Friday, August 24, 2012

Purple ♥

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Masok harini dah raya ke-6 ehh? Wah~ cepat je kan . Percayakah anda? saye baru beraya 4 rumah je. Maybe petang ni nak beraya, rumah pakcik dan makcik . Yang seronoknya, semalam bole lak demam + sakit tekak kan . Bayangkan . Bangun tidur kul 1opagi dan sarapan . Lepastuh tidur balik. bangun makan tengahari pastuh tidur balik. Kul 4 baru bangun dan mandi. Naseb malam baru ade orang datang rumah beraya kan. Harini ponn pening skit dan selsema . Taksuka! Taksuka ! Masa Malam raye ke-4 saye ade reunion dengan kawan mase sekolah rendah, cuba korang bayangkan , lepas sekola rendah memang tak jumpa. jumpa dieorang pada malam tuh memang malu giler.. Pastue adela sorg membe laki ckp kat saye, Nadya,Nadya. Semalam kiteorang pegi rumah nadya, nadya da tidur ehh? pastue cakap ala2 gedik.. saye apelagi, gelak jela.. Anyway,, memang best la pegi reunion tuh kan.. tak rugi laa :D

Oke2, Sebelom nak balik raya kan, saye ade bagitahu mytwin , saye takkan wish raya kat si purple, sebab si purple kuar dengan girl lain kan.. frust kot !haha *time ni belom tahu facebook purple,haha* Kan entri lepas saye ade bagitahu yang Mytwin add Facebook Purple kan . Rupa2nya Mytwin chatting dengan Purple. Mytwin bagitahu pasal saye minat die, dan muka purple uh macam EX-boipren saye dan mytwin bagi no. handpone saye.. Fuhh~ Maluu kot.. Harituh, tengah tunggu masa nak berbuka puasa kan, tengok2 ade mesej masok kat handpone saye. Tengok nickname Purple mesej. Saye pelik . Takkan la purple mesej saye kan. Takkan tengah mimpi ni kot . Saye pena amek no. die tapi takpena mesej die ponn, tue yang pelik bin ajaib . Saye tanye, konon2 nye saye takk kenal die kann.. Sape ni? die ponn jawap. Saye adek ex-boipren awak, hehe. eiitt ! lain macam je kan , mesti keje mytwin ni.. setahu saye, saye hanya bagitahu kat mytwin saye je kot. haha. Memang betol rupenya. Si purple bagtahu.. Pastue, kiteorang mesej dan mesej . pastue, mase malam raya , die siap wish raya . Agak2 korang la kan, ape perasaan korang bile orang yg korang minat mesej korang? mesti happy kan? macam tuh jugak saye, ehe..

kadang2 kita memilih untuk tetap bertahan, walaupun seharusnya kita lebih baik merelakan..
Read More »

Wednesday, August 15, 2012

Kadang-kadang kita tak sedar...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
tweeet ! Ni dah masuk puasa 26 . Eh betol ke ? Saye macam tak percaya je dah nak raya kan? Langsung takde suasana nak raya . Mood raya langsung takde tauu walaupon dah dengar lagu raya banyak kali,haha.Okie2.. Dah lame kan saye tak update belog ? emm, sejak akhir-akhir ni busy la dengan belaja ni. Dengan kuiz nya dengan exam nya . Tensionn kot. Untuk sem ni saye rase sangat susah tau . Asyik migran jekk.. Sem lepas takde lak.. Adoyaii.. Sabar jela wahai hati >.< Semalam saye dah selamat sampai rumah.. Habis kelas terus balik rumah. Sampai rumah lagi bape min nak berbuka macam 2laa.. Anywayy,, tersangat penat laa~ Mase hari isnin ada khatam al-quran, berbuka puasa dan terawih dekat kolej . Penat sangat tauu.. Bayangkan dari pagi sampaikan ke malam tak rehat langsung.. Sampai hostel terus tidur ! haha.. Naseb la ibu call time sahur , lau tak, memang tak terjaga la ..haha. Oke, harini adik saye lak balik. Yehhhh!!!! Pape pon, Selamat Hari Raya Maap Zahir dan Batin :D

