Wednesday, June 27, 2012

Jodoh akan selalu bersama dengan cinta

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



Ade lagi 6 hari je lagi . Ape yang 6 hari lagi ?Emm,, masuk sem baru la . 3haribulan da kene daftar sem baru. Hope saye dapat sekelas dengan kawan2  yang sekelas dengan saye mase sem lepas kan,amin . Selain itu, saye harap sem baru ni senang la nak dibelajar kan. Hope tiap-tiap malam dapat la tidur lena kan? Haha. Korang tengokk ini belog comel takk? Baru kemas kini tauu semalam , sampai berpeluh-peluh saye tauu :P  Ok, untuk Entri kali ini untuk review novel  saja . Takde pasai-pasai entri 3 dalam 1 ehh . Ok sekiannn :D

Ok,Disebabkan entri lepas saye ade cakap nak review novel kan? Novel kali ini adalah Novel 3 Kata Hati . Ia mengisahkan cinta dunia siber . Watak utama Hani , ketika itu berumur 15 taun. Papa die bgtahu nak balik Uk sekejap nak tengok atok Hani sakit. Tapi berlanjutan sehingga 2 tahun?  Sementara tunggu result SPM , Hani kerja . Time tuh la si Hani berkenalan dengan Iskandar Hakimi. Dieorang kenal daripada facebook. Bile da mula rapat , dieorang selalu jumpa,Mesej, Skype dan 3G . Pada masa yang sama, Mama Hani bkenalan dengan Iskandar . Bila Mama Hani da jatuh  hati kat iskandar , baru Mama Hani terpikir nak cerai dengan Papa Hani dan nak mintak fasakh. Lepas itu, Kawan mama hani bagitahu kat Hani mama die ade boipren bernama Iskandar Hakimi. Time itu rahsia Mama Hani dan Iskandar terbongkar . Sejak itu Hani jadi was-was dengan Iskandar dan tak sedap hati . Suatu hari, Hani dah tak tahan . Hani ingin bongkarkan rahsia Mama die dan Iskandar. Dimana Hani ajak  mama die meraikan keputusan SPM hani bersama Iskandar . Semua jadi cuak, dan selepas itu, Iskandar jadi marah. Dari kejadian itu, Iskandar terus tak layan Hani . N then, Hani dapat bercuti pergi UK , tujuan dia nak jumpa papa die. Bila die dapat jumpa papa die, papa die bgtahu yang papa die ade kawin gurl sebelom kawin mama die. Perempuan itu sakit tenat dan Hani ade sorang akak tiri . Papa die ajak berjumpa dengan student die, student papa Hani adelah kwn kepada Iskandar. Saat itu akak tiri Hani jadi jatuh cinta kat Iskandar. Hani bengang sangat >.< Rupa-rupanya Iskandar datang UK hanye disebabkan Hani*tengokla sweet kan Iskandar*Selepas Hani balik Malaysia , die terus masuk tempat belaja, Iskandar tetap diam dan tak layan Hani. Muncul pulak Mr. Rahsia . Selalu mesej Hani. Tapi Hani Tak balas . Bile da berminggu2 barula Hani balas . Lepas 2 papa Hani dan akak tiri die balik Malaysia. Coz mama tiri Hani da meninggal .  Lepas tu, papa die nak buad majlis kesyukuran sebab mama dan papa die dah berbaik . time itu Mr Rahsia Nampak Hani dan die kenal Hani . Rupa-rupanya Mr Rahsia adalah Iskandar Hakimi. Selepas itu, mereka tunang dan kawin :D

Sayang, aku terharu
Kasih, aku rindu
Cinta, of course I love you !
Read More »

Saturday, June 23, 2012

Kawin dan kawin !

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Zzzzz. . Sambil menaip ni, dengar lagu Mengingatmu Menyakitkan-Supernova. Terbaik kan? Memang sesuai untuk Mr. H~ Mood saye sejak akhir-akhir ni membaca novel je tau. Kan saye ade 2 novel baru kan ? Saye baca dua2 tauu..Mula-mula saye baca Novel 3 Kata Hati , pastue Novel Sisa Cinta Kita. Agak-agak ade kisah yang menyakitkan or sedih saye terus stop dan bace novel seterusnya. Last-last saye jadi meluat kat Novel Sisa Cinta Kita. Ia mengisahkan cinta antara 2 darjat. Saye memang tak suka  cerita yang macam tue, selalunye drama indon la kan? Fuh! Jangan haraplah saye nak tengok . Menyakitkan hati je . *saye ape-ape memang penuh perasaan tapi tak semua la,haha*masak pun saye penuh perasaan. Sampai ibu tegur Takpayah la nak penuh perasaan sangat , relek-relek . Nanti penat lak . Majoriti dengar lagu, baca novel dan tengok drama ar . Lagi-lagi korea ! haha . *Cerita hantu pon saye layan tau ,aha*

