Saturday, December 15, 2012

Novel !




Ade sesapa ke nak dermakan novel dia untuk saye?? Haha, Perasan kan? Ok! Sekarang saye tersangat bosann tauu.. I need a novel one? Pleaseee ! Haha *Ayat English terabur kan? :P* Sebenarnya saye baruu habes bace novel Gelora Jiwa - Aisya Sofea . Bila satu novel dah habis bace . Mesti nakk lagi bace novel yang baru. . Nak beli. Tak mampu ! Maklumlaa cuticuti duduk rumah. Memang takdek la duit kannn ^^, Yela, cuti kejap je, takkan nak kerja kann?? Duduk rumah belajar masak lagi bagus !Harituu first time kot belajaq buad kek walaupon hanye setakat Kek Batik je punn. Pastuu kek nye takberapa nak jadi, sebab cokelatnye cair! Ayah terus cakap . "Takpe ! First time buat memang macam tuu =)" *Ayah selalu menyenangi hati saye* Sebenarnya saya nak bagitahu bahawa saye baruu jek kemaskini belog kesayangan saye ni. Oke takk? Cantek tak ? comel tak ? Kemas ke tidakk ye?? font dekat entri saye ni oke tak? ke menyakitkan mata korang ? Silaa comment dengan kadar segera okeee ! Hahaha =)

Novel Gelora Jiwa ni best tauu ! Tapi rasanya ceritanya macam tak logik je tauu! Rasanya, Alam realiti takkan ade orang yang berani buad 'sekejam' macam tuu >.< Oke, saye cerita tauu. Tapi saye pendekkan tauu !

Intan Azureen sudah bertunang dengan sepupunya, Hanif Azman sejak dia belajar di universiti . Pertunangan itu atas dasar perjanjian arwah ayah Intan Azureen dan Maklongnya. Sekarang bila Intan Azureen da kerja umurnya dalam linkungan 26 kot. Intan Azureen mengenali seseorang namenya Hanif Ashman. Secara tidak langsung Intan Azureen jadik sayang sangat kat Hanif Ashman. Mulamula Intan Azureen jadik bersalah dekat tunangnye. Tapi bila die pikir balik Intan Azureen dengan Hanif Azman takpenah berhubung! Kali terakhir dieorang berjumpa pun masa dieorang sekola rendah. Dan selepas itu, Intan Azureen dan Hanif Ashman bercinta. Taklama kemudian, Maklong Intan Azureen muncul dan berbincang nak teruskan perkahwinan Intan Azureen dan Hanif Azman. Hanif Ashman tahu Intan Azureen sudah bertunang dan bakal berkahwin tak lama lagi. Intan Azureen takleh terima yang bakal kawin dengan die ,Hanif Azman bukan Hanif Ashman ! Taklame selepas itu, Intan Azureen dapat tahu Hanif Ashman adelah abang sepupu die iaitu anak maklong yang sulong yang menghilangkan diri. Selepas itu, Hanif Ashman membuat keputusan untuk memutuskan hubungan dengan Intan Azureen. Sebab Hanif Ashman tak sangup merosakkan hubungan tunang adeknya. Semakin dekat dengan perkahwinannye, Intan Azureen jadik makin takut. Lastlast minit, Maklong dapat tahu Intan Azureen ade lelaki lain. Lelaki laen iaitu Hanif Ashman! Dan akhirnye Hanif Ashman mengaku die mencintai Intan Azureen Dan nak kawin dengan nye. Akhirnya Hanif Azman mengalah dan akhirnye Intan Azureen dan Hanif Ashman kawin :D

Nota Kaki : Sebenarnya novel Gelora Jiwa - Aisya Sofea milik Sepupu Kesayangan saya, Hehe. Tapi dia dah balik Kedah. Sedih weyh ~ Enta . Bila lagi dapat jumpa dia lagi kann ! Kekadang saye pelik tauu.. Sepupu paling jauh dengan saye la sepupu palingpaling rapat dengan saye. Sepupu2 yang dekat2 ni. Takdela rapat sangat. Huhu :')
Read More »

Tuesday, December 11, 2012

No Title -..-

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ









































Nota Kaki : Maaf ya untuk harini tiada entri untuk saya sampaikan untuk korang ! Hahaha . Dengan gambar-gambar yang ada je ni mampu terluah dari apa yang ingin saya katakan kepada awak wahai Future Husband ^^,
Read More »

Sunday, December 9, 2012

Susahnya jadi orang tengah kan !

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Akhirnyaa berakhir jugak sem 3 yang agak2 menGILAkan kepala ni,haha dan akhirnya saye dapat cuti sem. . Yehhh!!! Sukasuka =^.^= Sebelum cuti , membe saye bagitahu, untuk sem depan takde pelajar baru . Maknenye untuk sem depan dalam kelas saye hanye 2 orang saja. . Wow ! Mesti BEST kan tengok muka budak yang sama je. Hakhak. Untuk sem depan adelah sem terakhir bagi saye . Dan sem depan saye amek coz Asas Perakaunan(patotnya amek mase sem1 tapi saye melompat). . Membe2 saye cakap senang . Hope senang la kann walauponn saye taksuka subject tuu.. hehe. Ok, 06/12 aritu ade presentation! Fuhh, bayangkanla sebelom present, selama 2 hari taktidoo lena. Tidoo kul4 pagi.. Saye rasa time tuulaa saye paling lewat tidur. Pegi kolej otak saye memang blur. Orang cakap pe2. Tak paham2. .Haha >.<  Naseb baek time present oke je kann. Tapi ade jugak kesalahan. Itu projek akhir berkumpulan tapi ade yang saye buad salah pergiraan. Tuulaa buad tengah2 pagi dan buad time ngantuk lagi. Memang lain la jadinya. Haha :P Naseb baek time present tak banyak lecturer saye tanya kann.. Kalau tak, Entah pe2 je jawapan saye bagi nanti kannn -..-' Harituu kann akak sepupu saye kawen kan . Soo suda tentula saye balik rumah 3,4 hari kan.. Bila saye balik hostel . Saye tengok Geng-geng saye gaduh ! Yang sorang Roomatte saye , Yang sorang Classmate saye. Dua2 rapat dengan saye. .Bayangkan la da nak habes sem bole pulak gaduh. Saye yang taktahu pe2.. Last2 saye jadi yang tengahh ! dua2 belah saye baek . Saye taknak la pilih2 kasih kan. Hehe. Untuk sem depan saye taktahu la macam mane, Masing2 nak berpecah ! Yang si roomate saye lak selalu perli yang si classmate saye tuu sayang sangat kat saye. Tuu saye tahuu laa.. Haha . Susahnye jadi orang tengah kann >.<

Disebabkan masa Accounting Day. Masing-masing memberi kerjasama. Lecturer saye ajak pegi main boling. Niat hati saye memang taknak pegi la. Yela, takpernah main kan. Tapi da main. Memang best la. Rase macam nak main dan main je tauu. . Main boling ni rupanya ade penyampaian hadiah tauu. . Tak sangka kann first time main boling tapi dapat no.5 ! Yela, saye rasa saye lontar bola uhh macam pelik je tauu.. macam2 gaya! Haha :P No.1,2,3 suda semestinya budak laki kann. . Walaupon takdapat hadiah terasa bangga la gakk kann.. haha :P Selepas sesi penyampaian hadiah, Lect bagi kami masa untuk jalan2 kat shoping mall ituu. . Pegi jalan2 bukan dapat beli apa-apa. Dahnya takde duit. Haha. Pastuu bila saye jalan-jalan kan saye ternampak Badan Cemerlang ! Wow. . Novel memang banyak ar.. Eee~ Rambang mata saye tauu. . Tapi saye masok kejap je. Kang masuk lama-lama kat situ terus habis lak duit kann.. Tak makan la jawapnya . Dahnya harituu takmakan tengahari . Sampai hostel pun malam tauu. . Memang penat gilaa la >.< Besoknya bangun tidurr.. Pehh, Sakit gila Tangan dan badan belakang!! Sampai harini still sakit. . Seksa wooo >.< Harap kesakitan ni cepat sembuh .. Anyway, Saye taksabar nak jalan-jalan bersama sepupu kesayangan saye! Baru sehari duduk rumah ni punn da terasa bosan sesangat ! Haha

Read More »

Friday, November 30, 2012

Sedihnyaa !

