ngada2 kan :P* Bila saye dengar , saye da gelak2 . .Pastue, pensyarah saye tanye lagi , Nadya, awak lahir bulan berapa ekk ?saye jawapla , Bulan Mei . Pensyarah saye terus cakap, Eh , same la dengan saye. Tapi nape perangai kite ni laen? *ketawa* Awak kat luar laen ke ? Saye diam je. . Pastue, kawan saye jawap . A,ah . Ish,kawan saye ni suka tau bongkar rahsia kat pensyarah saye uhh. . pastue, pensyarah saye kate, Awak ni luaran nampak tenang tapi dalaman awak keras kan?? Ishh,, tahu je pensyarah saye ni ^^,
Tengok perbualan saye dan Purple ^_^

Die : Awak,Awak kalau lah ade budak bawah umur ajak couple dengan awak,awak nak tak?
Saye : ------------diam-------------
Dia : Nape awak diam ? jawaplaa ~
Saye : Enta la, tengok keadaan la . Rasanya saye terima KOT -.-' Nape?
Dia : Takdepape *senyum*
Taklame kemudian, dia dah tidur jap dan bangun .
Dia : Awak,awak jom couple ?
Saye : *Pandang die lame kot, pastue pandang tempat lain*
Dia : Awak... Jawaplaaaa
Saye : Enta laaa ~~
p/s : Esok dah kene balik hostel ! Kbai !
Read More »
COPYRIGHT 2017 by CikNadyya