Kawin ? Saye da nak kawin ke ?*tanye diri sendiri* Takdela.. Calon pon takde kan ?haha. Ok,ok .Korang pernah tak berangan pasal kawen? Jawapla penah ok? Haha *Tipu la kalau takpenah kan* Mase saye sekolah kan? Saye selalu berangan yang saye nak kawin dengan sepupu saye tau. Dia tak handsome, tapi dia pandai sangat dan agama die kuat . Tapi dia da tunang. Bila saye dapat tahu , saye agak terkejot tau.. Saye tak caye ! siap tanye name penuh, duduk kat mane . Memang betol yang tunang itu Pujaan Hati saye. Frust kot . Dah jodoh die kan . *agak-agak sangop ke saye tengok die bernikah dengan orang lain?uwaaa* Ok. Mase sekolah saye teringin nak kawin dengan orang sedap mata memandang, dan yang paling penting agama die kuat . Yela, mesti la nak suami dapat membimbing kita kan? Tapi bila ade couple,mesti la nak kawen dengan Boipren kite kan?Sekarang pun saye single kan? Saye punya berangan , time nikah saye nak pakai yang ala-ala arab . Pastue, time bersanding saye nak tema pink + putih . Mesti Nampak comel sangat kan? Kalau bole kan? Hantaran kawin or tunang , ade 1 dulang nak 5buah novel ! *Nampak sangat saye ni kaki novel kan?haha*


Nota Kaki : Entri seterusnya mungkin ada preview Novel . Jangan lupa follow entri-entri terbaru saye ok :]
Read More »

Saturday, June 16, 2012

Sedih.

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ




Tengok ! Tengok ! Belog saye putih ar ,haha. *Suci Dalam debu uh* Ingat lagu pe ?haha. Ok, saye rase belog saye suci je kan . Maklom la putih kan?hehe. Tengokla kan?Betapa simple nye Belog saye ni kan ? Tengok Header saye ? Comel kan? Haha. Jiwang aje kan ? Lalala ~ hah ! Lagu pon baru ni. .Jangan lupa dengar tauu Akhir Kisah Kita – Ramona Azween .  Sekarang kan kalau tengok belog saye kan? Rase tenang je ,haha. *mentang-mentang putih,haha* Ok-ok . Still ade warna pink kan ? Nanti saye kawen nak buad tema White and pink . Nampak comel sangat tauuu :]
ZzzzZ.. Ahad (besok) nak pegi KualaLumpur . . Nak pegi tengok adek la . Rindu tau ! Oke, korang doakan saye selamat sampai dan balik ye ? Hope kali ni saye baik-baik je . Saye taknak jadi macam hari tuh, muntah-muntah . I hate Migrane >,<

Berbalik pada tajuk , Sedih ? Kenapa ? Haritu kan saye terbace Entri lame saye. Serius sedih sangat . Tengok tauu Ini dan Ini . Die EX-Boipren yang tersangat menjaga hati saye. Jujur saye kate, die tak romantik tapi die sangat penyayang . Bayangkan la , bila saya marah, die akan cuba meredakan . Oke, ade entri pasal tunang . 2tahun lagi b masuk minang eh? Wah, bahagia nya jika kita still kapel >,< time bace entri ini memang nanges . Memang saye yang melebihi mencintai awak , tapi awak tak pernah menyakitkan hati saye kan? Saye teringat , saye pena buad awak cemburu tapi awak trus cakap . BB takkan curang, B tahu :] Bile kenangan ini muncul , ini je yang mampu saye cakap . Saye redha dengan perpisahan ini . Mungkin ini perpisahan sementara . Kalau ade jodoh kite pasti bersama . Itu kan yang pernah awak kate kat saye sebelom tinggal kan saye? * sekarang, setiap hari die mesej saye ! *

Wahai Mr. H . Awak , awak . Awak memang romantik . Tapi awak selalu buad saye sakit hati dan nangis kan? Awak tetap juga membahagiakan saye dan buad saye tersenyum . Tahukah awak? Satu hari nanti saye pasti akan tinggal kan awak . Saye bukan tak bersyukur sebab awk terlalu mencintai saye . Tapi kan awak . Awak sedar tak? Yang awak ade Gf . Rasanya da banyak kali saye memperingatkan kat awak . Awak kate, awak taknak lukekan hati saye? Kenyataannya , awak da lukakan hati saye . Awak kena paham perasaan saye . Kekadang saye pikir , saye nak buang perasaan cinta saye kat awak . Sape la saye ni di hati awak kan ? Bila saye tinggalkan awk,awk tetap ade die kan ? Sebab tuh saye malas nak Call awak banyak kali . Bila saye tak call awak semalam . Ape awak cakap ? Awak da taknak saye ke ? emm, awak ni memang suka ek buad saye sakit hati ? thanks eh :]