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Salam Jumaat semua ! Saya dah Sampai rumah !! Yehhhh!! Seronoknyaaa . . . Tapi kann,, Pensyarah saya cakap , cuti sem ditunda ke minggu depan. . Sedih tauu? Rasanya kali k-3 kot tunda. . Mula2 cakap cuti sem 23haribulan . Pastuu tunda ke 30aribulan, Pastuu tunda lagi 7haribulan 12 . . Pehh, memang sakit hati laa kann. . Tapi takpelaa, Sabar dan sabar jelaa kann =^V^= Rabu kelmarin da Final Exam . Oke, Exam arituu takdelaa susa sangat kot, tapi soalannya terbelit2, da jawap pastuu liquid, banyak kali kot liquid. . Pastuu last2 saye laa insan yang terakhir hantar kertas jawapan . ituu pun saye hantar da habis masa tauu. . Pehh, Memang sedihh >.< Hopee saye luluslaa kann. . Salah satu sebab cuti sem ditunda ialah projek akhir tak siap lagi. . Patotnya , sebelum Final memang bole je siap. Tapi Pensyarah kelas saye takde kan. Seminggu die kursus. Baru semalam die ade. . Selalunya Pensyarah laki saye yang mengajar. Tapi die pensyarah baru jugak la kann.  Pensyarah kelas saye memang nak projek akhir rujuk kat die. . Saye berani dengan pensyarah kelas saye je . Walaupunn die cerewet pun kann tapi kalau dengan pensyarahh laki , nak tanye soalan ponn saye takot tauu.. Memang saye tak suka la dengan pensyarah laki saye tuu gataii walaupunn sporting mane pon,haha. Ok, Projek akhir ni ade presentation. Ok, fine saye tak suka presentation !! Lagi2 kene presentation depan pensyarah kelas saye yang banyak tanye tuu, Haha.


Semalam kann ada Accounting Day , Accounting Day buad kat tepi pantai kann. Kat Tanjung Balau. . Mula2 saye ingat malas nak pergi. . Bila dah pegii, pehh, memang best la . Enjoy je kan.. Ade permainan dan jamuan makan BBQ laa ~ Permainan yang kami kene main cari gula (plastik dah bukak) dalam tepung, Belon air , Cari barang, amik air guna botol bocor dan buat istana tercantik tapi istana kumpulan kami paling taklawa , dapat no last. Ok, fine! Tak kreatif la bab2 buad2 istana ni :P Isnin arituu coz laen ade buad dinner kat hotel kan guna tema merah hitam. Ingat lagi tak entri lepas saye ade bagitahu? Ok, memang bestlaa pegi situu. . dapat bunga pakai kat tangan dan dapat topeng. Saye dapat topeng pink ! Pastuu Pensyrah laki saye pegi meja kiteorang tauu. .pastuu kawan saye cakap Encik!! Encik kenal saye tak ?Saye da gelak2 laa. . Pastuu pensyarah saye terus tunjuk saye. . Hah!! Yang ni saye kenal. . Budak ni tak pegi kelas saye pagi tadi sebab sakit kepala! Haha, peh, kantoi2 >.< Anyway, saye memang malas nak pegi dinner tuu, tapi kawan2 saye suruh pegi. Memang malam tuu still sakit kepala jugak tauu. . Yela, da bayar mahal takkan tak pegi. . sayang la kann. . Itulaa ayat2 bebelan kawan2 saye,hahaha >.<

Read More »

Monday, October 22, 2012

Kalau Aku Tahu Sakitnya Mencintai Kamu !

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Zzzzzz~ Malam tadi saye mimpi saye da nak kawin ! Anyway, time tuh tengah mengelabah saat nak di nikah kan. . Belom sampai saat nak dinikahkan saye dah terjaga dulu. . . Uwaaaaaaaa~ Baru nak tahu siapakah En.Jodoh saye tuuu.. Ehe, Napelaaa saye selalu mimpi macam tuuu ekk? Nampak sangat mimpi saye tuhh suka berdengkian dengan saye kann, HAHA :P Wahaii haty bersabarlaa sayang . . Kenapa ekk sekarang saye sukar nak bagi hati kat sesape. .Dan sekarang macam saye ni dah takde perasaan je. Kekadang saye confues sangat dengan hati saye. Adekah saye dah takpercaya kan cinta ?Emmm,Entahlaa. . Suka? Saye bole minat lagi kat sesape.. Benda uhh wajib la, HAHA *Gatai kan?* Macam si Purple ajak saye couple. . Saye terus pandang die, dalam haty selalu berkata , saye minat die, bukan cinta kat die ! Maafkan saye :'(




























 NotaKaki: Maaf Entri kali ini tersangat pendek, Tak tahu nak citer pasal pe, ehe.
Ok tak blog saye ni? Font blog saye nampak jelas takk? Lagu dalam blog ni khas tuk korang. Bila saye tengok videoclip lagu nii,,memang tocingg sangatsangat laa.. Uwaaaaa :D
Read More »

Friday, October 19, 2012

Suka tak beerti Cinta !

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ  
Oke, Harini start cuti mix-sem + cuti Raya AidilAdha ! Yehhhh . . . Tapi dapat cuti seminggu je,,, uwaaaa tak bestnyaa. . . Kalau bole macam taknak je balik hostel . . Sangatsangat menyakitkan haty jekk >.< Kenapa?? Nanti ehh saye cerita. . ehehe. . Semalam balik rumah naek bas . .Fuh, memang tersangat penat la kan. . Macam biasa la kan . Sampai2 rumah , Tanya ibu masak pe . . Adek terus cakap . Harini lauk special . . Saye apelagi terus pegi ke dapur. . Ade lauk Sotong Goreng bersalut Tepung dan Ayam Masak BlackPaper , sedap sangatsangat ^^, Oke, harini giliran saye pulak masak . . Tadi saye masak Ayam Masak Lemak dan Udang Goreng Kunyit . . Saye rasa tadi masak macam banyak sangat kekurangan . . Rupanya kurang pedas . Haha , Oke, sebelum masak adek macam takcaya je saye yang masak kan . adek saye cakap , Hah? Akak masak? Haha. Saye ape lagi . .Eh ? Aku pun nak ade ciri-ciri isteri yang baek tau :P *Nampak sangat kegedikan aku sudah menjelma kan?haha* Saye tahu mesti korang mesti da bosan kan saye cerita pasal Purple je kan ? Oke, untuk kali ini saye tak teringin dan takde hati nak cerita pasal dia :D

Saye taktahu la kan . Saye memang tak suka sesangat kat dieorang dan selalu berfikiran negatif pasal dieorang aka A,B, C ( kawan serumah ) dieorang sebilik . . dieorang junior saye tauu. . Dari mula die masuk saye tak suka laa, sem lepas la kan dieorang masuk sini. . Hati saye macam berkata-kata yang dieorang tuh berpura-pura baek dengan saye . .Saye da cuba buang perasaan negatif saye . Ia tetap ade perasaan negatif sampailah sem ni ! Tapi sem ni lagi la kuat mengatakan dieorang double2 'baek' . .Minggu lepas lagilaa, asal saye pandang dieorang saye menyampah tahap gaban la . . Bayangkan la , Masa sem lepas . Setiap kelas wajib ikot pegi kem , sampai saye harap dan harap dieorang tak pegi sama dengan saye. . saye kem untuk trip pertama. Tengok2 dieorang trip kedua. . Lega sangatsangat tauu ^^, Kelmarin kawan sebilik aka mytwin cakap Nad, dah bace lom 'surat cinta' kat depan? saye dengan tak sedap hati nya saye pegi depan tengok 'surat cinta' itu. . Tengok2 surat itu pemberian daripada dieorang . Surat 2 memang menyakitkan hati , dieorang tak puas hati dengan kiteorang (1 rumah la ) kutuk habis-habisan . dieorang kate dieorang da tak tahan jadi plastik lagi . . Eleh dieorang tak puas hati cakap kat surat.. Nape tak cakap depan2. . Nampak sangat penakot ! Baru sem 2 da berlagak . . Mytwin terus marah2 la kat dalam bilik . Mcm dieorang dengar je kan. HAHA, saye lak hanya mampu senyum je. Patotla selama ni hati saye selalu pikir negatif pasal dieorang je. Rupanya memang betul dieorang 2 banyak sangat 'muka' haha.

p/s : Geram betol kat someone uh , Ade someone cuba usha saye tapi die 2 ade girlpren tauu.. Girlpren die dah nya 1 kolej dengan saye.. Gila betol mamat uh, dah ade awek buad cara ade awek . .Pastue yang takleh bla . . suka sangat panggil 'awak' lepas tuh senyum . Ingat lawa sangat la tuh,haha. Saye tak suka tol lau orang gelarkan saye PERAMPAS tauu.. Yang takleh bla , kalau saye terserempak geng die, mesti geng die pandangkan saye je.. eee pelik betol laa.. Bayangkan . sejak akhir ni asyik terserempak die dan geng die je.. Menyemak betol laa !!!
Read More »