Korang2,, saye ade bagitahu tak, Orang yang saye minat Si Purple uh macam muka EX-Boipren kite mase kite sekolah menengah dulu ? takde ehh? Oke,, si purple muka die macam exboipren kite. Kekadang saye minat sesangat kat die, Kekadang sakit hati sesangat coz die mengingat kan pada exboipren . Korang ingat tak entri lepas saye, saye ade bagitahu kan yang saye mimpi si purple kan? haha. Besoknya, Exboipren saye yang mirip dengan si purple mesej handpone saye. Dia say sorry. Dan sampai harini kiteorang mesej je. Dan saye ade bagitahu kat kolej saye ade muka sama macam die.. Exboipren saye gelak je .. Tapi kan, umur exboipren sama umur dengan saye la, hihi. Semalam mytwin cakap die dah add purple . dan purple da app.. Ish, serius ! jeles tauu..haha. Saye apalagi, nak jugak add si purple tapi purple tak app lagi.. Tengah sibuk nak balik perak lah 2 .. hehe , takpe2 saye tunggu die app *tengok la ! tersangat gatal kan? haha*


Korang dah tengok video diatas? fuhh! serius ! suweet sesangat laa ~ Banyak kali kot saye tengok. Saye jadi tak sabar nak kawin . Pastue, dengan lagunya . Best sangat Lagu Jalan Cinta - Sherina . Bayangkan la . Banyak kali kot saye dengar lagu uh je.. Sebelom sahur, Sebelom mandi , Sebelom tidur dan macam2 .. Sampaikan mytwin cakap dah takde lagu lain ke nak dengar? haha.
Semua resah hati manusiamu untuk membagi kisah atas nama cinta Derai air mata di setiap sujudmu seperti tak pernah cukup untuk menjagaku 
P/s : Awok,awok ! bile awok nak kawen dengan saye ehh?? hihi >.<
Read More »

Thursday, August 2, 2012

saye mimpi dia !

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Ish,kejap je kan puasa?pejam celik pejam celik dah nak raye..haha. Saye ingat lagi mase first puasa, muka saye memang takleh bla . Pucat je tau. Dengan demam nya. Pastue pegi Bandar. Saye pergi butik.. Masuk2 terus terdengar lagu raye.. Serius lucu gila auww.. Oke2.. Saye baru sampai rumah nii. Ibu suruh balik. Lagipon baju raye saye baru beli sehelai. Warna kelabu. Lagi sehelai ingat nak beli jubah warna pink,hehe. Korang dah beli baju raye lom ? warne pe ? berapa pasang ? mesti banyak n lawa kan ? :D Maaf ye kawan2 , sejak akhir2 ni saye agak busy . Semalam exam tau, naseb la bole jawap. Cuma 1 soalan je saye tak jawap. Saye agak2 orang akhir anta kertas jawapan . Bila lect amek , lect terus tengok jawapan saye. Saye malu tau . saye terus senyum je lect laki saye uh..haha . Nak tutup malu macam tulah :P

Saye mimpi die ! siapa? Siapa? Nak tahu? Budak yang saya minat untuk sem ni la.. haha. Yang saye gelarkan purple.. Ala, entri yang lepas saye ade cerita yang saye ambek no. Budak uh . Siap miskol lagi.. haha :P Masa 2 saye baru lepas sahur pastue saye teros bace novel . Habis baca novel saye terus tertidoww.. Terus termimpikan die. Padahal saye tak ingat die dan saye takde minat sangat kat die 2.. Dulu saye pernah minat gila2 kat someone . Takde la sampai termimpi. Ini sampai termimpi. 2yang saye pelik sesangat ! saye mimpi konon2 nya kat kolej ade program . Saye pon tak tahu program pe kan . Saye kena gak btegur dengan die . Lepas saye tegur die, kiteorang jadi rapat sesangat . Selalu berdua . *suweet kan kami?haha.Tapi sayang itu hanyalah mimpi..uwaaa* pastue,konon2nya esoknya(still dalam mimpi ni) saye dengan membe2 pergi Bandar..konon2nya membe saye nak beli baju raya.. Tengah saye syok tengok baju2 kurung. Saye perasan macam ade orang ikot saye je. Akhirnya saye terus cakap Takpayah la nak main sembunyi2 la sangat kan! *sambil senyum* akhirnya die menyerah diri dan sambil gelak2 .. lepas 2 saye terus terjaga ! Ish, rasa macam taknak bangun je :P Lepas kejadian mimpi uh, saye jadi malu tau. Kalau terserempak die. Pandang macam 2 je . Kalau dulu asyik nak pandang je sampai die perasan kite ni tengok kan die je,haha :P

P/s : Asas Percukaian tersangat susah ! asal masuk kelas mesti saye agak blur. Lect lelaki suka tau kenakan saye.. Malu kite tauu >,<
Read More »
COPYRIGHT 2017 by CikNadyya