Die : Awak jangan tinggalkan saye ye . Saye tak bole awak takde.
Saye : Suatu hari nanti saye pasti akan tinggalkan awk .
Die : napa ? Janganlaa .
Saye : Perlu ke saye terangkan ? Saye rase da banyak kali saye bgtahu .
Die : Awak Tak paham saye .
Saye : Saye ke tak paham awak? Bagitahu saye? Saye ke? Ape perasaan awak saye ade Boipren lain ?
Die : Emmm, Sakit hati .
Saye : Tahu pon sakit hati . Macam tuh jugak saye , bile awak  ade Gf . .
Die : Lain ! Lelaki bole bermadu . Kawen 4 !
Saye : Bermadu ? oh ! itu yang awak nak eh ? Saye nak Tanya awk. Ade ke awak bgtahu kat Gf awak pasal saye ? Ade ke awak ? Jawapla . Ade ke ???????
-------------die diam----------------------------
Saye : Nape awak diam ?
Die : Dala ~ saye malas nak gaduh .
Saye : saye bukan nak gaduh . Tapi saye nak menyelesaikan masalah jela !
Read More »

Tuesday, June 12, 2012

sementara aku masih ada rasa syg pada kamu .

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



Serius ! bosan sangat duduk rumah ni, macam tunggul tak bernyawa je,haha. Ok, entri kali ni tak berapa nak best la,hehe. Setiap hari saye akan bace novel cinta 3 suku . Sehari byk kali la bace kan .haha. Jika saye sedih,kecewa or everything bila saye bace novel ni, hati saye senang sangat dan terus senyum sorang-sorang tauu .. Betapa bahagianya bercinta selepas kawen ni kan? Bila la aku nak kawen ni , hehe ~_^

Setiap hari, Iman akan meletakkan tiga keping coklat berbentuk hati dan sekeping kad di dalam bilik Arie. Setiap keping coklat dilukis dengan huruf 'I', lukisan berbentuk hati dan huruf 'U' yang membawa maksud 'I Love U'. Turut disertakan sekeping kad yang tertulis isi hatinya. *sweet kan?*

Ini kali kedua tau saya masakan untuk Mama dan ayah , tapi aritu adek ade . Yang first saya hanya masakan ikan bakar dan telor goreng ,hehe. Yang kali ni hanye masak 3 lauk , Kubis goreng , ayam goreng dan telor goreng . Orang baru nak belajar masak macam ni laa, aha. Harini kene masakkan lagi, ibu puasa kan . Still pikir-pikir nak masak lauk pe kan >,<

Time makan ~
Ayah : Cepat komplen !
Ibu : Ok je . Dah pandai masak la ni .
Saye : Senyum je, hehe.

Semalam bole pulak nak tengok post-post lame kan . Ade post time kapel dengan EX-Mr.Heart >,< Saye ingat lagi, die la EX-boipren yang sangat-sangat jaga hati saye , bile saya marah die, die tetap bersabar dengan saye . Hanye sekali je die pernah marah saye, coz saye gayut berjam-jam dengan ex-boipren saye .Kawan saya pernah cakap, orang yang kita cinta takkan kembali kat kita,betol ke?Pagi tadi sarapan Maggi Kari sambil dengar radio . Ade lagu Tabah – Mazlela , fuh~ sedih terus teringat kat EX-Mr.Heart. Andai suatu hari ada orang bertanya mengapa kita tidak lagi bersama jawapla bahawa jodoh kita tiada dan kita tidak pernah sengketa. Tipu la kalau saye kate, saye tak ingat die kan . Kelmarin main miskol-miskol no. Die . Calleringtone Anak Kampung – Jimmy Palikat . Saye apalagi miskol banyak kali . Last-last kedit kene tarik . Setengah jam kemudian , die mesej sori, i mandi tadi :D and then , saye Kol die balik dan sampailah kedit habes ,haha. Dia mesej saye lagi, Sebenarnya u rindu suara i kan ?haha. Semalam lak, main komen-komen dekat facebook :]

Status die : Tomorow fly Sarawak :D
Saye : Bestnya . Nak ikot !
Die : Jom la, hehe
Saye : Eeee~ buadape pegi Sarawak? *jelesnya*
Die : hehe, keje la :))
Saye : Berapa lama?
Die : lame kot,hehe .
Saye : Lame? Jangan tinggalkan i ..
Die : haha, i tak pegi jauh la .
Besoknya .. die call ~
Die : Jap lagi da nak fly ~ ni tengah masokkan beg .
Saye : oh? Macam busy je >,<
Die : A,ah .
Saye : Takpe ke call i ni?
Die : Takpe . Ok je .
Saye : hehe , yela :]
Die : ok la, da nak fly ni ,nanti da sampai i mesej oke . doakan i selamat sampai eh? Assalamualaikum .
Saye: Iye, i doakan ok ? Waalaikumsalam :]
*awak,awak . kalau kita still kapel, mesti da setahun kita kapel kan?emm, tapi takpela kita da takde jodoh kan?

nota kaki ; ada tiba masanya aku akan pergi darimu selamanya , sayang :]
Read More »

Thursday, June 7, 2012

mama dan ayah suruh saye kawen?