Friday, October 5, 2012

Diam bkn beerti aku bhenti mcintaimu

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Salam Jumaat semuaaa !! Ok2, saye dirumah ni, Rabu petang saye balik sini. Bila pensyarah cakap khamis die takde dan kemungkinan khamis takde kelas. Saye apelagi mesej ibu la . Nak balik aritu jugak, haha. Nampak tak ? Nampak sangat saye ni gelojoh kan?Hehe. Tapi Ibu cakap belum tahu bole ambik aritu jugak. . Disebabkan kelas saye sampai tengahari je, membe2 ajak stay kolej sampai petang. . Seperti biasa la , kiteorang akan lepak libry. . Mase masok libry seperti biasa saye akan mcari insan2 yang saye kenal kann. Tengok2 , eh ade Purple laa, cepat2 saye duduk sebelah budak laki classmate saye *Ape motif* taknak die perasan . Tapi rasanye die da nampak saye masuk libry , haha. Sebab masa saye duduk sebelah budak classmate saye , die macam nampak someone dan mencari-cari lagi. . Rupa-rupanya, petang 2 Purple ade kelas kat libry kalau tak , takde maknenya Purple uh nak jejak libry 2,Haha. . Bila da kul4 lebih kelas Purple balik . . dan taklame kemudian, membe2 saye lak balik, dan time 2 ibu mesej , ‘kiteorang otw nak pegi sana’ kelam kabut dibuadnya. . Ingatkan takjadi balik hari rabu uh, haha. Nak taknak tpaksa balik hostel naek teksi. Baju tak kemas lagi kan >.<

Dah masuk bulan oktober, maknenye??? Taklame lagi Purple akan cuti sem. . Tapi taktahu sem depan jumpa die lagi ke tak >,< Semalam punn die cakap , Awak. .Bole tak awak bagi barang yang bole simpan buad kenangan ? Saye hanya mampu cakap, Tengokla dulu yee . Emm, penah tauu saye jumpa die kejap, saye memang tak perasan wane baju die dan saye same. . Die cakap , Eh ! Baju kite same la *senyum* sukabetul die. Haha. Ok2, sejak akhir2 ni, kalau saye masuk kelas. Balik hostel mesti pening je. Pastue, nak dekat setiap pagi saye bangun lambat. . Dulu saye takpenah la bangun lambat . Sekarang nak dekat setiap hari kot bangun lambat.. Masa tue dalam kelas, Da siap latihan kan, so borak2 la dengan membe2. . Pastue pensyarah pegi tempat kiteorang, Pastue macam mane ekk pensyarah saye cakap . . Markah tuk awak semua saye bagi sama rata . Tapi kalau Nadya saye bagi markah istimewa sikit *Nampak sangat pensyarah aku ni ngada2 kan :P* Bila saye dengar , saye da gelak2 . .Pastue, pensyarah saye tanye lagi , Nadya, awak lahir bulan berapa ekk ?saye jawapla , Bulan Mei . Pensyarah saye terus cakap, Eh , same la dengan saye. Tapi nape perangai kite ni laen? *ketawa* Awak kat luar laen ke ? Saye diam je. . Pastue, kawan saye jawap . A,ah . Ish,kawan saye ni suka tau bongkar rahsia kat pensyarah saye uhh. . pastue, pensyarah saye kate, Awak ni luaran nampak tenang tapi dalaman awak keras kan?? Ishh,, tahu je pensyarah saye ni ^^,
Tengok perbualan saye dan Purple ^_^

Die : Awak,Awak kalau lah ade budak bawah umur ajak couple dengan awak,awak nak tak?
Saye : ------------diam-------------
Dia : Nape awak diam ? jawaplaa ~
Saye : Enta la, tengok keadaan la . Rasanya saye terima KOT -.-' Nape?
Dia : Takdepape *senyum*
Taklame kemudian, dia dah tidur jap dan bangun .
Dia : Awak,awak jom couple ?
Saye : *Pandang die lame kot, pastue pandang tempat lain*
Dia : Awak... Jawaplaaaa
Saye : Enta laaa ~~
p/s : Esok dah kene balik hostel ! Kbai !
Read More »

Saturday, September 15, 2012

Cinta yang mahal memang sukar dilafazkan !

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Setelah sekian lama tak update belog . Untuk harini akhirnya saye update jugakk kan ? haha. Saye majuk dengan belog ni, hehe , ngok belog orang laen cantek2 dan comel2 je . Belog saye biase je kan. Untongla korang rajin kan :D Minggu lepas kan , saye balik tauu . Tapi tak sempat nak update . Minggu lepas saye balik beli charger laptop baru dan Handpone baruu.. hehe , Handpone Sony Ericsson Walkman . Wooww~ da lame tauu saye berangan nak pakai handpone touch dan handpone berjenama Sony Ericsson . . akhirnya saye dapat jugak ~_^ Minggu ni ponn saye balik ! First time alik rumah naek bas . Penat kot ! Nape sampai tiap2 minggu alik ? Emm, ade masalah . Ade masalahnya dari minggu lepas . Saye kalo ade masalah duk hostel memang jiwa saye tak tenteram la . Kalau alik rumah jiwa tenang je tauu :))  Semalam macam biase ade kelas . Budak2 sekelas saye sibuk cakap pasal couple kan . Pensyarah saye cakap , Saye tak kesah awk semua ade couple , tapi jangan sampai saye Nampak . Kalau saye Nampak , memang kena ‘basuh’ la . Pastue, pensyarah saye tanye , Siapa kat sini ade couple? Mata die terus pandang saye . . Dalam hati da bkate2 , die pernah Nampak ke saye jumpa si purple uhh -,-‘

Ape perasaan korang bila orang yang korang minat mesej korang? Mesti rasa bahagia sesangat kan? Macam itu juga saye,haha. Ok, seperti entri sebelumnya , saye ade cerita yang saye ade minat seseorang, saye gelarkan Purple , ehe. Dulu saye suka pandang dia, kekadang saye tetap pandang die walaupon die perasan . Sekarang takde maknenya . Yela, orang yang kita minat tahu yang kita minat sangat kat die . . Bengang gila kot >,< Sekarang kalau die dekat dengan saye, mesti saye jadi mengelabah sangat tau . Bayangkan hari tuh , saye lapar gila2 arr , bila saye da makan separuh nasi kat cafe . die pulak muncul kat cafe , terus saye jadi mengelabah dan tiba2 rasa kenyang tau. . haha :P Pastue, minggu lepas kiteorang jumpa kejap kat kolej tauuu.. Sebelom nak jumpa die, memang mengelabah tahap cipan laa ~ mula2 nak jumpa kat cafe tapi takjadi, nak jumpa kat libry ramai lak orang . Last2 jumpa gak kat kat tempat papan kenyataan . konon2 nak tengok memo padahal . Haha . Lepas jumpa , die mesej la Awk, betol ke umo awak 2o ? awk tipu saye eh? Awk same umo dengan saye kan ? (18tahun) . Lepas kejadian jumpa kejap dengan die, rajin betol die mesej dan malam kejadian itu, die call saye. Die tanye benda yang same . die takcaye ! haha. . Pastue esok nya die mesej suh saye temankan die pegi terminal . Rasanya banyak kali die pujuk , tapi saye tetap taknak . Malu kot , hehe. Lepas tue,,mase sambutan kemerdekaan dan sambutan hari raya . die tak datang . die bagitahu saye tauu. Macam saye lak pensyarah :P die nak balik perak . Katenya ade masalah peribadi . Membe saye kate , die dah jatuh hati kat saye. Tak mungkin laa ~ lagipon die bawah umo saye , ishh -.-‘

P/s : Rindu lak nak tengok muka purple dari jauh , haha :P
Read More »

Friday, August 24, 2012

Purple ♥

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Masok harini dah raya ke-6 ehh? Wah~ cepat je kan . Percayakah anda? saye baru beraya 4 rumah je. Maybe petang ni nak beraya, rumah pakcik dan makcik . Yang seronoknya, semalam bole lak demam + sakit tekak kan . Bayangkan . Bangun tidur kul 1opagi dan sarapan . Lepastuh tidur balik. bangun makan tengahari pastuh tidur balik. Kul 4 baru bangun dan mandi. Naseb malam baru ade orang datang rumah beraya kan. Harini ponn pening skit dan selsema . Taksuka! Taksuka ! Masa Malam raye ke-4 saye ade reunion dengan kawan mase sekolah rendah, cuba korang bayangkan , lepas sekola rendah memang tak jumpa. jumpa dieorang pada malam tuh memang malu giler.. Pastue adela sorg membe laki ckp kat saye, Nadya,Nadya. Semalam kiteorang pegi rumah nadya, nadya da tidur ehh? pastue cakap ala2 gedik.. saye apelagi, gelak jela.. Anyway,, memang best la pegi reunion tuh kan.. tak rugi laa :D

Oke2, Sebelom nak balik raya kan, saye ade bagitahu mytwin , saye takkan wish raya kat si purple, sebab si purple kuar dengan girl lain kan.. frust kot !haha *time ni belom tahu facebook purple,haha* Kan entri lepas saye ade bagitahu yang Mytwin add Facebook Purple kan . Rupa2nya Mytwin chatting dengan Purple. Mytwin bagitahu pasal saye minat die, dan muka purple uh macam EX-boipren saye dan mytwin bagi no. handpone saye.. Fuhh~ Maluu kot.. Harituh, tengah tunggu masa nak berbuka puasa kan, tengok2 ade mesej masok kat handpone saye. Tengok nickname Purple mesej. Saye pelik . Takkan la purple mesej saye kan. Takkan tengah mimpi ni kot . Saye pena amek no. die tapi takpena mesej die ponn, tue yang pelik bin ajaib . Saye tanye, konon2 nye saye takk kenal die kann.. Sape ni? die ponn jawap. Saye adek ex-boipren awak, hehe. eiitt ! lain macam je kan , mesti keje mytwin ni.. setahu saye, saye hanya bagitahu kat mytwin saye je kot. haha. Memang betol rupenya. Si purple bagtahu.. Pastue, kiteorang mesej dan mesej . pastue, mase malam raya , die siap wish raya . Agak2 korang la kan, ape perasaan korang bile orang yg korang minat mesej korang? mesti happy kan? macam tuh jugak saye, ehe..

kadang2 kita memilih untuk tetap bertahan, walaupun seharusnya kita lebih baik merelakan..
Read More »

Wednesday, August 15, 2012

Kadang-kadang kita tak sedar...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
tweeet ! Ni dah masuk puasa 26 . Eh betol ke ? Saye macam tak percaya je dah nak raya kan? Langsung takde suasana nak raya . Mood raya langsung takde tauu walaupon dah dengar lagu raya banyak kali,haha.Okie2.. Dah lame kan saye tak update belog ? emm, sejak akhir-akhir ni busy la dengan belaja ni. Dengan kuiz nya dengan exam nya . Tensionn kot. Untuk sem ni saye rase sangat susah tau . Asyik migran jekk.. Sem lepas takde lak.. Adoyaii.. Sabar jela wahai hati >.< Semalam saye dah selamat sampai rumah.. Habis kelas terus balik rumah. Sampai rumah lagi bape min nak berbuka macam 2laa.. Anywayy,, tersangat penat laa~ Mase hari isnin ada khatam al-quran, berbuka puasa dan terawih dekat kolej . Penat sangat tauu.. Bayangkan dari pagi sampaikan ke malam tak rehat langsung.. Sampai hostel terus tidur ! haha.. Naseb la ibu call time sahur , lau tak, memang tak terjaga la ..haha. Oke, harini adik saye lak balik. Yehhhh!!!! Pape pon, Selamat Hari Raya Maap Zahir dan Batin :D

Korang2,, saye ade bagitahu tak, Orang yang saye minat Si Purple uh macam muka EX-Boipren kite mase kite sekolah menengah dulu ? takde ehh? Oke,, si purple muka die macam exboipren kite. Kekadang saye minat sesangat kat die, Kekadang sakit hati sesangat coz die mengingat kan pada exboipren . Korang ingat tak entri lepas saye, saye ade bagitahu kan yang saye mimpi si purple kan? haha. Besoknya, Exboipren saye yang mirip dengan si purple mesej handpone saye. Dia say sorry. Dan sampai harini kiteorang mesej je. Dan saye ade bagitahu kat kolej saye ade muka sama macam die.. Exboipren saye gelak je .. Tapi kan, umur exboipren sama umur dengan saye la, hihi. Semalam mytwin cakap die dah add purple . dan purple da app.. Ish, serius ! jeles tauu..haha. Saye apalagi, nak jugak add si purple tapi purple tak app lagi.. Tengah sibuk nak balik perak lah 2 .. hehe , takpe2 saye tunggu die app *tengok la ! tersangat gatal kan? haha*


Korang dah tengok video diatas? fuhh! serius ! suweet sesangat laa ~ Banyak kali kot saye tengok. Saye jadi tak sabar nak kawin . Pastue, dengan lagunya . Best sangat Lagu Jalan Cinta - Sherina . Bayangkan la . Banyak kali kot saye dengar lagu uh je.. Sebelom sahur, Sebelom mandi , Sebelom tidur dan macam2 .. Sampaikan mytwin cakap dah takde lagu lain ke nak dengar? haha.
Semua resah hati manusiamu untuk membagi kisah atas nama cinta Derai air mata di setiap sujudmu seperti tak pernah cukup untuk menjagaku 
P/s : Awok,awok ! bile awok nak kawen dengan saye ehh?? hihi >.<
Read More »

Thursday, August 2, 2012

saye mimpi dia !

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Ish,kejap je kan puasa?pejam celik pejam celik dah nak raye..haha. Saye ingat lagi mase first puasa, muka saye memang takleh bla . Pucat je tau. Dengan demam nya. Pastue pegi Bandar. Saye pergi butik.. Masuk2 terus terdengar lagu raye.. Serius lucu gila auww.. Oke2.. Saye baru sampai rumah nii. Ibu suruh balik. Lagipon baju raye saye baru beli sehelai. Warna kelabu. Lagi sehelai ingat nak beli jubah warna pink,hehe. Korang dah beli baju raye lom ? warne pe ? berapa pasang ? mesti banyak n lawa kan ? :D Maaf ye kawan2 , sejak akhir2 ni saye agak busy . Semalam exam tau, naseb la bole jawap. Cuma 1 soalan je saye tak jawap. Saye agak2 orang akhir anta kertas jawapan . Bila lect amek , lect terus tengok jawapan saye. Saye malu tau . saye terus senyum je lect laki saye uh..haha . Nak tutup malu macam tulah :P

Saye mimpi die ! siapa? Siapa? Nak tahu? Budak yang saya minat untuk sem ni la.. haha. Yang saye gelarkan purple.. Ala, entri yang lepas saye ade cerita yang saye ambek no. Budak uh . Siap miskol lagi.. haha :P Masa 2 saye baru lepas sahur pastue saye teros bace novel . Habis baca novel saye terus tertidoww.. Terus termimpikan die. Padahal saye tak ingat die dan saye takde minat sangat kat die 2.. Dulu saye pernah minat gila2 kat someone . Takde la sampai termimpi. Ini sampai termimpi. 2yang saye pelik sesangat ! saye mimpi konon2 nya kat kolej ade program . Saye pon tak tahu program pe kan . Saye kena gak btegur dengan die . Lepas saye tegur die, kiteorang jadi rapat sesangat . Selalu berdua . *suweet kan kami?haha.Tapi sayang itu hanyalah mimpi..uwaaa* pastue,konon2nya esoknya(still dalam mimpi ni) saye dengan membe2 pergi Bandar..konon2nya membe saye nak beli baju raya.. Tengah saye syok tengok baju2 kurung. Saye perasan macam ade orang ikot saye je. Akhirnya saye terus cakap Takpayah la nak main sembunyi2 la sangat kan! *sambil senyum* akhirnya die menyerah diri dan sambil gelak2 .. lepas 2 saye terus terjaga ! Ish, rasa macam taknak bangun je :P Lepas kejadian mimpi uh, saye jadi malu tau. Kalau terserempak die. Pandang macam 2 je . Kalau dulu asyik nak pandang je sampai die perasan kite ni tengok kan die je,haha :P

P/s : Asas Percukaian tersangat susah ! asal masuk kelas mesti saye agak blur. Lect lelaki suka tau kenakan saye.. Malu kite tauu >,<
Read More »

Saturday, July 21, 2012

serius . Sedih sangat !

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Semalam sebelum maghrib sudah selamat sampai rumah. Penat sangat tau semalam . Dahnya ade gotong royong. Dari pagi sampai ke petang, gila tak gila kan?haha. Pastue, kelas kiteorang kena bersihkan bilik Gym. Patotnya ini keje lelaki, maklumlah kelas kami ade laki, kiteorang pon termasuk. Ade lak bab menyapu, saye memang tak bole la. Tak pasal pasal tak bernafas . Dahnya ade resdung dan demam pulak tuh. Ade satu tahap saye memang tolong myapu bilik uh.. Pehh,, entah abad berapa tak sapu kann..haha. Lepastue, tak jadi nak sapu, saye hanya buang sampah besar2 je. Nak tak nak terpaksa panggil orang lain tolong myapu bilik tuh.. Saye kuar bilik tuh, batok2,,bersin dengan hidung merah. Pastue, semua pandang muka saye, Agaknya lucu sangat kot muka saye.. uwaaaa >.<

Naik sem baru . Ramai membe2 ade movie baru, cerita hantulah, cinta la.. Saye apelagi copy laa..Haha. Ok2 . Apa yang sedihnya? Haritu tengok Movie HACKS or Hanya Aku Cinta Kau Sorang dan Movie Aku,Kau dan Dia . Fuh~ betolbetol tocing arr.. Tapi kan time tengok movie Hanya aku cinta kau sorang memang sedih dan terus teringat kat EX-Mr.Heart. Yang best nya 'pakwe' saye berlakon tau Aeril Zafrel ,die kan ade berlakon dalam 7pelata cinta. Sejak itulah saye minat die,hehe. Pastue kan, Saye ade dengar lagu Wali Band- Menunggu, Cinta yang dulu ada, Kini telah kau bawa teringat kat EX-Mr.Heart . Untongla die , saye selalu ingatkan . Enta la die ingat saye ke tidak,hoho.