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



Semalam saye pergi Jakel tau . Ikot mama dan ayah beli kain tuk baju raye . Awal kan kami beli ? haha. Nak tempah lagi . Kalau ikod saye la kan? Beli baju da siap senang kan ? tak payah nak tempah-tempah. Korang nak tahu tak ? hari tuh, saye dah hantar adek sambung belajar . Terasa sedih la jugak kan ? Yela, die lah selalu penganggu wajib saye, sekarang da takde.. Uwaa~ ape-ape pon saye harus terima kan . Hehe. Mase otw balik rumah , Migrain saye agak teruk laa . Lagi dengan cuaca yang sangat panas . Sepanjang perjalanan balik saye tidur tau . Terjaga je mesti muntah . Last-last saye tak makan dan minum . Kalau masokkan ape-ape mesti kuar balik . Tension jugak tauu . HAHA.
Sejak akhir ni, ade beberapa peristiwa telah berlaku , hehe. Peristiwa la sangat kan? Haha, saye mimpi pelik je .. berturut-turut tauu..

First, saye mimpi kawan baek saye nak tikam guna pisau hanye disebabkan sudunya hilang disebabkan saye !

Second, saye mimpi saye mempunyai baby yang sangat comel macam saya , haha .

Last iaitu harini saye mimpi mama dan ayah saye tanya ade kekasih tak ?Bila die tahu saye ade kekasih, dieorang suruh sangat dan macam tak sabar nak tengok saye kawin . ish,pelik sangat -__-

Fuh ! Tahun ni paling ramai sepupu saye kawen . Lepas ni , Saye antara sepupu tua yang belum kawen ,haha. Untonglah masing-masing da kawen kan . Sekarang pon saye da jadik mangsa tau. Kalau ape-ape nanti nadya kawen senang ! wooo. . Lame lagi la nak kawen nye . Atoyaii . Tapi kan mase sepupu saye nikah , saye pergi tau. Pengantin perempuan memang cantik. Ala-ala arab . Saye jadik tak sabar nak kawen lak, haha. Tengokla kegatalan sudah terserlah , haha. Tapi nak kawen dengan sape lak kan ? tak logik betul la . Sekarang pun, die (mR. H )  asyik cakap pasal kawen . Naek rimas dibuadnya .Yela kan , die kan da ade gf nape nak cakap kawen dengan saye lak ..

Awak oh awak . Hari itu, awak cakap ape? Nak lepaskan saye dan pilih gf awk je kan ? Baru seminggu saye pergi , awak da carik saye balik kan ?Awak memang cuba membahagiakan saye , tapi hakikat nya ia tetap melukakan hati saye. Saye tahu awak rase bersalah dengan saye kan ?awak. Kekadang saye pikir macam nak menjauhkan diri dari awak . Tapi saye rase kan macam susah sangat tauu . Sesiapa yang dapat awk or kawin dengan awak , die insan yang sangat bertuah ,.

Saye : Awak. Tadi sepupu saye nikah . Lawa pegantin perempuannye. Ala-ala arab .
Die : Em,, yeke ? Nanti saye kawin , pegantin perempuan saye lagi cantek !
Saye : (eleh, nak jugak die ni,haha) sape?sape?
Die : Adelah, haha.
Saye : Nak tahu jugakk la ..
Die : Awak taknak kawin dengan saye ke ?
Saye : emmmm.....Nak . (lame diam,awk kan ade die. Takkan saye nak rampas hak org kot !)
Die : Em,Bila awak nak datang Kelantan ? Jumpe mama saye ?
saye : Awak ni ok ke tak ?
Die : Ok ! Kalau awk taknak jumpe takpela . Orang dah tak sudi kan nak buad macam mane kan .
Saye : Awak . . Bukan macam tulah . .
Die : Dala ! Saye hanye cakap sekali je .
Saye : Ala, awak marah eh ? Saye bukan apa . Kelantan uh jauh
*kenapa pulak die ajak aku jumpa mama die ni ! awak oh awk . awak kan ade die , awk ajaklah die ehh.. Tapi sayang saye hanya mampu cakap dalam hati je :]  
Read More »
COPYRIGHT 2017 by CikNadyya