Pada minggu lepas kan saye tak balik rumah kan? Pada malam jumaat 2 ade peristiwa. Budak junior kena Histeria ,Saye tahu ape yang myebabkan die kena. Membe2 tak tahu sape yang kena. Saye berani dekat2.. dalam hati terus berkata oh, budak yang dating tadi. Bila membe saye tahu,membe terus membebel, tulah dating maghrib2 kan dah kena ! pedas uh ayat ,, kalau die dengar memang terasa ar,haha. Nak kuar dating uh bole, tapi janganla pegi dating masa maghrib, solat maghrib pon tak.. kalau iye pon kalau rindu pon..  tunggu la isyak ke , benda tuh suka tau waktu maghrib2.. lagilagi kalau lemah semangat ..ish. Pastue,lect suruh pegi kolej esok , amek surah. Dahnya jumaat memang takde kelas . Pastue esoknya, dah amik surah, lect cakap ahad uh ade program . suruh kiteorang join. Sukarelawan family day.. Ade macam2 sukan, futsal,merentas desa, macam2 la. Best la kan.. Pastue lagi2 budak saye minat untuk sem ni die pegi gak auww.. Baru saye tahu die bawah umur saye, umur 18, duduk perak . Suka tengok muka die comel + skema. Pakai spek kan :P ade time uh. Saye duduk betolbetol depan budak uh. Ok, saye bagi gelaran die Purple. Sebab suka pakai baju purple..haha. saye duduk depan, die langsung tak pandang saye. Tunduk je, macam die tuh perempuan lak,haha.. Pastue kat situ , ade isi soal selidik kesihatan tau.. tulis nama, umur,duduk mane ,no. Tel . time tuh la saye tahu umur die..uwaaaa.. Die tak abis isi. Die tinggalkan kat situ. Saye apelagi amek no. Tel die dan miskol .. Nakal kan saye?hohoho :P

P/s : esok dah puasa ! selamat menyambut bulan ramadhan :D
Read More »

Friday, July 13, 2012

Tentang . . .

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Minggu depan dah puasa .. Sudahkah anda menganti puasa?huhu. Ok,minggu depan saye balik rumahhh..Yehhh..Tak sabar rasenya..Maapkan saye ye sebab dah lame tak update entri .. Maklomla line kat hostel kejap ade,kejap takde.. ape2 pun saye kene redha.. Ok,doakan saye leh bawak cos yang saye amek sem ni ehh,,amin :D

Baru saye tahu percukaian itu susah ! fuhh.. Sem ni saye amik kos Percukaian. Semua fakta2, Akta2. Heyy~ memang lemah ar lau bab2 sejarah ni. Asal masuk kelas je ngantok >.< Mase hari pertama masok kelas . Pensyarah kelas da bagitahu peraturan2 dalam kelas. Tapi yang takbole bla , Kalau menguap dalam kelas,saye akan suruh awak balik dan tido. Kalau rase nak menguap memang tahan jela,haha. Lepastue, esoknye. Mula belaja la.. Dan pensyarah bagi tugasan dan nota. Yang tugasan 2 orang. Pensyarah tanye Siapa yang takde pasangan hidop lagi? Saye terus angkat tangan. Pensyarah terus cakap , saye kene berpasangan dengan budak junior lelaki (pali).. Pensyarah pun memperkenalkan saye kat junior uh yang saye ni senior die,,aduyaii malu la jugak..haha. Lepastue, pelantikkan ketua kelas,penolong kelas, bendahari,ajk senaman. Dah ramai nak pilih saye bergandingan dengan pali sebagai ajk senaman . Naseb baek pensyarah pilih gurl laen . haha. Untuk sem ni 2 orang pensyarah je yang ajar. Yang lagi sorang pensyarah laki. Serius. Saye suka die ajar. Rase nak tergelak je kan.. Kadang2 rase macam die tuh  bukan pensyarah je..  Sem ni belaja saye memang susa nak masok otak arr.. si pensyarah laki asyik pegi tempat saye je. Pastue danya buad lawak je. Nak buad keje pon susa tau . Yela,asyik gelak je kan :P


p/s : Menunggu itu sangat menyakitkan >.<
Read More »

Friday, July 6, 2012

saya betol2 kecewa dengan awak .

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Kan 03/07 saye daftar sem baru kan. Bila saye sampai kolej, fuhh memang ramai la junior saye sem ni. Tapi saye rase lelaki lagi ramai la . Saye tengok budak-budak laki. Alahai~ muka masing-masing skema je*baru masok memangla kan -.-“* Pastue kan, saye tertoleh ade budak laki skema dan pakai spek *suka tengok budak laki pakai spek. Comel je tau.haha*Bila pendaftaran saye dah selesai saye terus pegi hostel . Still rumah yang same dan bilik yang same seperti sem yang lepas. Lepas saye dah siap kemas bilik. Saye dengan rajinnye pegi rumah depan la . rumah kiri dan kanan la.. Yela, nak berkenalan dengan junior2 saye kan. Lepas da kenal2 bukan nye saye nak ingat. Lepas saye jatuh moto saye macam da hilang ingatan tauu.. Pastue kan, Roomate saye jadi pelik tauu Ehh.. sejak bila awak jadi peramah sangat ni?haha. Ok,fine. Saye baru je nak jadi peramah :P Esoknya Roomate saye pegi KL ade program kolej . Pastue,tengahari tue, saye pegi berbelanja dengan kawan2 saye, lepas saye balik berbelanja saye terus demam dan muntah2 tauu.. Kawan2 saye cakap demam sebab trauma jatuh la 2..Kawan2 saye dah risau saye ni demam. Dengan tak makan lagi. Sampai kawan saye masak megi dan kongsi dengan saye sebab tak sampai hati tengok saye tak makan dan muka saye pucat je kan.. dan malam itu membe saye lain rumah teman kan saye tidur. Dengan roommate takde kan , membe mane tak risau kan biarkan membenye demam dan tidur sorang2*terharu sangat time ni*


Kecewa ? kecewa dengan sape lak? Korang kecewa tak?sedih tak? Kalau kekasih korang langsung tak amek berat pasal kesihatan korang? Mesti kecewa dan sedih kan?Macam itu jugak saye,sobsob T__T Bayangkan, saye baru lepas jatuh moto.Die takde nak tanye saye ok tak, teruk tak luka ni. Bila saye cakap pasal luka saye,die geli la . Eeee..sakit hati sangat dengan layanan die. Exbf2 saye jugak yang selalu amek berat pasal saye. Setiap hari dieorang mesej nak tahu perkembangan kesihatan saye . Tapi Mr. H ? huhh!! Takde nye.. Lagi2 EX-Mr.Heart saye. Dengan sabar nye die layan saye jugak walau saye asyik merungut je. Bila saye demam lak. Die asyik nasihat saye, Rehat tau ! Jangan lupa makan, makan ubat & minum air suam banyak-banyak. Serius! Saye tersangat terharu . .Pastue esoknye saye call die. Perkara pertama die tanye. Demam u da ok lom? Sampai 2,3kali die tanye. Risau betol die. Saye takpernah salahkan awak atas perpisahaan kita. Saye redha dengan takdir kita ni. Jika ditakdirkan kita bersama kembali . saye lah insan yang paling-paling bahagia. Saye tahu awak cuba jugak membahagiakan saye sekarang ..  Terima kasih awak :D

p/s : kejap lagi balik rumah !
Read More »

Monday, July 2, 2012

Malang tak berbau !

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Baru saye tahu bertapa seksanya jatuh moto or excident kan ? haha. Ok, fine. Sabtu lepas saye kuar dengan membe saye yang tomboy. Yang penting haritu adalah hari menggembirakan + malang ! Mase saye nak pegi Bandar dengan membe saye kan. Saye naek la teksi kan. Tengok2 sebelah kawan lama saye tauu.. Kiteorang pernah sekelas . Memang lame gila tak jumpa die. Itulah yang menggembirakan bagi saye. Sebenarnya tujuan ajak membe kuar pun nak suruh die temankan saye berbelanja je. Saye nak eyeliner, tudung bawal, bateri handpone.. Last2 saye hanye mampu beli tudung bawal 2 helai dan majalah remaja.. haha. Dan lepas tue balik laa kan . Ibu saye amek saye kat depan taman rumah . Lepas itula kejadian malang saye telah berlaku.haha. ade melaluii bendul . nak kate ibu bwk moto laju takla kan. Lepas bendul , saye duduk terus tak center, saye cuba nak betol kan guna kaki . rupanya seliper saye licin n then terus tergelincir dan jatuh*oke,ni saye yang cuai* lepas dah jatuh dengan confident saye terus bangun ! ibu dah risau . siap cek tangan ,badan saye ok ke tak . last2 ibu cek kaki . tengok suar koyak . luka la 2. Mula2 tak rase pe2. Bila da sampai uma baru rase pedih.. haha

Pastue,esoknya(semalam 01/07/2011) pegi KualaLumpur. Tengokla semalam baru jatuh moto tetap ikot ibuayah pegi jauh2 kan .. haha.. Pastue makcik dan pakcik ikot sekali .. Dahnye bahu saye bengkak.. kena himpit2 .. pehhhh! Makin sakit wooo.. Naseb la saye ni kuad kan . lau tak .. heyy,,menanges jela jawapnye..hoho. yang paling penting kan? Best la kan semalam dapat jumpa adek kesayangan saye. Rindu gila kat die . Jumpa die nanti mungkin time nak raye.. Semalam sampai rumah dah nak kul 10 malam jugak . Yela, sebelom 2 pegi makan dan anta makcik dan pakcik balik rumah dieorang. Oke, dah sampai rumah. Mase untuk membuka pembalot luka kat lutut. Korang nak tahu? Nak cangkung dan nak solat punye la susah kan . Oke2.. Mase nak bukak pembalot luka memang payah la.. dah melekat kat darah2 beku . pagi semalam memang tak kering lagi lukanya.  Memberi masa 1jam nak bukak pembalot 2.. Saye simbah air dulu biar senang bukak.. Tengok2 pedih gak .. 2yang sampai 1jam :P Ape-ape pon thanks pada EX-mr.Heart kerana die memberi semangat tuk buka pembalut luka 2 .. Die langsung tak geli dan bersabar. Saye asyik mengeluh . EEeee! Darah ! kalau saye cakap kat Mr. H mesti die membebel, tak suka dan geli >.<
*simple . nampak ayu je kan kai skirt labuh..haha :P


Nota Kaki :esok daftar sem baru. S0oo lepas ni susah nak singgah blog korang dan jarang update entri . Maafkan saye >.<
Read More »

Wednesday, June 27, 2012

Jodoh akan selalu bersama dengan cinta

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



Ade lagi 6 hari je lagi . Ape yang 6 hari lagi ?Emm,, masuk sem baru la . 3haribulan da kene daftar sem baru. Hope saye dapat sekelas dengan kawan2  yang sekelas dengan saye mase sem lepas kan,amin . Selain itu, saye harap sem baru ni senang la nak dibelajar kan. Hope tiap-tiap malam dapat la tidur lena kan? Haha. Korang tengokk ini belog comel takk? Baru kemas kini tauu semalam , sampai berpeluh-peluh saye tauu :P  Ok, untuk Entri kali ini untuk review novel  saja . Takde pasai-pasai entri 3 dalam 1 ehh . Ok sekiannn :D

Ok,Disebabkan entri lepas saye ade cakap nak review novel kan? Novel kali ini adalah Novel 3 Kata Hati . Ia mengisahkan cinta dunia siber . Watak utama Hani , ketika itu berumur 15 taun. Papa die bgtahu nak balik Uk sekejap nak tengok atok Hani sakit. Tapi berlanjutan sehingga 2 tahun?  Sementara tunggu result SPM , Hani kerja . Time tuh la si Hani berkenalan dengan Iskandar Hakimi. Dieorang kenal daripada facebook. Bile da mula rapat , dieorang selalu jumpa,Mesej, Skype dan 3G . Pada masa yang sama, Mama Hani bkenalan dengan Iskandar . Bila Mama Hani da jatuh  hati kat iskandar , baru Mama Hani terpikir nak cerai dengan Papa Hani dan nak mintak fasakh. Lepas itu, Kawan mama hani bagitahu kat Hani mama die ade boipren bernama Iskandar Hakimi. Time itu rahsia Mama Hani dan Iskandar terbongkar . Sejak itu Hani jadi was-was dengan Iskandar dan tak sedap hati . Suatu hari, Hani dah tak tahan . Hani ingin bongkarkan rahsia Mama die dan Iskandar. Dimana Hani ajak  mama die meraikan keputusan SPM hani bersama Iskandar . Semua jadi cuak, dan selepas itu, Iskandar jadi marah. Dari kejadian itu, Iskandar terus tak layan Hani . N then, Hani dapat bercuti pergi UK , tujuan dia nak jumpa papa die. Bila die dapat jumpa papa die, papa die bgtahu yang papa die ade kawin gurl sebelom kawin mama die. Perempuan itu sakit tenat dan Hani ade sorang akak tiri . Papa die ajak berjumpa dengan student die, student papa Hani adelah kwn kepada Iskandar. Saat itu akak tiri Hani jadi jatuh cinta kat Iskandar. Hani bengang sangat >.< Rupa-rupanya Iskandar datang UK hanye disebabkan Hani*tengokla sweet kan Iskandar*Selepas Hani balik Malaysia , die terus masuk tempat belaja, Iskandar tetap diam dan tak layan Hani. Muncul pulak Mr. Rahsia . Selalu mesej Hani. Tapi Hani Tak balas . Bile da berminggu2 barula Hani balas . Lepas 2 papa Hani dan akak tiri die balik Malaysia. Coz mama tiri Hani da meninggal .  Lepas tu, papa die nak buad majlis kesyukuran sebab mama dan papa die dah berbaik . time itu Mr Rahsia Nampak Hani dan die kenal Hani . Rupa-rupanya Mr Rahsia adalah Iskandar Hakimi. Selepas itu, mereka tunang dan kawin :D

Sayang, aku terharu
Kasih, aku rindu
Cinta, of course I love you !
Read More »

Saturday, June 23, 2012

Kawin dan kawin !

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Zzzzz. . Sambil menaip ni, dengar lagu Mengingatmu Menyakitkan-Supernova. Terbaik kan? Memang sesuai untuk Mr. H~ Mood saye sejak akhir-akhir ni membaca novel je tau. Kan saye ade 2 novel baru kan ? Saye baca dua2 tauu..Mula-mula saye baca Novel 3 Kata Hati , pastue Novel Sisa Cinta Kita. Agak-agak ade kisah yang menyakitkan or sedih saye terus stop dan bace novel seterusnya. Last-last saye jadi meluat kat Novel Sisa Cinta Kita. Ia mengisahkan cinta antara 2 darjat. Saye memang tak suka  cerita yang macam tue, selalunye drama indon la kan? Fuh! Jangan haraplah saye nak tengok . Menyakitkan hati je . *saye ape-ape memang penuh perasaan tapi tak semua la,haha*masak pun saye penuh perasaan. Sampai ibu tegur Takpayah la nak penuh perasaan sangat , relek-relek . Nanti penat lak . Majoriti dengar lagu, baca novel dan tengok drama ar . Lagi-lagi korea ! haha . *Cerita hantu pon saye layan tau ,aha*

Kawin ? Saye da nak kawin ke ?*tanye diri sendiri* Takdela.. Calon pon takde kan ?haha. Ok,ok .Korang pernah tak berangan pasal kawen? Jawapla penah ok? Haha *Tipu la kalau takpenah kan* Mase saye sekolah kan? Saye selalu berangan yang saye nak kawin dengan sepupu saye tau. Dia tak handsome, tapi dia pandai sangat dan agama die kuat . Tapi dia da tunang. Bila saye dapat tahu , saye agak terkejot tau.. Saye tak caye ! siap tanye name penuh, duduk kat mane . Memang betol yang tunang itu Pujaan Hati saye. Frust kot . Dah jodoh die kan . *agak-agak sangop ke saye tengok die bernikah dengan orang lain?uwaaa* Ok. Mase sekolah saye teringin nak kawin dengan orang sedap mata memandang, dan yang paling penting agama die kuat . Yela, mesti la nak suami dapat membimbing kita kan? Tapi bila ade couple,mesti la nak kawen dengan Boipren kite kan?Sekarang pun saye single kan? Saye punya berangan , time nikah saye nak pakai yang ala-ala arab . Pastue, time bersanding saye nak tema pink + putih . Mesti Nampak comel sangat kan? Kalau bole kan? Hantaran kawin or tunang , ade 1 dulang nak 5buah novel ! *Nampak sangat saye ni kaki novel kan?haha*


Nota Kaki : Entri seterusnya mungkin ada preview Novel . Jangan lupa follow entri-entri terbaru saye ok :]
Read More »

Saturday, June 16, 2012

Sedih.

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ




Tengok ! Tengok ! Belog saye putih ar ,haha. *Suci Dalam debu uh* Ingat lagu pe ?haha. Ok, saye rase belog saye suci je kan . Maklom la putih kan?hehe. Tengokla kan?Betapa simple nye Belog saye ni kan ? Tengok Header saye ? Comel kan? Haha. Jiwang aje kan ? Lalala ~ hah ! Lagu pon baru ni. .Jangan lupa dengar tauu Akhir Kisah Kita – Ramona Azween .  Sekarang kan kalau tengok belog saye kan? Rase tenang je ,haha. *mentang-mentang putih,haha* Ok-ok . Still ade warna pink kan ? Nanti saye kawen nak buad tema White and pink . Nampak comel sangat tauuu :]
ZzzzZ.. Ahad (besok) nak pegi KualaLumpur . . Nak pegi tengok adek la . Rindu tau ! Oke, korang doakan saye selamat sampai dan balik ye ? Hope kali ni saye baik-baik je . Saye taknak jadi macam hari tuh, muntah-muntah . I hate Migrane >,<

Berbalik pada tajuk , Sedih ? Kenapa ? Haritu kan saye terbace Entri lame saye. Serius sedih sangat . Tengok tauu Ini dan Ini . Die EX-Boipren yang tersangat menjaga hati saye. Jujur saye kate, die tak romantik tapi die sangat penyayang . Bayangkan la , bila saya marah, die akan cuba meredakan . Oke, ade entri pasal tunang . 2tahun lagi b masuk minang eh? Wah, bahagia nya jika kita still kapel >,< time bace entri ini memang nanges . Memang saye yang melebihi mencintai awak , tapi awak tak pernah menyakitkan hati saye kan? Saye teringat , saye pena buad awak cemburu tapi awak trus cakap . BB takkan curang, B tahu :] Bile kenangan ini muncul , ini je yang mampu saye cakap . Saye redha dengan perpisahan ini . Mungkin ini perpisahan sementara . Kalau ade jodoh kite pasti bersama . Itu kan yang pernah awak kate kat saye sebelom tinggal kan saye? * sekarang, setiap hari die mesej saye ! *

Wahai Mr. H . Awak , awak . Awak memang romantik . Tapi awak selalu buad saye sakit hati dan nangis kan? Awak tetap juga membahagiakan saye dan buad saye tersenyum . Tahukah awak? Satu hari nanti saye pasti akan tinggal kan awak . Saye bukan tak bersyukur sebab awk terlalu mencintai saye . Tapi kan awak . Awak sedar tak? Yang awak ade Gf . Rasanya da banyak kali saye memperingatkan kat awak . Awak kate, awak taknak lukekan hati saye? Kenyataannya , awak da lukakan hati saye . Awak kena paham perasaan saye . Kekadang saye pikir , saye nak buang perasaan cinta saye kat awak . Sape la saye ni di hati awak kan ? Bila saye tinggalkan awk,awk tetap ade die kan ? Sebab tuh saye malas nak Call awak banyak kali . Bila saye tak call awak semalam . Ape awak cakap ? Awak da taknak saye ke ? emm, awak ni memang suka ek buad saye sakit hati ? thanks eh :]

Die : Awak jangan tinggalkan saye ye . Saye tak bole awak takde.
Saye : Suatu hari nanti saye pasti akan tinggalkan awk .
Die : napa ? Janganlaa .
Saye : Perlu ke saye terangkan ? Saye rase da banyak kali saye bgtahu .
Die : Awak Tak paham saye .
Saye : Saye ke tak paham awak? Bagitahu saye? Saye ke? Ape perasaan awak saye ade Boipren lain ?
Die : Emmm, Sakit hati .
Saye : Tahu pon sakit hati . Macam tuh jugak saye , bile awak  ade Gf . .
Die : Lain ! Lelaki bole bermadu . Kawen 4 !
Saye : Bermadu ? oh ! itu yang awak nak eh ? Saye nak Tanya awk. Ade ke awak bgtahu kat Gf awak pasal saye ? Ade ke awak ? Jawapla . Ade ke ???????
-------------die diam----------------------------
Saye : Nape awak diam ?
Die : Dala ~ saye malas nak gaduh .
Saye : saye bukan nak gaduh . Tapi saye nak menyelesaikan masalah jela !
Read More »

Tuesday, June 12, 2012

sementara aku masih ada rasa syg pada kamu .

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



Serius ! bosan sangat duduk rumah ni, macam tunggul tak bernyawa je,haha. Ok, entri kali ni tak berapa nak best la,hehe. Setiap hari saye akan bace novel cinta 3 suku . Sehari byk kali la bace kan .haha. Jika saye sedih,kecewa or everything bila saye bace novel ni, hati saye senang sangat dan terus senyum sorang-sorang tauu .. Betapa bahagianya bercinta selepas kawen ni kan? Bila la aku nak kawen ni , hehe ~_^

Setiap hari, Iman akan meletakkan tiga keping coklat berbentuk hati dan sekeping kad di dalam bilik Arie. Setiap keping coklat dilukis dengan huruf 'I', lukisan berbentuk hati dan huruf 'U' yang membawa maksud 'I Love U'. Turut disertakan sekeping kad yang tertulis isi hatinya. *sweet kan?*

Ini kali kedua tau saya masakan untuk Mama dan ayah , tapi aritu adek ade . Yang first saya hanya masakan ikan bakar dan telor goreng ,hehe. Yang kali ni hanye masak 3 lauk , Kubis goreng , ayam goreng dan telor goreng . Orang baru nak belajar masak macam ni laa, aha. Harini kene masakkan lagi, ibu puasa kan . Still pikir-pikir nak masak lauk pe kan >,<

Time makan ~
Ayah : Cepat komplen !
Ibu : Ok je . Dah pandai masak la ni .
Saye : Senyum je, hehe.

Semalam bole pulak nak tengok post-post lame kan . Ade post time kapel dengan EX-Mr.Heart >,< Saye ingat lagi, die la EX-boipren yang sangat-sangat jaga hati saye , bile saya marah die, die tetap bersabar dengan saye . Hanye sekali je die pernah marah saye, coz saye gayut berjam-jam dengan ex-boipren saye .Kawan saya pernah cakap, orang yang kita cinta takkan kembali kat kita,betol ke?Pagi tadi sarapan Maggi Kari sambil dengar radio . Ade lagu Tabah – Mazlela , fuh~ sedih terus teringat kat EX-Mr.Heart. Andai suatu hari ada orang bertanya mengapa kita tidak lagi bersama jawapla bahawa jodoh kita tiada dan kita tidak pernah sengketa. Tipu la kalau saye kate, saye tak ingat die kan . Kelmarin main miskol-miskol no. Die . Calleringtone Anak Kampung – Jimmy Palikat . Saye apalagi miskol banyak kali . Last-last kedit kene tarik . Setengah jam kemudian , die mesej sori, i mandi tadi :D and then , saye Kol die balik dan sampailah kedit habes ,haha. Dia mesej saye lagi, Sebenarnya u rindu suara i kan ?haha. Semalam lak, main komen-komen dekat facebook :]

Status die : Tomorow fly Sarawak :D
Saye : Bestnya . Nak ikot !
Die : Jom la, hehe
Saye : Eeee~ buadape pegi Sarawak? *jelesnya*
Die : hehe, keje la :))
Saye : Berapa lama?
Die : lame kot,hehe .
Saye : Lame? Jangan tinggalkan i ..
Die : haha, i tak pegi jauh la .
Besoknya .. die call ~
Die : Jap lagi da nak fly ~ ni tengah masokkan beg .
Saye : oh? Macam busy je >,<
Die : A,ah .
Saye : Takpe ke call i ni?
Die : Takpe . Ok je .
Saye : hehe , yela :]
Die : ok la, da nak fly ni ,nanti da sampai i mesej oke . doakan i selamat sampai eh? Assalamualaikum .
Saye: Iye, i doakan ok ? Waalaikumsalam :]
*awak,awak . kalau kita still kapel, mesti da setahun kita kapel kan?emm, tapi takpela kita da takde jodoh kan?

nota kaki ; ada tiba masanya aku akan pergi darimu selamanya , sayang :]
Read More »

Thursday, June 7, 2012

mama dan ayah suruh saye kawen?

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



Semalam saye pergi Jakel tau . Ikot mama dan ayah beli kain tuk baju raye . Awal kan kami beli ? haha. Nak tempah lagi . Kalau ikod saye la kan? Beli baju da siap senang kan ? tak payah nak tempah-tempah. Korang nak tahu tak ? hari tuh, saye dah hantar adek sambung belajar . Terasa sedih la jugak kan ? Yela, die lah selalu penganggu wajib saye, sekarang da takde.. Uwaa~ ape-ape pon saye harus terima kan . Hehe. Mase otw balik rumah , Migrain saye agak teruk laa . Lagi dengan cuaca yang sangat panas . Sepanjang perjalanan balik saye tidur tau . Terjaga je mesti muntah . Last-last saye tak makan dan minum . Kalau masokkan ape-ape mesti kuar balik . Tension jugak tauu . HAHA.
Sejak akhir ni, ade beberapa peristiwa telah berlaku , hehe. Peristiwa la sangat kan? Haha, saye mimpi pelik je .. berturut-turut tauu..

First, saye mimpi kawan baek saye nak tikam guna pisau hanye disebabkan sudunya hilang disebabkan saye !

Second, saye mimpi saye mempunyai baby yang sangat comel macam saya , haha .

Last iaitu harini saye mimpi mama dan ayah saye tanya ade kekasih tak ?Bila die tahu saye ade kekasih, dieorang suruh sangat dan macam tak sabar nak tengok saye kawin . ish,pelik sangat -__-

Fuh ! Tahun ni paling ramai sepupu saye kawen . Lepas ni , Saye antara sepupu tua yang belum kawen ,haha. Untonglah masing-masing da kawen kan . Sekarang pon saye da jadik mangsa tau. Kalau ape-ape nanti nadya kawen senang ! wooo. . Lame lagi la nak kawen nye . Atoyaii . Tapi kan mase sepupu saye nikah , saye pergi tau. Pengantin perempuan memang cantik. Ala-ala arab . Saye jadik tak sabar nak kawen lak, haha. Tengokla kegatalan sudah terserlah , haha. Tapi nak kawen dengan sape lak kan ? tak logik betul la . Sekarang pun, die (mR. H )  asyik cakap pasal kawen . Naek rimas dibuadnya .Yela kan , die kan da ade gf nape nak cakap kawen dengan saye lak ..

Awak oh awak . Hari itu, awak cakap ape? Nak lepaskan saye dan pilih gf awk je kan ? Baru seminggu saye pergi , awak da carik saye balik kan ?Awak memang cuba membahagiakan saye , tapi hakikat nya ia tetap melukakan hati saye. Saye tahu awak rase bersalah dengan saye kan ?awak. Kekadang saye pikir macam nak menjauhkan diri dari awak . Tapi saye rase kan macam susah sangat tauu . Sesiapa yang dapat awk or kawin dengan awak , die insan yang sangat bertuah ,.

Saye : Awak. Tadi sepupu saye nikah . Lawa pegantin perempuannye. Ala-ala arab .
Die : Em,, yeke ? Nanti saye kawin , pegantin perempuan saye lagi cantek !
Saye : (eleh, nak jugak die ni,haha) sape?sape?
Die : Adelah, haha.
Saye : Nak tahu jugakk la ..
Die : Awak taknak kawin dengan saye ke ?
Saye : emmmm.....Nak . (lame diam,awk kan ade die. Takkan saye nak rampas hak org kot !)
Die : Em,Bila awak nak datang Kelantan ? Jumpe mama saye ?
saye : Awak ni ok ke tak ?
Die : Ok ! Kalau awk taknak jumpe takpela . Orang dah tak sudi kan nak buad macam mane kan .
Saye : Awak . . Bukan macam tulah . .
Die : Dala ! Saye hanye cakap sekali je .
Saye : Ala, awak marah eh ? Saye bukan apa . Kelantan uh jauh
*kenapa pulak die ajak aku jumpa mama die ni ! awak oh awk . awak kan ade die , awk ajaklah die ehh.. Tapi sayang saye hanya mampu cakap dalam hati je :]  
Read More »

Tuesday, May 15, 2012

ia tetap membahagiakan saye !




Semalam pegi batu pahat . buad ape ? em,, temankan adek pegi temuduga kat maktab perguruan . 1 family pegi , lau tak, saye ponn tak pegi la ~ hehe . em, lama tunggu . 3jam lebih kot . lepas da balik dari maktab , terus pegi BPmall . haha . agak-agak ape tujuan saye ajak family pegi BPmall ek ? opcorse la pegi POPULAR ! haha . dalam beg duet adela 20ingit . saye & adek masok POPULAR ~ fuh.. rambang kot tengok novel banyak sangat . . s0o saye pilih novel ingat janji kita- Murni Aqila
No. Celcom kan dapat panggilan percuma ~ saye hanye kol exbf saye (mr. F) & fakhri . h0h0 . mr.F exboipren mase umo 18 . sekarang jadi kawan baek . kalau korang nak tahu , die la penasihat saye . lau die tak suka , die akan tegur . die memang baek . sampai sekarang die still cinta & sayang saye . bile die cakap die rindu saye . saye hanye mampu cakap oh~yeke ?  ,takkan nak tipu kan ? baekk jujur . kire oke la saye jawap,dari takde respon kan,haha . mesti org akan cakap kejamnya ! kenyataan hati saye macam ni . prinsip saye . saye takkan terima balek exboipren walaupon cinta sangat kat die ^^,

aritue(11mei)  birthday saye kann ? ke korang tak tahu . HAHA ~ okie fine . saye memang tak gelamer >.< ramaii la jugak yang wish mybirthday . antaranya kawan di handpone, facebook & tagged ~ saye hargai sesangat okiie . saye dah agak myparent akan ingat lambat sgt . dah nak malam baru nak ingat tapi kecuali ayah, ayah wish pagi . thankz ayah J

T0o myEXmr.heart thankx tauu coz wish birthday saye . awak antara exboipren yang ingat birthday saye . ituponn, awk kate awk lambat wish sebab awak wish tengahari kan ?walau awak da hancurkan hati saye, da saketkan hati saye, dan da curang dengan saye . ape-ape ponn saye dah lame memaafkan awk . kekadang saye rindukan awk . hati ni tetap berbekas wakk . mula-mula saye ingat awk tak wish birthday saye,rupenye tak . awk wish birthday saye ni da cukop buad saye bahagia . .

*sebelah kanan bersama didi,sebela kiri bersama sofyea 

Da rancang nak kuar dengan membe . di sebabkan 11 mei hari jumaat , saye tunda ke hari sabtu tapi yang dapat pegi hanya sorang je, didi iaitu kawan saye yang tomboy . takkan nak pegi berdua je kan . macam tak seronok . so saye tunda lagi hari ahad lak . didi lak yang tak bole, kena jaga rumah . hari sabtu si didi msg semalam last kite berhubung, salam , okie fine, die memang cepat terasa .memang cuak dapat msg macam tuh, saye diam je . pastue hari saye kuar kwn saye lagi sorang, sofyea . tengah borak-borak dengan sofyea . si didi msg nak ikot lak ~ time uh, rase nak tergelak je . tapi cover je . lepas saye makan dengan sofyea . kami jumpe dengan didi . sofyea da Nampak die dari jauh . sofyea cakap la die tuh memang nak jadi jantan pe . . saye gelakk je.. lepas tuh kiteorang lepak kat taman . fuhh,, ramai dating arr .. makan same-same . atoyaii ~ untungla ade org sayang . jeles sebenarnyaaa >.<

p/s : yang indah hanye sementara . .
Read More »

Tuesday, May 8, 2012

andaii itu takdirnya ;D



hai semua . . harini hari ape ekk ? dah hari selasa kan ? s0o ade lagi 2 hari je nak. . agak-agak ape ekk? Birthday saye laa . taklame lagi umo saye dah 2o , macam takpercaya je . rasa macam baru je saye masuk sekolah , sekarang saye dah boleh tunang dan kawen, Hehe. Ari tuh sepupu saye tunang, makcik saye cakap . “lepasni nadea lak tunang. Diamdiam da ade boipren” *i’m single okie. .jodoh belom ade lagi ni >.<

4haribulan aritue, saye ade convo kan ? memang seronok la. .kejenya asyik bergambar je . mula-mula dengan parent lepastuh dengan membe lak . em, kwn-kwn saye tak bawak parent , masing-masing parentnya busy keje kan . parent saye da ambek saye dulu kat hostel kan, pastue. saye ingat nak ambek membe-membe kat hostel dengan adek saye naek kereta kan . bile da sampai hostel, masing-masing da naek teksi .saye terus la pegi dewan kan dengan adek saye . ade lak org tegur kak nad . pakwe ehh?? ramai yg tegur macam 2 .. walau kuar kemana aje .. yela, muka adek nampak matang kan . muke saye tak matang kan?hoho..
Yang menyedihkan, ia adelah hari terakhir jumpa dengan membe-membe . kalau ditakdirkan saye sambung disana awok-awok jangan terperanjat lak okie ? itukan permintaan kowang ? jika, saye boleh bawak akaun ni, insyaallah saye akan sambung disana okie J

Haty mane yang tak saket kan ? luka dulu tak pulih lagi , nak tambah lagi luka . fuh ! memang TERBAEK laa ~ awk,awk. . baek awk jaga haty die je , takpayah la awk nak jage haty saye & nak sayang saye . takde efek pon !saye rela disaketkan daripada org disakiti oleh disebabkan saye . memang ! takde sape pon tahu . kesakitan haty ni tauu?kekadang saye pikir . nape awkk nak menambahkan kelukaan haty saye ni?hanya satu je , hargaila ape yang awk ade oke . saye taknak awk kesian kat saye disebabkan awk dah kecewakan saye . saye tak perlukan itu semua . iye, saye ingat kata-kata awk awk jodoh saye!! Kalau saye masih bole menerima awk, insyaallah kita pasti bersama okie ;D


*with my parent ;D
*raptai time ~

*i will miss you all ;D

p/s ; andai kau jodohku, akulah insan paling bahagia sayangku . .
Read More »
COPYRIGHT 2017 by CikNadyya